My Twitter Feed

24 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Κιλτίδης για Νοσοκομείο Κιλκίς -

Κυριακή, 24 Φεβρουάριος, 2019

Φλέβισε για τα καλά ο Φλεβάρης -

Σάββατο, 23 Φεβρουάριος, 2019

Για το τυρί από το τόπο μας -

Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος, 2019

Αυξήσεις μισθών για κοινωφελή εργασία -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Κοινή δήλωση Σιωνίδη – Τζούρτζου -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Δωρεάν εξοπλισμός για λήψη TV -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Η Λ.Σ. για 13ο και 14ο μισθό -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Μπλογκ Λαϊκής Συσπείρωσης -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Kleemann σε τροχιά ανάπτυξης

Επανακάμπτει η ελληνική αγορά ανελκυστήρων μετά από πολυετή καθίζηση, λόγω της κάμψης της οικοδομικής δραστηριότητας. Αυτό προέκυψε από την πρώτη τακτική γενική συνέλευση της Kleemann Hellas, μετά από την αποχώρηση της από το Χρηματιστήριο τον περασμένο μήνα.

Όπως έγινε γνωστό η ελληνική αγορά ανελκυστήρων στο πρώτο πεντάμηνο του 2017 είναι η πρώτη χώρα από τις 100 περίπου που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, ενώ αύξηση 144% έχουν σημειώσει και οι πωλήσεις ανελκυστήρων στην Κίνα.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη του Ομίλου στη γενική συνέλεση στην πρώτη πεντάδα των πωλήσεων βρίσκεται η Ελλάδα, η Αυστραλία, η Ρωσία, η Αγγλία και η Τουρκία.

Επίσης οι ενοποιημένες πωλήσεις στο διάστημα του πρώτου εξαμήνου καταγράφουν αύξηση της τάξης του 10% ενώ στόχος του Ομίλου είναι στο σύνολο του χρόνου, να διαμορφωθούν στα 125 εκατ. ευρώ.

Εκτός από την Ελλάδα και την Κίνα ανοδικά κινούνται οι αγορές της Αυστραλίας, της Αγγλίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Γερμανίας, ενώ επιδίωξή του Ομίλου για το 2017, δεν είναι η δημιουργία νέων θυγατρικών αλλά η ενίσχυση των αυτών που ήδη υπάρχουν σε Αγγλία, Γερμανία και Αυστραλία.

Να σημειωθεί ότι η μεγάλη ανάπτυξη για τον Όμιλο ξεκίνησε μεσούσης της κρίσης, όταν το 2011 δημιούργησε στο Κιλκίς τον πρώτο πύργο δοκιµών ανελκυστήρων στην Ελλάδα και τον τέταρτο µεγαλύτερο ιδιωτικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η επένδυση ξεπέρασε τα πέντε εκατ. ευρώ, αλλά έδωσε το πλεονέκτηµα στο Τµήµα Έρευνας και Ανάπτυξης να πραγματοποιεί δοκιµές για µια σειρά νέων προϊόντων, όπως για ανελκυστήρες που προορίζονται για ουρανοξύστες.

Έτσι, η εταιρεία κατάφερε να διεισδύσει σε νέες µεγάλες αγορές, όπως των ΗΠΑ, της Μέσης και της Άπω Ανατολής.

Την ίδια χρονιά, ο όµιλος εγκαινίασε την τρίτη παραγωγική µονάδα του –εκτός αυτής που εδράζεται στο Κιλκίς και άλλης µίας στη Σερβία– αυτή τη φορά στην Κίνα, στην επαρχία Σούτζο, πλησίον της Σανγκάης, όπου βρίσκονται µεγάλες βιοµηχανικές εγκαταστάσεις, µεταξύ των οποίων και εκείνες σηµαντικών ανταγωνιστών της Kleemann στην παραγωγή ανελκυστήρων.

Η κίνηση, που κόστισε δύο εκατ. ευρώ, έπεται της ίδρυσης θυγατρικής στον Χονγκ Κονγκ το 2010 και ήρθε για να ενισχύσει τόσο την παραγωγή όσο και την εµπορική διείσδυση του οµίλου στην περιοχή.

Σήμερα η Kleemann κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλυτέρων εταιρειών της παγκόσμιας αγοράς ανελκυστήρων, με εργοστάσια παραγωγής στην Ελλάδα, στην Κίνα και στη Σερβία.

Οι πωλήσεις του ομίλου διεθνώς με ποσοστό που αγγίζει το 85% των συνολικών πωλήσεων,ενώ στην Ελλάδα κατέχει ηγετική θέση με ποσοστό περίπου 72% σε εγκατεστημένες μονάδες.

Κατασκευάζει περισσότερα από 10.500 νέα συστήματα ανελκυστήρων κάθε χρόνο, κατέχοντας έτσι το 2% του συνόλου των νέων ανελκυστήρων παγκοσμίως. Ταυτόχρονα ενώ κατέχει ηγετική θέση στη Ελληνική αγορά (περίπου 72% σε εγκατεστημένες μονάδες).

Ασανσέρ με τη σφραγίδα Kleemann υπάρχουν μάλιστα στο Κρεμλίνο στη Μόσχα, στον Καθεδρικό ναό Norwich, στην American Express Brighton Stadium στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Πανεπιστήμιο Cambridge, στο Διεθνές αεροδρόμιο στη Λετονία και Ισλανδία, στα γραφεία Υπουργείου Εξωτερικών στο Δουβλίνο και άλλα. Στην Ελλάδα ξεχωρίζουν τα έργα στο Αττικό Μετρό, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στα 420 Ολυμπιακά έργα.

Ελένη Μπότα – bankingnews.gr

Σχολιάστε