My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

It’s fantastic κύριε Πομπέο

Του Στέλιου Κούλογλου.


Έψαχνα όλο το βράδυ σε ιστορικά βιβλία και site διεθνούς διπλωματίας, τέτοιο ..ιστορικό περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί: να βγει κοινή δήλωση δύο κυβερνήσεων και στη συνέχεια να απαλειφθεί από αυτήν, όπως-όπως και χωρις καμία επίσημη εξήγηση, μια σημαντική λέξη. Όχι γιατί είχε γίνει κάποιο λάθος, αλλά γιατί αντέδρασαν η αντιπολίτευση και τα social media. Πόσο ρεζίλι διεθνώς, θα κάνουν ακόμη τη χώρα;

Τι τράβηξαν και αυτά τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα να «καλύψουν»(με την κυριολεκτική έννοια) την είδηση για την απάλειψη της λέξης «ιστορική» Συμφωνία Πρεσπών από την κοινή δήλωση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-ΗΠΑ, δεν περιγράφεται. Στην ουσία χωρίστηκαν σε 3 κατηγορίες.

Η πρώτη είναι η « οικογενειακή» : αγνόησαν τελείως το περιστατικό και αφιερώθηκαν στην οικία της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά όπου βρέθηκε ο Πομπέο. ΕΡΤ(φυσικά), site του υπουργείου Εξωτερικών, Σκάι και Καθημερινή παρέθεσαν νέτα σκέτα τη (νεοδημοκρατικά) μεταλλαγμένη δήλωση. Στην ίδια κατηγορία, ακόμη πιο συγκινητική ήταν η προσπάθεια του protagon που έκανε και αφιέρωμα («Τα δύο βράδια του Πομπέο με τον Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι») στην οικία Μητσοτάκη και στον νεαρό Κυριάκο, όταν ο πατέρας του υποδεχόταν τον Τζωρτζ Μπους τον πρεσβύτερο. Όσο για τα Παραπολιτικά, έθεσαν τη δημοσιογραφική ερώτηση της χρονιάς: «Θα διανυκτερεύσει ( ; ) στο σπίτι Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι ο Πομπέο».

Στη δεύτερη κατηγορία είναι οι «ντροπαλοί» που ανέφεραν το περιστατικό χωρίς να δώσουν τις διαστάσεις του, όπως το Βήμα: «Στη δημοσιότητα δόθηκε ανεπίσημη(sic) μετάφραση της κοινής δήλωσης Ελλάδας και ΗΠΑ μετά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο στη Θεσσαλονίκη». Ως συνήθως το Πρώτο θέμα απέδωσε το σκάνδαλο στον ..ΣΥΡΙΖΑ: «Μετά τον δυσμενή σχολιασμό από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, στη νεότερη ανακοίνωση ο όρος “ιστορική” απαλείφθηκε». (Πάντως τα Νέα αφιέρωσαν ολόκληρη ανάρτηση με καυστικό τίτλο: « Σάλος από τη γκάφα: Αφαιρέθηκε το “ιστορική” από τη Συμφωνία των Πρεσπών»)

Στη τρίτη κατηγορία ανήκουν οι εξοργισμένοι του Liberal, που είδαν μια πλεκτάνη εναντίον του ανθρώπου τον οποίο οι ίδιοι ανακήρυξαν Μωυσή: «χθες γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού, ανάρμοστου σε ένα στοιχειωδώς σοβαρό κράτος… Υπονόμευση του πρωθυπουργού; Προσωπικές στρατηγικές; Επίδειξη καλής θέλησης στον αμερικάνικο παράγοντα;».

Θα είχαμε μείνει με την απορία, αν δεν ξεκαθάριζε τη θολή εικόνα ο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος : «Καμία ιστορική συμφωνία δεν υπάρχει για τις Πρέσπες. Μια ύπουλη συμφωνία που ύπουλα δέσμευσε την χώρα ήταν, είναι και θα είναι. Για εμάς φάρος μας είναι η ξεκάθαρη στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο θέμα».

Ουφ! Πέστο Χρυσόστομε! «It’s fantastic», που δήλωσε και ο Πομπέο για τη συνάντηση του με τον κ. Δένδια.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε