My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

ALOYMYL στην Αφρική, KLEEMANN στη Τουρκια

Με την ενεργοποίηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, που δεν περιλαμβάνει επενδύσεις, επεκτείνει την παρουσία του στις αγορές της «Μαύρης Ηπείρου» ο όμιλος Αλουμύλ. Συγκεκριμένα, εντός του 2012 αναμένεται να «κλείσει» συμφωνίες για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την προσωρινή ανάληψη του μάνατζμεντ εργοστασίων συστημάτων αλουμινίου, σε χώρες της Κεντρικής Αφρικής, όπως το Κονγκό και σε δεύτερη φάση το Καμερούν.

Το νέο άνοιγμα του ομίλου στις αφρικανικές αγορές δεν θα είναι -όπως προαναφέρθηκε- επενδυτικό, αλλά θα αφορά σε συνεργασία με κυβερνήσεις και ενώσεις της περιοχής, για την «καθοδήγησή» τους στη δημιουργία και λειτουργία των εργοστασίων αλουμινίου. Η συνεργασία θα αναπτύσσεται στη βάση συμφωνιών για την ανάληψη του μάνατζμεντ επί πενταετία, τη μεταφορά know how και την καταβολή στην Αλουμύλ των πνευματικών δικαιωμάτων (royalties) χρήσης των προϊόντων της.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Γεώργιος Μυλωνάς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Παρευξείνιου Επχειρηματικού Φόρουμ, που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη οι σύνδεσμοι Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Βιομηχανιών Β.Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και Εξαγωγέων Β.Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Ο ίδιος επισήμανε ότι το ύψος των επενδύσεων του είδους στις χώρες της περιοχής ξεκινά συνήθως από 20 εκατ. ευρώ και φτάνει μέχρι τα 60 εκατ.

Εν αναμονή των εξελίξεων, η δραστηριότητα του ομίλου, που εκτιμάται ότι διατήρησε κύκλο εργασιών άνω των 200 εκατ. ευρώ το 2011, εξακολουθεί να επηρεάζεται από τα γεγονότα της αραβικής άνοιξης στη Βόρεια Αφρική. «Στην Αίγυπτο δεν δουλεύουμε ούτε στο 1/4 τού πώς δουλεύαμε πριν», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μυλωνάς, ενώ πρόσθεσε ότι οι αγορές Αλγερίας και Τυνησίας άρχισαν δειλά-δειλά να «κινούνται» ξανά και η δραστηριότητα στη Λιβύη αναμένεται να ξεκινήσει από την άνοιξη ή αμέσως μετά.


Το παράδειγμα της Kleemann στην Τουρκία

Μιλώντας στο ίδιο φόρουμ, ο Ιωάννης Χαραμαλής, διευθυντικό στέλεχος της Kleemann Hellas, αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Τουρκία, όπου η εταιρεία ίδρυσε το 2001 τη θυγατρική Kleemann Asansor. Μέσα σε λίγα χρόνια, η εταιρεία κέρδισε μια θέση ανάμεσα στους μεγαλύτερους «παίκτες» του κλάδου στην Τουρκία , με μερίδιο 12% της συνολικής αγοράς ανελκυστήρων και 50% στα υδραυλικά ασανσέρ. Παράλληλα, μέσω Τουρκίας, άνοιξε εμπορικές οδούς προς Ιράν, Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία.

«Παρότι είμαστε στη μέση της κρίσης, εξακολουθούμε να επενδύουμε», είπε και ανέφερε ενδεικτικά ότι πέρυσι η εταιρεία εγκαινίασε, στις εγκαταστάσεις της στο Κιλκίς, τον πρώτο πύργο δοκιμών ανελκυστήρων στην Ελλάδα και τον τέταρτο μεγαλύτερο (ιδιωτικό) στην Ευρώπη, ύψους 61 μέτρων._ © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

Πηγή: axiaplus.gr

Σχολιάστε