My Twitter Feed

13 Μάρτιος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η δομή μετακινείται …κάποια μέτρα -

Παρασκευή, 13 Μάρτιος, 2020

Αναδεικνύεται το Λουτρό Πολυκάστρου -

Παρασκευή, 13 Μάρτιος, 2020

Τα μέτρα της ΠΚΜ για κορονοϊό -

Πέμπτη, 12 Μάρτιος, 2020

Τέλος ο αμίαντος σε 37 οικισμούς -

Πέμπτη, 12 Μάρτιος, 2020

ΛΑΣΥ: Οι άμεσες ενέργειες για ΑΘΕ -

Πέμπτη, 12 Μάρτιος, 2020

ΕΠΣΚ: Αναβολή όλων των αγώνων -

Πέμπτη, 12 Μάρτιος, 2020

Επίσκεψη ΝΟΔΕ στο ΓΝ Γουμένισσας -

Πέμπτη, 12 Μάρτιος, 2020

Γεωργαντάς: Ενωμένοι και συνετοί -

Πέμπτη, 12 Μάρτιος, 2020

30 χρόνια Τράπεζα, 100η αιμοδοσία

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την ίδρυση της τράπεζας αίματος των «ΑΚΡΙΤΩΝ» Πολυκάστρου και πραγματοποιήθηκε η 100η αιμοδοσία στο Σπίτι του Πόντου.

Η τράπεζα αίματος ιδρύθηκε στις 11 Μαρτίου 1990 ( 1η αιμοδοσία) με διοικούσα επιτροπή τον κ.Β. Αθανασιάδη(πρόεδρο), τον κ.Ν. Σιάνα και τον κ.Δ. Μερεσίδη(†). Οι πρώτοι αιμοδότες – ιδρυτικά μέλη ήταν 38 εθελοντές.

Η σημερινή διοικούσα επιτροπή που αποτελείται από τον κ. Β.Αθανασιάδη (επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου) , κ. Δ.Παπαδόπουλο ( Πρόεδρο του Δ.Σ.) και την κ.Ν.Καρακασίδου (α΄αντιπρόεδρο του Δ.Σ.) διοργάνωσε με την συμβολή και της κ.Κ.Τοπαλίδου (Γ.Γραμματέας του Δ.Σ.), της κ.Δ.Τιρεκίδου (Ειδ.Γραμματέας του Δ.Σ.) και του κ.Γ.Καλαϊτζίδη(αιμοδότης) την 100η αιμοδοσία με μεγάλη επιτυχία . Ο χρόνος που διήρκεσε η αιμοδοσία ήταν από τις 9:30 εως τις 13:30, όπου και εξαντλήθηκαν οι ασκοί αιμοδοσίας. Προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν πολλοί εθελοντές, κρίθηκαν κατάλληλοι 68 (49 άνδρες και 19 γυναίκες). Ανάμεσα στους αιμοδότες υπάρχουν και 10 νέα μέλη που αιμοδότησαν για πρώτη φορά ,ανεβάζοντας τον αριθμό των μελών της τράπεζας σε 1172 μέλη. Στις γυναίκες αιμοδότριες , αλλά και στις εργαζόμενες νοσηλεύτριες προσφέρθηκε από ένα τριαντάφυλλο για να τιμηθεί η ημέρα της γυναίκας.

Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» και η Διοικούσα Επιτροπή της τράπεζας αίματος ευχαριστεί και συγχαίρει όλα τα μέλη που προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν , δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο.

Ιδιαίτερο ευχαριστώ στο προσωπικό του τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Κιλκίς , τον Δ/ντή του τμήματος Δρ. Ν.Κοντογιώργου και τις νοσηλεύτριες κ.Α.Κατσαρή, κ.Σ.Διαμαντίδου και την κ.Ε.Τούλια για την άψογη συνεργασία μας όπως πάντα.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους παρακάτω που για την επετειακή 100η αιμοδοσία ετοίμασαν πλούσια εδέσματα και προσέφεραν τα απαραίτητα υλικά και λουλούδια : η κ. Αγγ. Αθανασιάδου, η κ. Αθ. Αθανασιάδου, κ. Μ. Αθανασιάδου, κ.Σ.Αθανασιάδου, η κ.Σ.Βακαλούδη, η κ.Λ.Γεωργιάδου, η κ.Μ.Γούλα, η κ.Γ.Ζαβουδάκη, η κ.Τ. Καλπακίδου,η κ.Α.Καρακασίδου. η κ. Τ.Καρακατσανίδου, η κ. Χ.Κουμαρνέτου,η κ. Ε.Κλαψινάκη, η κ.Θ.Λουκά, η κ. Β.Μερεσίδου, η κ.Ε.Μπερμπερίδου,η κ.Μ.Μπρόβα,η κ.Ε.Νοταρίδου, η κ. Α.Παντελίδου, η κ.Ντ. Παπαδοπούλου, η κ. Ντ.Παρπουτσιάδου, η κ. Μ.Παυλίδου, η κ.Ε.Σκαλιστήρα, η κ.Ν.Σπυρίδου, η κ. Δ.Τοπαλίδου,η κ. Γ.Τοπαλίδου, η κ.Γ.Τσάκου,η κ. Γ.Τσιτουρούδη , η κ.Α.Χατζηπροδρομίδου , ο κ.Φ.Βασιλειάδη, ο κ. Γ.Παναγιωτίδης, ο κ. Σ.Παπαδόπουλος, ο κ.Γ.Σιάνας, και ο κ. Η.Χαρτοματσίδης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μόνιμο χορηγό της τράπεζας αίματος των «ΑΚΡΙΤΩΝ» στον κ. Μ.Κιουρτσίδη (ΒΕΚ Μ.Δάσος).

Τα μέλη που αιμοδότησαν στην 100η αιμοδοσία.

Από το ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ (46):

Αθανασιάδης Ν. ,Αντωνιάδης Μ., Αφεντουλίδου Ε., Βαλαβάνη Στ.,Γκαϊτατζής Στ., Γκαντζινικούδης Ν., Δαμακούδης Π., Δραγανίδης Γ., Δραγανίδης Γ., Ζάικος Χρ., Ιωαννίδης Σ., Καλαϊτζίδης Γ., Κοντόπουλος Α., Κουκουσούλης Ι., Κούπανη Α., Καρυωτούδη Στ., Κοσκοσίδου Ε., Λεντίδου Ε., Μπιλιανίδης Α., Μπιλιανίδης Μπ., Μούζα Ε., Μπαντά Α., Μπερμπερίδου Ε., Μπαϊνούζη Σ., Νάτσιος Θ., Νάκε Ν., Ντάτος Γ., Ουζούνη Μ., Ούλιου Ε., Παντελίδου Α., Παπαδόπουλος Δ., Παπαδόπουλος Λ., Παπαδόπουλος Ν., Παπαδόπουλος Σ., Παπαδόπουλος Στ., Παπαθανασίου Μ., Παυλίδης Λ., Τζόρνταν Ρ., Στεργιούλας Θ., Τσιρόπουλος Δ., Τοπαλίδου Κ., Τσακίρης Γ., Τσιναρίδου Σ., Τσουκαλάς Σπ., Χαμουρούδη Χρ., Χρυσανθίδου Ν.

Από την ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ(5):

Γρηγοριάδης Α., Κουταλίδης Θ., Περίτσης Θ., Σαούλης Χρ., Φυτανίδης Γ.

Από το ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ(5):

Θεοφανίδης Σπ., Κιτσικίδης Α., Κιτσικίδης Κ., Μελικίδης Μ.,Παπαδοπούλου Δ.

Από την ΠΟΝΤΟΗΡΑΚΛΕΙΑ(2): Παυλίδης Φ., Συμεωνίδης Κ.

Από τον ΛΙΜΝΟΤΟΠΟ(2):Μπουσκπούκης Β., Τσουρτσουκλής Στ.

Από το ΑΞΙΟΧΩΡΙ: Αδαμίδης Α. Από την ΠΗΓΗ: Σατσοπτάς Ν.

Από το ΒΑΦΕΙΟΧΩΡΙ: Μεραχτσάκης Στ. Από την ΕΙΔΟΜΕΝΗ: Μακρής Β.

Από την Μ.ΒΡΥΣΗ:Παυλίδης Η. Από την ΠΛΑΤΑΝΙΑ: Τιρεκίδου Ι.

Από την Ν.ΚΑΒΑΛΑ: Γιαννακούλης Στ. Από την ΣΙΤΑΡΙΑ: Ιορδανόπουλος Μ.

Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας το Σπίτι του Πόντου επισκέφτηκε ένα από τα ιδρυτικά μέλη , τόσο του ίδιου του Συλλόγου όσο και της τράπεζας αίματος, ο κ. Αλτιπαρμακίδης Γιώργος (91 ετών) . Η παρουσία του έδωσε χαρά και συγκίνηση τόσο στον ίδιο όσο και στους παρεβρισκόμενους. Κατά την 100η αιμοδοσία υπήρξαν δύο μέλη που αιμοδότησαν στην 1η και στην 100η ο κ. Ιωαννίδης Σίμος και ο κ. Μπουσμπούκης Βαγγέλης. Ο κ. Παπαδόπουλός Λάζαρος αιμοδότησε για 76η φορά. Τέλος , στα μέλη της τράπεζας αίματος προστέθηκαν δύο νέοι , παιδιά εν ενεργεία αιμοδοτών της τράπεζας που αιμοδότησαν μαζί με τους γονείς τους ,η κόρη της κ. Ουζούνη και ο γιος του κ. Δραγανίδη.

Οι επόμενες ημερομηνίες για τις αιμοδοσίες της τράπεζας αίματος των «ΑΚΡΙΤΩΝ» είναι: ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2020 και ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Σχολιάστε