My Twitter Feed

30 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ομιλία Λαπόρδα στα εγκαίνια του Κ.Ι.Φ. Παιονίας

SONY DSCΗ ομιλία που εκφώνησε ο δήμαρχος Παιονίας, Θανάσης Λαπόρδας, στα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου, έχει ως εξής:

Επίσημοι….

   Φίλες και φίλοι συνδημότες,

   Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα, έχει οδηγήσει μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας στην ανεργία και στην φτώχεια.

   Είναι ραγδαία η αύξηση των συνανθρώπων μας που καλούνται να ζήσουν με πενιχρά ή και μηδενικά εισοδήματα, όπως είναι ραγδαία και η αύξηση των ανασφάλιστων λόγω ανεργίας συνδημοτών μας.

   Ο Δήμος μας σ΄αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία προσπαθεί με όσα μέσα SONY DSCδιαθέτει, να ανταποκριθεί στην πρόκληση, αναλαμβάνοντας δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, απαραίτητες για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού.

   Καταφέρνουμε λοιπόν σήμερα, εδώ στη Γουμένισσα να εγκαινιάζουμε την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, που έρχεται να ενισχύσει, στο τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες συνδημότες μας.

   Έχουμε επίσης δρομολογήσει τις ενέργειες και για την δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παιονίας.

   Φίλες και φίλοι,

   SONY DSCΝιώθω προσωπικά την υποχρέωση να επισημάνω ότι το όλο εγχείρημα του Κοινωνικού Φαρμακείου στηρίζεται στον εθελοντισμό, και να ευχαριστήσω τους εθελοντές μας που είναι, μέλη του «φαρμακευτικού συλλόγου Κιλκίς», μέλη των «γιατρών του κόσμου», εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Γουμένισσας, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, δημοτικοί υπάλληλοι και δημότες.

   Θέλω επίσης να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για το σχεδιασμό και την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας.

   Τον κ.Θεοδωρίδη Θόδωρο

   Την κ.Παλάνη Μαρία

   Τον κ.Αλίρη Γιάννη

   Εμείς ως Δήμος στα πλαίσια πάντα που η εποχή μας επιτρέπει αλλά ακόμα και πέρα από αυτά, διεκδικούμε και πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις για κοινωνικές δομές όπως Παιδικοί Σταθμοί, τα Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα Κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, το Βοήθεια στο Σπίτι αλλά ακόμα και προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων για ένα καλύτερο αύριο στην αγορά εργασίας.

   Προσπαθούμε με τις ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες που έχουμε να σταθούμε δίπλα σε ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίσζουν οι συνδημότες μας.

   Αυτή η προσπάθεια δεν θα σταματήσει.

   Ευχαριστώ.”

Σχολιάστε