My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Mνηστήρες Κεντροαριστεράς

Του Τάσου Παππά.


Ο διάλογος στο εσωτερικό της Κεντροαριστεράς συνεχίζεται αμείωτος, όμως αμείωτη είναι και η καχυποψία που επικρατεί μεταξύ των εμπλεκομένων. Δίκες προθέσεων είναι σε εξέλιξη με τους πρωταγωνιστές να εναλλάσσονται στους ρόλους του εισαγγελέα, του κατηγόρου και του κατηγορουμένου. Οι… ένορκοι παρακολουθούν αμήχανοι και δυσκολεύονται να καταλήξουν σε ετυμηγορία.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από θέση ισχύος καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν με τις αποσκευές τους στη φιλόξενη στέγη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ώστε να επιτευχθεί (στις κάλπες) ο στόχος να γίνει η παράταξη η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη και αρνείται κατηγορηματικά να ξεκινήσουν όλα από μηδενική βάση, όπως προτείνουν κινήσεις και προσωπικότητες του χώρου.

Η πολιτική κίνηση «Ωρα Αποφάσεων» (Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Ραγκούσης) συζητά με το Ποτάμι για κοινή κάθοδο στις εκλογές, εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ για ιδιοκτησιακή αντίληψη και εμμονή σε λογικές καταδικασμένες στη συνείδηση του κόσμου, ενώ καταγγέλλει την κ. Γεννηματά πότε ότι χαρίζει την αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου που καταργεί το μπόνους και πότε ότι προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ αντί της προοδευτικής παράταξης (βλέπε συνέντευξη Γ. Ραγκούση στην «Εφ.Συν.» 14/4/2017).

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης είναι σε προχωρημένες επαφές με την «Ωρα Αποφάσεων» με αντικείμενο την εκλογική συνεργασία, επιτίθεται με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, αποκλείει κάθε περίπτωση συνεννόησης μαζί του, κρατάει πιο ήπια στάση απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ταυτοχρόνως κατηγορεί την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι μετέρχεται μέσα που θυμίζουν ανώμαλες περιόδους (αναφέρεται στις μετακινήσεις βουλευτών από το Ποτάμι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, πρακτική που χαρακτηρίζει αποστασία).

Σ’ ό,τι αφορά τον κ. Λεβέντη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το κόμμα του ανήκει στην περιοχή του Κέντρου, ουδείς μπορεί να βγάλει συμπέρασμα για το τι ακριβώς επιδιώκει. Ασκείται στο άθλημα της πρόβλεψης του χρόνου του εκλογών (ανεπιτυχώς μέχρι τώρα), περιφέρει την πρόταση των εννιά σημείων για τη διακυβέρνηση της χώρας, άλλοτε δίνει την εντύπωση ότι βλέπει θετικά τον Τσίπρα, άλλοτε ερωτοτροπεί με τον Μητσοτάκη και στο ενδιάμεσο ζητάει οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων.

Τις διεργασίες παρακολουθούν στο Μαξίμου και στην Πειραιώς. Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δυνάμεις που καλοβλέπουν την προοπτική σύμπλευσης με την εγχώρια Σοσιαλδημοκρατία -στην Ευρώπη ο Α. Τσίπρας έχει κάνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση- ενώ από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί με επιθέσεις φιλίας να δελεάσει κινήσεις και προσωπικότητες του κεντροαριστερού χώρου και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ενός αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου για κάθε χρήση: σήμερα εναντίον της κυβέρνησης, αύριο για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Αν και τα έχει τα χρονάκια της η Κεντροαριστερά, αν και το παρελθόν της είναι αμφιλεγόμενο και η προίκα της φαγωμένη, φαίνεται πως περνάει ακόμη η μπογιά της.

Ανάγωγα

«Ειλικρινά απορώ… Γιατί τέτοια επιμονή, γιατί τόση εμμονή με το ξήλωμα των πάντων;» είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αφορμή τη συζήτηση για το Αγιο Φως. Πού το βλέπετε το ξήλωμα, σεβασμιότατε; Ο μόνος που ξηλώθηκε ήταν ο Νίκος Φίλης από το υπουργείο Παιδείας. Κατόπιν εντολής σας.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε