My Twitter Feed

29 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Να σπάσει ο δήμος στα τρία» -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Οι υποψήφιοι του Τζιτζικώστα -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Η ομιλία Βορίδη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Ημερίδα με Π. Γκαρσία και Μ. Σνάουτσνερ -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

ΝΟΔΕ: Καταλυτικός ο Αυγενάκης -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

«Δεν υπάρχουν χρίσματα ΝΔ» -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

«Έθεσε εαυτόν» εκτός ΝΟΔΕ -

Τρίτη, 26 Μάρτιος, 2019

ΕΒΕ: Ρήγμα στη μειοψηφία! -

Τρίτη, 26 Μάρτιος, 2019

Bullying στον Πρόεδρο του ΣτΕ

vaxevanis-kostas-002Του Κώστα Βαξεβάνη.


Για όσους δεν κατάλαβαν, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι ο κύριος, τον οποίο κατ’ εξακολούθηση έδειχναν τα κανάλια -κυρίως το STAR- με την ίδια μανία που δείχνουν συνήθως παιδεραστές, λωποδύτες και κοινούς εγκληματίες.

Ζουμ, στο πρόσωπο, γενικό πλάνο, ξανά ζουμ, για να καταλάβουν όσοι δεν κατάλαβαν, πως γι’ αυτόν πρόκειται. Αυτοί που έπρεπε να καταλάβουν, δεν είναι απαραίτητα οι τηλεθεατές, αλλά οι άλλοι παράγοντες της Δικαιοσύνης, στους οποίους στέλνεται το μήνυμα, πως όποιος δεν αντιλαμβάνεται τι θέλει το σύστημα, όποιος κουνιέται ή κρατά τα προσχήματα θα διασύρεται.

Αναρωτηθείτε αν θυμάστε το πρόσωπο και το όνομα κάποιου από τους προηγούμενους Προέδρους του ΣτΕ. Κανέναν. Ο Νίκος Σακελλαρίου, είναι όμως γνωστός , γιατί έκανε το εγκληματικό, να διακόψει τη συνεδρίαση του ΣτΕ που αφορούσε τις άδειες των καναλιών, θεωρώντας και ανακοινώνοντας μάλιστα, πως γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί έκρυθμη κατάσταση και να επηρεαστούν οι δικαστές. Ο ίδιος σε άλλες συνεδριάσεις είχε κατονομάσει τα κανάλια, πως προσπαθούν να εκφοβίσουν το σώμα και να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Αυτό ήταν το έγκλημα καθοσιώσεως του Προέδρου του ΣτΕ. Από εκείνη τη μέρα είναι μιντιακά ένας σχεδόν ανέντιμος δικαστής του οποίου το πρόσωπο πρέπει να μάθει το κοινό, αλλά κυρίως να αντικρίσουν κατ’ εξακολούθηση οι συνάδελφοί του για να καταλάβουν τι τους περιμένει.

Οι συνεδριάσεις του ΣτΕ δεν τελειώνουν ποτέ σε μία μέρα. Για το μαύρο της ΕΡΤ για παράδειγμα, το ΣτΕ συνεδρίαζε οκτώ μήνες. Αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια. Δεν θα αφήσουν την πραγματικότητα, να τους χαλάσει μια τόσο καλή και βολική ιστορία.

Ταυτόχρονα δύο αντιπρόεδροι του ΣτΕ παραιτούνται από το συνδικαλιστικό τους όργανο, εκφράζοντας (ας κάνουμε την παραδοχή πως είναι χωρίς δόλο και σκοπιμότητα) τη διαφωνία τους με την διακοπή. Η είδηση που παίζουν τα κανάλια είναι πως «παραιτήθηκαν δύο Αντιπρόεδροι του ΣτΕ για τις μεθοδεύσεις σε σχέση με τις άδειες». Αφήνεται να εννοηθεί πως πρόκειται για παραίτησή τους από το Συμβούλιο και όχι από το Σωματείο. Αυτό και αν είναι λαθροχειρία που δημιουργεί κλίμα. Και δεν βγαίνουν οι ίδιοι να πουν «μα τι λέτε, δεν παραιτηθήκαμε από το ΣτΕ» (άλλωστε αυτό θα απαιτούσε θάρρος) αλλά το αφήνουν να αιωρείται. Πλήττουν το κύρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, το αφήνουν (ας υποθέσουμε άθελά τους και πάλι) να χρησιμοποιείται σε πολιτικά παιχνίδια, κερδίζοντας ίσως μερικά λεπτά δημοσιότητας.

Κανάλια και ευαίσθητοι δικαστές, sites και ανησυχούντες νομοφλυαρούντες, από όλη την κατάσταση που υπάρχει στη Δικαιοσύνη και είναι ορατή δια ορατού οφθαλμού και όχι απαραίτητα κάμερας, ανατρίχιασαν μόνο γιατί αναβλήθηκε η συνεδρίαση του ΣτΕ μερικές μέρες. Υποθέτω πως αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία ως θέμα χρόνου και δεν είναι κάτι πονηρό.

Οφείλω να ρωτήσω όμως μιας και μας ήρθε η πληροφορία: έχει κάποιος από τους δικαστές που κατακεραύνωσαν την πράξη του Προέδρου, έμμεση σχέση και συμφέροντα με το θέμα των αδειών; Περιμένουμε.

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε