My Twitter Feed

18 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Κασσελάκη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Έντονο προεκλογικό τριήμερο -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κιλκίς: Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

H ποδηλατική βόλτα στις Καστανιές

Βούλιαξε το προαύλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανιών από ποδήλατα και τους ανυπόμονους νεαρούς αναβάτες τους που προσπαθούσαν να πιάσουν μια καλή σειρά στις γραμμές της ποδηλατικής βόλτας για τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Μεταλλικού. Οι λιλιπούτειοι δρομείς λόγω ηλικίας δεν ακολούθησαν. Οι γονείς τους όρισαν μια πιο σύντομη διαδρομή στο τετράγωνο της πλατείας, πιο βατή και ξεκούραστη.

Το πρωί της περασμένης Κυριακής στις Καστανιές εξελισσόταν μια πολύβουη οικογενειακή γιορτή. Οι ποδηλάτες στάθηκαν συνεπείς στο πρόγραμμα της δραστηριότητας συνδυάζοντας την άθληση με την ευεργετική αύρα του φυσικού τοπίου και αφού συμπλήρωσαν μια ώρα οδήγησης επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης, πιο εξασκημένοι για νέα παιχνίδια.

Αγόρια και κορίτσια διασκέδασαν την εμπλοκή τους σε παραδοσιακά παιχνίδια όπως οι αβγομαχίες, οι τσουβαλοδρομίες, η διελκυστίνδα χωρίς το άγχος της διάκρισης γιατί νικήτρια ήταν μόνο η συμμετοχή και ανέβασαν ρυθμούς με τις κατασκευές τύπου Survivor.

Το πολυθέαμα απόλαυσαν δεκάδες γονείς, συγγενείς, παππούδες και γιαγιάδες αλλά και επισκέπτες από τα γύρω χωριά και το Κιλκίς, που εκμεταλλευόμενοι την ανοιξιάτικη λιακάδα, βγήκαν στην πλατεία για να σεργιανίσουν τα παιχνίδια και τις επιδόσεις των παιδιών και εγγονιών τους. Ανάμεσά τους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς Αθανάσιος Καριοφύλλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καστανιών Αθανάσιος Ροδακόπουλος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστανιών τίμησε τον Δήμαρχο Κιλκίς για την ουσιαστική συμβολή του Δήμου στην διάδοση του πολιτιστικού θεσμού της ποδηλατικής βόλτας, ο οποίος στέκεται ζωντανός εδώ και είκοσι ένα χρόνια και σταδιακά εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία που προσελκύουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Άλλωστε όπως επισήμανε και ο κ. Κυριακίδης αυτή είναι και η επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής: Να δείχνει έμπρακτα την αρωγή της σε εκδηλώσεις και δρώμενα που προωθούν τις αξίες της παράδοσης, όπως και σε κάθε δημιουργική ιδέα.

Με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς, που είχε και την αιγίδα της εκδήλωσης, η ποδηλατική βόλτα στις Καστανιές πέτυχε για μία ακόμη χρονιά τον σκοπό της. Χάρισε κέφι και πολλά χαμόγελα στα παιδιά!

Σχολιάστε