My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Aνοιχτή συνέλευση «ΕΝ ΚΙΛΚΙΣ»

Ομάδα πολιτών με την ονομασία «ΕΝ ΚΙΛΚΙΣ» πραγματοποιεί «ανοιχτή συνέλευση» καλώντας όσους συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια στο κίνημα των πλατειών ενάντια στα μνημόνια, όσους αντιτάχθηκαν σε σχεδιασμούς για εξορύξεις στο νομό μας, όσους αντιτάχθηκαν στο «μαύρο» της ΕΡΤ, όσους βρέθηκαν στους δρόμους όταν οι νεοναζί δολοφόνησαν τον Φύσσα.

Το σχετικό κάλεσμα έχει ως εξής:

Συναντηθήκαμε στις πλατείες, στις πορείες , στους δρόμους όταν αποφασίσαμε να αντιδράσουμε σε αυτούς κατέστρεφαν και καταστρέφουν το μέλλον μας. Σε αυτούς που μας στερούν το δικαίωμα να ονειρευτούμε και να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο. Όταν τα χωριά και τα βουνά του τόπου μας απειλήθηκαν από τις εξορύξεις συγκεντρωθήκαμε όλοι- όλες και βροντοφωνάξαμε «ΟΧΙ», εννοώντας πως δεν θα επιτρέπαμε τέτοια καταστροφή ούτε στο Κιλκίς ούτε πουθενά. Διαδηλώσαμε στις Σκουριές όταν τα ΜΑΤ προστάτευαν τους τραμπούκους της EL DORANDO οι οποίοι συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους ενώ οι αγωνιστές/τριες διώκονται ποινικά και πολιτικά. Βρεθήκαμε έξω από την ΕΡΤ όταν την έκλεισαν , με εκδηλώσεις στην πόλη μας, στους δρόμους όταν οι νεοναζί δολοφόνησαν τον Φύσσα, με πορείες ενάντια στους φασίστες όταν άνοιξαν γραφεία και στο Κιλκίς .

Βρεθήκαμε όταν τα μνημόνια παρουσιαζόταν σαν μονόδρομος, όταν η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα ισοπέδωνε κάθε εργασιακό μας δικαίωμα ή μας καταδίκαζε στην ανεργία. Αποχαιρετίσαμε φίλους που έφυγαν στο εξωτερικό, δώσαμε κουράγιο σε φίλους που έμειναν άνεργοι. Σταθήκαμε στους άστεγους του πάρκου, στους πρόσφυγες στην Ειδομένη και τους μετανάστες που προσπαθούν να φτιάξουν τη ζωή τους . Τολμήσαμε εγχειρήματα όπως ο Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός, η γιορτή λίμνης Δοιράνης, το στέκι…

Δυστυχώς τα τελευταία 7 χρόνια η χώρα βρίσκεται σε ένα καθεστώς βαθύτατης κρίσης. Μια κρίση που αποτελεί δομικό στοιχείο του καπιταλισμού. Όπως και ο πόλεμος ο οποίος γεννά τόσους πρόσφυγές και τόση εκμετάλλευση. Η ανάπτυξη έρχεται, μόνο που δεν είναι για το λαό. Αφορά όσους έχουν τον πλούτο στα χέρια τους, όσους κερδίζουν επιπλέον χρήματα από τις οικονομικές κρίσεις, από τους πολέμους, από ανθρώπους που πνίγονται στις θάλασσες, από τον φυσικό πλούτο των χωρών.

Η αυταπάτη της «προοδευτικής» κυβέρνησης τελείωσε πολύ γρήγορα. Οι ελπίδες και οι υποσχέσεις μεταλλάχθηκαν σε πιστή εφαρμογή των ίδιων αντιλαϊκών πολιτικών, σε υποταγή προς τους νόμους της Ε.Ε. και στο δόγμα του «δεν υπάρχει εναλλακτική».

Και ενώ τα μέτρα εντείνονται, η κρίση χειροτερεύει, ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται έναντι πινακίου φακής.. Η δική μας απάντηση και αντίδραση φαντάζει δυσανάλογα ασθενική.

Δεν πρέπει να αφήσουμε το όραμα μας για έναν καλύτερο κόσμο απραγματοποίητο. Έναν κόσμο όπου θα λειτουργούν κολεκτίβες, συνεταιρισμοί, αλληλέγγυα εγχειρήματα, όπου θα δοκιμάσουμε ένα διαφορετικό μοντέλο παραγωγής. Όπου όλοι θα έχουν πρόσβαση σε υγεία παιδεία και αξιοπρεπή διαβίωση Άνθρωποι που θα παίρνουν αποφάσεις για την ίδια τους τη ζωή, θα συμμετέχουν και θα στηρίζουν τα κινήματα και τους ανθρώπους που ακόμα αντιστέκονται.

Δεν είναι εύκολο να χτίσεις μια κοινωνία με ισονομία, ελευθερία και αδελφοσύνη. Δεν είναι εύκολο να βγεις από την νομισματική ένωση των κεφαλαιοκρατών, αγνοώντας τις προσταγές της Ε.Ε. Δεν είναι εύκολο να αντιστέκεσαι στις φασιστικές απειλές. Δεν είναι εύκολο να αντιστέκεσαι στον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Δεν είναι εύκολο να προσπαθείς να πάρεις το μέλλον του τόπου σου στα χέρια σου μέσα σ’ ένα γεωπολιτικό περιβάλλον που φλέγεται.
Είναι όμως τα μόνα που μας απομένουν να κάνουμε.

Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να συζητήσει ισότιμα και αμεσοδημοκρατικά μαζί μας ώστε να διαμορφώσουμε ένα κοινό πλαίσιο δράσης και να μην μείνουμε άπραγοι όσο οι κυβερνήσεις , εθνικές και υπερεθνικές, και οι πολιτικές τους ποδοπατούν το μέλλον μας.

Επικοινωνία enkilkis@gmail.com
www.enkilkis.blogspot.com

Σχολιάστε