My Twitter Feed

30 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προχωράει το έργο υδροδότησης

Στα πλαίσια της συνέχισης κατασκευής του έργου υδροδότησης των ΔΕ Πολυκάστρου και Αξιούπολης από πηγές του Πάικου, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του2021, ο μηχανικός του έργου Λάζαρος Σουπλής ενημέρωσε την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου αναλυτικά τον δήμαρχο Κώστα Σιωνίδη για την πρόοδο του έργου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, για τον αγωγό μεταφοράς, συνολικού μήκους 24.500 μέτρων, έχουν υπογειοποιηθεί μέχρι σήμερα 6.200 μέτρα αγωγού, έχουν συγκολληθεί και είναι έτοιμα προς επίχωση 3.000 μέτρα και στην πορεία της διαδρομής του έργου υπάρχουν σε αναμονή υλικά για άλλα 5.500 μέτρα αγωγού.

Το έργο σχεδιάστηκε το 2012 από την διοίκηση Λαπόρδα οπότε και εκπονήθηκε η μελέτη από μηχανικούς της ΔΕΥΑ Παιονίας και εντάχθηκε στον Φιλόδημο από την διοίκηση Γκουντενούδη.

Η σημερινή διοίκηση του δήμου Παιονίας ολοκλήρωσε τις αδειοδοτήσες του έργου το 2020, το δημοπράτησε και υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο το 2021.

Προϋπόθεση για την δημοπράτηση και υλοποίηση του, αποτελούσε το να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, με κυριότερη την άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Είναι γνωστό ότι στο πρόγραμμα Φιλόδημος, σε αντίθεση με το ΕΣΠΑ, εντάσσονται έργα με ημιτελείς – ελλιπείς αδειοδοτήσεις,, υπό τον όρο της λήψης αυτών. Αν οι αδειοδοτήσεις δεν ολοκληρωθούν τα έργα απεντάσσονται εκ του νόμου.

Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται και τα εξής:

“Η χρησιμότητα του έργου είναι αυτονόητη για τους κατοίκους του Πολυκάστρου αλλά ουσιαστικά επιδρά θετικά και ωφελεί όλους τους δημότες της Παιονίας.

Με την λειτουργία του έργου θα μειωθεί, προς όφελος όλων των δημοτών, το κόστος λειτουργίας της ΔΕΥΑΠ που επιβαρύνεται ιδιαίτερα από τις ενεργοβόρες γεωτρήσεις ύδρευσης που χρησιμοποιούνται μέχρι τώρα στην περιοχή του Πολυκάστρου, θα μειωθεί η κατανάλωση των υπογείων αποθεμάτων νερού στην κοιλάδα του Αξιού, θα ενισχυθεί ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής, και θα φτάσει στις βρύσες των κατοίκων της δημοτικής ενότητας Πολυκάστρου, με φυσική ροή, νερό που μέχρι σήμερα κατέληγε αναξιοποίητο στον Αξιό ποταμό.”

Σχολιάστε