My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Aίτημα δήμου για τ` ολοκαύτωμα των Κρουσίων

katoxi-olokautomaΤην απόφαση να ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών την αναγνώριση των τριών χωριών Κλειστό, Κυδωνιά, Αμπελόφυτο της Δημοτικής Ενότητας Κρουσίων ως μαρτυρικών και να ενταχθεί ο Δήμος Κιλκίς στο “δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και χωριών Ελλάδος 1940-1945”, έλαβε ομόφωνα κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς.

Τα χωριά Κλειστό (Μούζγαλη), Αμπελόφυτο (Μούρσαλη) και Κυδωνιά (Κοτσαλάρ) έγιναν ολοκαύτωμα από τους Γερμανούς στις 25/10/1941. Με σκοπό λοιπόν τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την απόδοση φόρου τιμής στα θύματα του ναζιστικού καθεστώτος, και λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική εισήγηση του Τάσου Αμανατίδη, την σχετική πρόταση του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας, την τοποθέτηση όλων των συμβούλων που έλαβαν το λόγο, καθώς και την παρέμβαση του παρόντα πρώην δημάρχου Αμπελοκήπων, Κώστα Σαπρανίδη, που εκπροσώπησε την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κ. Μακεδονίας, το σώμα αποφάσισε να ζητήσει και την ανέγερση μνημείου στον τόπο του μαρτυρίου, όπου θα τελούνται μνημόσυνα για την ανάπαυση των ψυχών και τη διατήρηση άσβεστης της μνήμης των θυμάτων της ναζιστικής βαρβαρότητας.

Για το Κολυμβητήριο

Στα προ ημερησίας διάταξης, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών, K. Παπαδόπουλος, ενημέρωσε το σώμα για τις  εξελίξεις που έχουν προκύψει σε ό,τι αφορά τη δημιουργία κολυμβητηρίου στο Δήμο Κιλκίς. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, προκειμένου το έργο να ενταχθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα στη νέα πρόταση της Γ.Γ.Α. προς την Ειδική Γραμματεία των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), αποφάσισαν την παραχώρηση κατά χρήση στη Γ.Γ.Α., της έκτασης ιδιοκτησίας του δήμου, στην οποία και θα κατασκευαστεί το έργο.

Άλλα θέματα

Μεταξύ άλλων το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:

-Την υποβολή των προτάσεων “Δημιουργία ντοκιμαντέρ για την ανάδειξη της Ιστορικής μάχης Κιλκίς 1913“ και “Επετειακή εκδήλωση στο Παλιό Γυναικόκαστρο και δημιουργία λευκώματος για τα 100 χρόνια Κιλκίς” για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος της Αναπτυξιακής Κιλκίς Α. Α.Ε. Ο.Τ.Α. «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER» (ομόφωνα).

-Την έγκριση της προκήρυξης Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού ιδεών “Δημιουργία και ανάκτηση Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων και ανάδειξη Μετώπων -Οδών και Κόμβων στην αστική περιοχή του Δήμου Κιλκίς” (ομόφωνα). Φορέας του Διαγωνισμού θα είναι ο Δήμος Κιλκίς, ενώ το ΤΕΕ/ΤΚΜ θα αναλάβει το συντονισμό της διοργάνωσης με τη συνεργασία των Συλλόγων Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών ν. Κιλκίς. Οι προτεινόμενες περιοχές είναι οι: Συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου-Αθηνών-21ης Ιουνίου και Σόλωνος. Το αδόμητο οικόπεδο ιδιοκτησίας ΚΕΔ απέναντι από την ΛΑΦ. Το 1ο τμήμα της οδού Μ. Αλεξάνδρου (από Λυκούργου έως και Βυζαντίου). Το 2ο Τμήμα της οδού Μ. Αλεξάνδρου (από Αριστείδου έως και Βυζαντίου). Το μέτωπο κατοικιών επί της οδού Μητροπόλεως. Οι κοινόχρηστοι χώροι μεταξύ των οδών Στέρνας και Παπαναστασίου. Ο κόμβος της εισόδου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς επί της 21ης Ιουνίου.

-Την υποβολή πρότασης στο Χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική αναζωογόνηση 2012-2015». Άξονας προτεραιότητας 2: Αναβάθμιση Αστικών υποδομών. Μέτρο 2.2: Βελτίωση αστικού εξοπλισμού με τίτλο: “Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση των αστικών υποδομών  & την ενίσχυση της ελκυστικότητας της πόλης του Κιλκίς με τέσσερα υποέργα: α) Προμήθεια αστικού εξοπλισμού, β) Προμήθεια κάδων απορριμμάτων, γ) Προμήθεια λαμπτήρων, δ) Κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση οι οποίες θα περιλαμβάνουν: προμήθεια κάδων απορριμμάτων, λαμπτήρων, παγκάκια, κολωνάκια δρόμων, δοχείων απορριμμάτων κλπ., συνολικού προϋπολογισμού 240.000,00 ευρώ.

Σχολιάστε