My Twitter Feed

26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL

Χθες Δευτέρα 25 Γενάρη, το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε παρέμβαση στους εργαζόμενους της βιομηχανίας ALUMIL στη ΒΙΠΕ Κιλκίς, “για να καταγγείλει τις απαράδεκτες απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία”, απαιτώντας μεταξύ άλλων την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων.

Σε ανακοίνωσή του, με τίτλο “θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη τους”, το συνδικάτο αναφέρει τα εξής:

“Η εργοδοσία της ALUMIL την ίδια στιγμή που βλέπει τα κέρδη της να αυξάνονται συνεχώς κάνοντας νέα «ρεκόρ» παραγωγής, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας προχώρησε στην αδικαιολόγητη απόλυση τεσσάρων συναδέλφων.

Την ίδια στιγμή η εντατικοποίηση μέσα στο εργοστάσιο βαράει κόκκινο, με την εταιρία να πιέζει συνεχώς τους εργαζόμενους να δουλεύουν ακόμα πιο γρήγορα, εκτεθειμένους στην πανδημία με πάνω από 60 κρούσματα χωρίς να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα προστασία, και αφού τους έχει ξεζουμίσει στην δουλειά, έρχεται τώρα και απολύει ανθρώπους που δουλεύουν χρόνια στην επιχείρηση, απροειδοποίητα, χωρίς να ενδιαφέρεται για το τι θα κάνουν από εδώ και πέρα.

Παρά το κοινωνικό πρόσωπο που προσπαθεί να παρουσιάσει, αποδεικνύεται ότι στην πραγματικότητα ενδιαφέρεται μόνο για το πως θα αυξήσει τα κέρδη της, που σημαίνει εργαζόμενοι να βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο, να τους ξεζουμίζουν για όσο χρειάζονται και μετά να τους πετάνε στον δρόμο.

Δεν ανεχόμαστε να παίζουν με τις ζωές μας.

Η αύξηση των κερδών των βιομηχάνων όχι μόνο δεν μπορεί να διασφαλίσει τις δουλειές μας, τα δικαιώματα μας, ένα αξιοπρεπές εισόδημα για να ζήσουμε τις οικογένειες μας, αλλά πατάνε πάνω σε αυτά τα τσακισμένα δικαιώματα, στους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων για να βγάλουν ακόμα περισσότερα. Η λογική «πάλι καλά έχουμε δουλειά», «να βάλουμε πλάτη να πάει καλά η επιχείρηση» κλπ έδειξε ότι είναι αδιέξοδη και το κυνήγι για την αύξηση των κερδών σημαίνει για τους εργαζόμενους εξαντλητική δουλειά και αβεβαιότητα.

Συνάδελφοι να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να απαντήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε. Μπροστά στην προηγούμενη κρίση είδαμε μισθούς και δικαιώματα να τσακίζονται. Τώρα που βγάζουν τεράστια κέρδη βλέπουμε ανεργία και μεροκάματα πείνας. Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς, να δουλεύουμε με ασφάλεια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– Την άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων.

– Τώρα αυξήσεις στους μισθούς, δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο.

– Προσλήψεις προσωπικού στα πόστα όπου έχει αυξηθεί η δουλειά

– Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασίας της υγείας των εργαζομένων (τακτικά προληπτικά τεστ σε όλο το προσωπικό, αύξηση διαλειμμάτων και των κενών μεταξύ των βαρδιών, μείωση του συγχρωτισμού).

– Να δοθούν άδειες ειδικού σκοπού σε συναδέλφους με προβλήματα υγείας.”

Σχολιάστε