My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Hμερίδα για εθελοντική αιμοδοσία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς μια ιδιαίτερη θεματολογικά ημερίδα που αφορούσε στο ρόλο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε δομές και φορείς ΑΜΕΑ. Η εν λόγω ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, την Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. και τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς.

aimodosiaΠρόκειται για την ολοκλήρωση μιας πολύμηνης δράσης, την έμπνευση, τη διοργάνωση και την υλοποίηση της οποίας, για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, είχε η Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κα Σωτηρία Καρολίδου.

Στα πλαίσια των δράσεων που αφορούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που καθορίστηκε να είναι η 14η Ιουνίου κάθε χρόνου, προβαίνουμε στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των γονέων των δομών ειδικής αγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, σχετικά με το πανανθρώπινο ιδεώδες της εθελοντικής αιμοδοσίας ως στάση ζωής και πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Τον Ιανουάριο του 2016 ξεκίνησαν οι πρώτες διαδικασίες για την ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και μετά από συνεννόηση και προγραμματισμό με τους Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολικών μας μονάδων καταρτίστηκε πίνακας ενδιαφερομένων, προκειμένου να υλοποιηθεί η εν λόγω δράση, χωρίς να παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Από τις 31 σχολικές μονάδες ανταποκρίθηκαν θετικά οι 26 και ενημερώθηκαν συνολικά 2.159 μαθητές και μαθήτριες. Καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της δράσης έπαιξε η παρουσία του επικεφαλής της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Θεολόγου Ζώτου, της Προέδρου του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς κας Αικατερίνης Φραγγίδου και των εθελοντών κ. Φρεγγίδη Θεόδωρου και κας Νιζάμη Σταυρούλας. Η παρουσία όλων πλαισίωσε με τρόπο δραστικό μια τόσο πολλαπλά σημαντική δράση, σε εποχές που τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από υγιή πρότυπα και πράξεις αγάπης.

Η σημασία μιας τέτοιας δράσης, δεν περιορίζεται σε μια απλή ενημέρωση αλλά στην ιδιαίτερη σημασία που έχει η αιμοδοσία για ΑΜΕΑ και τα μέλη των οικογενειών τους. Η σημασία και σπουδαιότητα έγκειται στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει συχνά η όποια νοσηλεία και ιατρική πράξη σε πρόσωπα ΑΜΕΑ και κυρίως σε σχέση με εγχειρήσεις και μετεγχειρητικές φροντίδες που περιλαμβάνουν λήψη αίματος/ αιμοπεταλίων.

Η πολυαναπηρία πολλές φορές από μόνη της, όπως για περιπτώσεις μεταγγίσεων, απαιτεί μεγαλύτερη ανάγκη για φροντίδα και αιμοδοτική κουλτούρα όχι μόνο ανάμεσα σε πρόσωπα ΑΜΕΑ αλλά και σε κάθε πολίτη. Μέσα από την ενημέρωση προσδοκούμε στην άρση στερεοτύπων, αναστολών και προκαταλήψεων γύρω από την εθελοντική αιμοδοσία και την καλλιέργεια θετικής στάσεως σε σχέση με το θέμα. Το σύγχρονο σχολείο οφείλει να είναι δημοκρατικό και ανοιχτό στην κοινωνία και για να το καταφέρει αυτό πρέπει να μην αποκλείει αλλά να ενσωματώνει. Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η συνεπικουρία με δομές δημόσιας υγείας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα τους εμπνευστές της δράσης αυτής και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωσή της, γιατί απέδειξαν ότι η συλλογικότητα μπορεί να υλοποιεί οράματα σαν κι αυτό. Το όραμα για μια κοινωνία αλληλεγγύης και προσφοράς.

Σχολιάστε