My Twitter Feed

17 Νοεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Aλληλεγγύη σε απολυμένους Alumil -

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

Δ. Κιλκίς:Έγκριση προϋπολογισμού -

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Θα νικήσει η Δημοκρατία -

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

ΚΚΕ: Συγκέντρωση για Πολυτεχνείο -

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, 2022

Προτάσεις για τη κτηνοτροφία -

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, 2022

Και νέες συνδέσεις Φ.Α. στο Κιλκίς -

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, 2022

Σχολεία: Xιλιάδες χαμένες ώρες! -

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, 2022

Ηχηρή απάντηση στην ακρίβεια -

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2022

Aλληλεγγύη σε απολυμένους Alumil

Για πάνω από 40 απολύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους δυο μήνες στον όμιλο Αlumil στο Κιλκίς, κάνει λόγο το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, καλώντας όλους τους φορείς του νομού, τα σωματεία και τους συλλόγους, το δημοτικό συμβούλιο και τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα του νομού να τις καταδικάσουν και “να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους και τους απολυμένους της Alumil με κάθε τρόπο”.

Σε σχετικό ψήφισμα που ενέκρινε το συνδικάτο έχει ως εξής:

“Το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει τις αλλεπάλληλες απολύσεις που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες στην ΑΛΟΥΜΙΛ.

Δεν προλαβαίνει να στεγνώσει το μελάνι των απολύσεων. Οι τελευταίες 4 έγιναν στις 7 Νοεμβρίου, ενώ, μόλις λίγες μέρες πριν είχαν προηγηθεί και άλλες 4 ανεβάζοντας τον κατάλογο σε πάνω από 40 τους τελευταίους μόνο μήνες.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό του Κιλκίς, τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία και τους συλλόγους της πόλης, να καταδικάσουν τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας του ομίλου και να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους και τους απολυμένους του τελευταίου διαστήματος.
Ο λαός της πόλης να απορρίψει το αφήγημα του «πιο δύσκολου χειμώνα δήθεν για όλους». Να μη συμβιβαστεί με το νόμο της ζούγκλας που λέει «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Το χειμώνα που έρχεται δεν θα τον περάσουμε όλοι το ίδιο δύσκολα. Δύσκολα θα τον περάσουν οι απολυμένοι συνάδελφοι μας που έμειναν χωρίς μισθό και η “καρδιά” τους το ξέρει πως θα τα βγάλουν πέρα….Τι να πρωτοσκεφτούν; Τι θα φάνε, πως θα ζεσταθούν, πως θα πληρώσουν λογαριασμούς…

Απολύσεις, ανασφάλεια, φτώχεια, εργατικά ατυχήματα… Αυτή είναι η “προοπτική για τους εργάτες και τις εργάτριες του μεγάλου κολοσσού που:

• Η τεράστια κερδοφορία του αποτυπώνεται σε 40 εκατομμύρια ευρώ μόνο στο τελευταίο 6μηνο. Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρείας, μίλησε για 50% αύξηση των κερδών της για το πρώτο 6μηνο του 2022.
• Θα ενισχυθεί με 56 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης με χρήματα που πληρωθούν σε τελική ανάλυση από τη βαριά φοροληστεία του ελληνικού λαού.

Στα πούπουλα όμως θα τον περάσει η εργοδοσία, εξασφαλίζοντας τα κέρδη της και παράλληλα απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια και τις ανέσεις που της προσφέρει το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της σημερινής και όλων των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν, ώστε να φορτώσει τα βάρη και τις μειωμένες παραγγελίες στις πλάτες των εργαζόμενων.

Αυτή όμως είναι η ανάπτυξη που τάζουν στο λαό. Για τους βιομήχανους τρελά κέρδη και για τους εργαζόμενους εντατικοποίηση, ξεζούμισμα και μετά απόλυση χωρίς καμιά δικαιολογία…

Φτάνει πια ως εδώ!!!

Το παραμύθι των ευεργετών και των σωτήρων έχει ξοφλήσει για τα καλά. Το μόνο που επιβεβαιώνεται είναι το «κάθε χρόνο και χειρότερα». Δεν μπορούμε να περιμένουμε μήπως και έρθουν καλύτερες μέρες και ο “καλός μας” εργοδότης μας δώσει κάτι. Δε μπορούμε να ζούμε με το φόβο της απόλυσης, ούτε να σκύβουμε το κεφάλι όταν βλέπουμε τους συναδέλφους μας να διώχνονται από τη δουλειά και να σκεφτόμαστε πότε θα έρθει η σειρά μας…
Αποδεικνύεται ότι ούτε με την αναμονή ούτε με το “να βάζουμε πλάτη” πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα! Όταν έχει δουλειά, μας περιμένει η εντατικοποίηση, τα 4βάρδια και τα εργατικά ατυχήματα, ενώ μόλις πέσει η δουλειά, μας περιμένει η ανεργία, τη στιγμή που οι τιμές σε όλα τα βασικά προϊόντα, τα καύσιμα και το ρεύμα έχουν εκτοξευθεί! Σε κάθε περίπτωση, οι μισθοί που δε φτάνουν ούτε για τις βασικές μας ανάγκες!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, όλων όσων έχουμε κοινά προβλήματα και ανησυχίες, να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε εισόδημα με το οποίο θα μπορούμε να ζούμε, να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας.

Είναι ώρα να σπάσει ο φόβος και η αναμονή. Η λύση είναι στον δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα.

Αντλούμε δύναμη από τις πρόσφατες μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στις 9 Νοέμβρη. Η πρωτοφανής συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς, που διοργάνωσαν από κοινού σωματεία και φορείς του νομού Κιλκίς, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο λαός μας δεν σκοπεύει ούτε να πεινάσει, ούτε να κρυώσει, ούτε να γίνει το θύμα μιας πολιτικής που του τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματά του.

Όλοι όσοι συμμετείχαν απέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, να ακυρώσουν με τη δράση τους τα κηρύγματα της μιζέριας και της υποταγής, το κλίμα αναμονής σωτήρων που του καλλιεργούν. Ένιωσαν τη δύναμη της οργάνωσης, ένιωσαν την ελπίδα που γεννιέται μέσα από το συλλογικό αγώνα, συνειδητοποίησαν στην πράξη της αξία της αλληλεγγύης.

Κανένας εφησυχασμός. Καμία αναμονή. Τώρα είναι η ώρα του αγώνα!

• Να παρθούν πίσω οι απολύσεις. Να μη γίνει καμία άλλη απόλυση!
• Αυξήσεις στους μισθούς με υπογραφή συλλογικής σύμβασης!
• Καμία οικογένεια χωρίς εισόδημα. Κανένας μόνος του απέναντι στην πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες του λαού για τα κέρδη λίγων και εκλεκτών!”

Σχολιάστε