My Twitter Feed

22 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

H ‘’Εν Λευκώ’’ οπτική της Ελ. Ελευθεριάδου

Με το μυθιστόρημα ‘’Εν Λευκώ’’ η Κιλκισιώτισσα Ελένη Ελευθεριάδου πήρε το βάπτισμα του πυρός στην αισθηματική λογοτεχνία και ήταν πολλοί οι φίλοι της νεαρής συγγραφέως, που έσπευσαν χθες το απόγευμα στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής, στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της από τον Δήμο Κιλκίς και τις εκδόσεις ‘’Πηγή’’.

Για το βιβλίο μίλησαν η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Πόπη Δαμιανίδου, η φιλόλογος – γλωσσολόγος Αναστασία Μαχαιρίδου και η βιβλιοθηκονόμος – blogger Αλεξία Ισαακίδου φωτίζοντας η καθεμιά διαφορετικές πλευρές του.

Τα βιβλία είναι σαν τις ψυχές, μας επιλέγουν για κάποιο λόγο. Διαβάζοντας το ‘’Εν Λευκώ’’ ένιωσα ότι θα ήθελα να δώσω μια μεγάλη αγκαλιά στους πρωταγωνιστές του, στην Ισμήνη για τον πόνο που έχει βιώσει και στον Πάρη που κρύβει μέσα του θυμό ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Δαμιανίδου. Η δεύτερη ομιλήτρια στάθηκε στην καλοδουλεμένη δομή του κειμένου και στην αρμονική συνύπαρξη διαλόγων και μονολόγων που προσδίδουν μια δυναμική λειτουργία στο είδος του σύγχρονου μυθιστορήματος ενώ η κυρία Ισαακίδου εντόπισε τα κοινωνικά μηνύματα που διαπερνούν την ερωτική ιστορία με κοινωνικές προεκτάσεις, που ξετυλίγεται σε μεγάλο τμήμα της στην πόλη του Κιλκίς: την παντοδυναμία της αγάπης και την αναζήτηση ειδικής βοήθειας σε ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης καλωσορίζοντας με ενθαρρυντικά λόγια την πρώτη λογοτεχνική απόπειρα της Ελένης Ελευθεριάδου. Είναι αληθινή όαση να συναντούμε στο βιβλίο μία βαθύτερη ποιότητα στην επικοινωνία, η οποία συνοδεύεται από σωστά εκφραστικά μέσα και από ένα ξεχωριστό προσωπικό ύφος, γεμάτο λυρισμό, ευαισθησία και τη σπιρτάδα ενός νέου ανθρώπου τόνισε. Ευχήθηκε δε στη συγγραφέα να έχει θετική υποδοχή στο βιβλιόφιλο κοινό το ‘’Εν Λευκώ’’ και να ενισχύσει η ίδια με πολλά ακόμη χρώματα το ταλέντο της.

Ο τελευταίος λόγος ανήκε στην δημιουργό του βιβλίου, η οποία εμπνεόμενη ως φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης από το εκπαιδευτικό πείραμα με τον πολύχρωμο δίσκο του Νεύτωνα, που όταν περιστρέφεται γρήγορα δίνει την απόχρωση του λευκού, έγραψε το αισθηματικό μυθιστόρημα και άφησε όπως είπε τους πρωταγωνιστές της να οδηγούν τη σκέψη και το γραπτό της.

Η Ελένη Ελευθεριάδου παρότρυνε το κοινό να διαλέξει τα χρώματα, έχοντας ως μότο το ‘’Εν Λευκώ’’ ελεύθερα και ανεπιφύλακτα, όπως ανεπιφύλακτα τάχθηκε υπέρ της αισιόδοξης οπτικής για τη ζωή.

Το συντονισμό της βιβλιοπαρουσίασης, η οποία εντάχθηκε στο πρόγραμμα των φετινών Ελευθερίων δίνοντας ζωτικό βήμα έκφρασης στους νέους δημιουργούς του Δήμου Κιλκίς, είχε ο βιολόγος – εκπαιδευτικός Αργύρης Κετσετζής.

Η εκδήλωση έκλεισε μελωδικά, με τραγούδια που ερμήνευσε η Ιωάννα Παγλαρίδου, συνοδευόμενη στο πιάνο από τον Αχιλλέα Σπυρλιάδη.

Σχολιάστε