22 Ιουλίου, 2014

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ στο νομό Κιλκίς -

Τρίτη, Ιουλίου 22, 2014

Για καταπολέμηση της ανεργίας -

Δευτέρα, Ιουλίου 21, 2014

Συγκοινωνιακό: Υπόσχεση για λύση -

Δευτέρα, Ιουλίου 21, 2014

Κιλκίς: Ποτέ την Κυριακή ανοιχτά! -

Δευτέρα, Ιουλίου 21, 2014

Τονικίδης: Ανυποχώρητοι στο δήμο -

Δευτέρα, Ιουλίου 21, 2014

Τι ζητούν για χρέη προς ΟΑΕΕ -

Κυριακή, Ιουλίου 20, 2014

Στο «κόκκινο» η Τεχνητού Νεφρού -

Κυριακή, Ιουλίου 20, 2014

Συγκέντρωση για Παλαιστίνη -

Κυριακή, Ιουλίου 20, 2014

Εμφάνιση λύκων στη Παιονία! -

Σάββατο, Ιουλίου 19, 2014

Συνάντηση Δένδια – επιμελητηρίων -

Παρασκευή, Ιουλίου 18, 2014

8 Μαρτη: Παγκοσμια Ημερα της Γυναικας

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (Διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στηνΕυρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Παραδοσιακά, ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για βελτίωση της θέσης των γυναικών, καθώς και να εορτάσουν τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος.

Η Παγκόσμια ημέρα των γυναικών ξεκίνησε ως ένας εορτασμός στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας, καθώς και του πρώην σοβιετικού μπλοκ. Σήμερα, σε πολλές περιοχές, η ημέρα έχει χάσει το πολιτικό της νόημα, και έχει γίνει απλώς μια ευκαιρία για τους άνδρες να εκφράσουν την αγάπη τους για τις γυναίκες όπως συμβαίνει και με τη Γιορτή της Μητέρας και την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Σε άλλες περιοχές, ωστόσο, η αρχική παραμένει ισχυρή η αρχική πολιτική σημασία της ημέρας για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητα των γυναικών.

Ο εορτασμός καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς ενώ εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911

Πηγή: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Leave A Comment