My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

H Eυρώπη της κρίσης

parastatidis2Του Θεόδωρου Παραστατίδη (Ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς) 

————————————————————————————————————————————————————————————————Η καταστροφή του ελληνισμού ολοκληρώνεται με την οικονομική κατάρρευση και της Κύπρου.

Είναι βέβαιο, πως μετά τα μέτρα που επιβλήθηκαν από το διευθυντήριο του Eurogroup, η κυπριακή οικονομία θα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση με καταστροφικές συνέπειες για τους Κυπρίους.

Η δήλωση του Σόιμπλε ότι λυπάται τον κυπριακό λαό, κάτι που είχε πει και για τον ελληνικό λαό, είναι υποκριτική και απαράδεκτη, διότι είναι αυτός ο βασικός εμπνευστής αυτής της οικονομικής πολιτικής.

Δυστυχώς αυτή η ενωμένη Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που τη δημιούργησαν.

Μεγάλοι ηγέτες ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών είχαν εμπνευστεί και οραματιστεί, μια ενωμένη Ευρώπη των λαών, μια Ευρώπη της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών, μια Ευρώπη της ανάπτυξης, μια Ευρώπη των συμμαχιών.

Αυτή την Ευρώπη οραματίστηκαν και όχι αυτή που βιώνουμε.

Σήμερα έχουμε την Ευρώπη της Γερμανικής Μονοκρατορίας, με μια αυταρχική πολιτική η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί χωρίς υπερβολή ως μια Κρεατομηχανή.

Έχουμε μια τιμωρητική, αλλοπρόσαλλη και καταστροφική πολιτική των ισχυρών, η οποία υποχρεώνει σε υποταγή τις οικονομικά αδύναμες χώρες οδηγώντας τες σε πλήρη κατάρρευση και τους πολίτες σε εξαθλίωση.

Εκτιμώ πως οι συμπεριφορές αυτές αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν στη διάλυση της ενιαίας Eυρωζώνης, δημιουργώντας οικονομίες δύο ταχυτήτων: των βορείων και εκείνη των νοτίων χωρών. Αυτό ας το κρατήσουμε.

Είναι πέρα από βέβαιο, πως οι συνέπειες αυτής της πολιτικής θα είναι οδυνηρές για τους πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών όπως και για τα ίδια τα κράτη-μέλη.

Με τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Κύπρο θεωρώ πως άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.

Το κούρεμα των καταθέσεων, που εφαρμόστηκε στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου θα αποδειχθεί ολέθριο, όχι μόνο για την κυπριακή δημοκρατία αλλά μελλοντικά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Θα είναι η απαρχή της διαφυγής μεγάλων και μικρών κεφαλαίων εκτός Ευρωζώνης διότι αίρεται η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις τράπεζες.

Πόσο μάλλον, όταν το νέο μοντέλο που θα εφαρμόζεται στο εξής σύμφωνα και με δηλώσεις αξιωματούχων του Eurogroup για τράπεζες που θα καταρρέουν, επιβάλλει η εξυγίανσή τους να γίνεται εκ των έσω, δηλαδή με την συμμετοχή των καταθετών.

Πρέπει ορισμένοι να καταλάβουν πως η πολιτική αυτή προσωρινά μπορεί να ευνοεί κάποιες χώρες της Ευρωζώνης, όμως μακροπρόθεσμα είναι βέβαιο πως θα πληρώσουν και οι ίδιοι τη στάση τους αυτή αν δεν αλλάξει η πολιτική που ασκείται σήμερα.

Το παράδειγμα της Κύπρου Γερμανικής έμπνευσης, πιστεύω πως δεν ήταν τυχαίο.

Αντιθέτως στέλνει ένα μήνυμα υποταγής, χωρίς αντιρρήσεις για χώρες που βρίσκονται ή θα βρεθούν στο μέλλον σε οικονομική αδυναμία, διασπείροντας τον φόβο και τον τρόμο στους πολίτες με την απειλή πάντα της χρεωκοπίας και της εξόδου από το ευρώ.

Η απάντηση στη σημερινή πολιτική λιτότητας που υπεβλήθη με αυτό τον τρόπο, είναι η αλλαγή της πολιτικής αυτής.

Αυτό όμως για να επιτευχθεί, χρειάζονται πολιτικές ηγεσίες που πρέπει να το πιστέψουν, να το θέλουν αλλά και να το μπορούν.

Επιβάλλεται να δοθεί η μάχη για αλλαγή πολιτικής που μέχρι σήμερα στηρίζεται μόνο σε βελτίωση αριθμών και ποσών, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που υφίστανται οι κοινωνίες.

Η σημερινή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στερεί το όραμα και την ελπίδα κυρίως από τους νέους για ένα καλύτερο και δημιουργικό μέλλον.

Θέλω να επισημάνω πως όση προσπάθεια κι αν κατέβαλλα να πείσω τον εαυτό μου, προκειμένου να δω με αισιοδοξία την πορεία και προοπτική της σημερινής οικονομικής κατάστασης, δυστυχώς δεν το κατόρθωσα.

Σχολιάστε