My Twitter Feed

14 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: 2η φάση αδελφοποίησης -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑΟΚ: Σπουδαίο “διπλό” στο Αιγίνιο -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συναντήσεις Δένδια στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η επίσκεψη Φ. Σαχινίδη στο νομό -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Παππάς: Όχι χρεωκοπία της Υγείας -

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

29 χρόνια μετά

Του Δημητρίου Κ. Κυριακίδη*


26 Σεπτεμβρίου 1989, η μέρα που σταμάτησε ο χρόνος όπως πολλά δημοσιογραφικά κείμενα αποτύπωσαν  στις ειδησεογραφικές στήλες τους την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τους τρομοκράτες της 17ης Νοέμβρη σε ηλικία 54 ετών.

Ο Παύλος Μπακογιάννης με τον βίαιο τρόπο θανάτου του εκείνο το πρωινό του Σεπτεμβρίου έξω από το γραφείο του από την κάνη του αιμοσταγούς πιστολιού της διαβόητης και πιο ισχυρής τρομοκρατικής οργάνωσης που γνώρισε ποτέ η χώρα μας ΖΕΙ  ακόμη και σήμερα στο νου όλων των συμπατριωτών μας ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής προέλευσης. ΖΕΙ και αποτελεί για όλους μας οδηγό και φωτεινό παράδειγμα ανθρώπου που αγαπά τον τόπο του και δουλεύει με όραμα και μεθοδικότητα για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τους συμπατριώτες του.

Τα διδάγματα από την πορεία του στη ζωή γνωστά και μοναδικά. Η Ευρυτανία σήμερα, ο γενέθλιος τόπος του, αποτελεί στην πράξη τα επιτεύγματα του αειμνήστου Παύλου Μπακογιάννη. Απτά δείγματα της δουλειάς του και της φυγής προς τα εμπρός για μια μικρή επαρχιακή πόλη που επί χρόνια πολλά παρέμενε στην άκρη, στην σκιά άλλων που ούτε τον πλούτο και την ομορφιά είχαν.

Η Ευρυτανία του σήμερα οφείλει την ανάπτυξη και την ευημερία της στα όσα θεμελίωσε από τότε ο Π.Μπακογιάννης έχοντας το σχέδιο και τα εργαλεία (ευρωπαϊκά κονδύλια) και διαβλέποντας με διορατικότητα για το μέλλον.

Για όλους εμάς, η παρουσία του αδικοχαμένου ευπατρίδη δημοσιογράφου και πολιτικού, υπέρμαχου της Εθνικής Συμφιλίωσης και πιστού στις αρετές που προάγουν την τοπική ανάπτυξη και την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της λεγόμενης υπαίθρου χώρας, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση εάν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε επιτυχώς την αποστολή μας από την ενασχόληση μας με τα κοινά. Δηλαδή της αληθινής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και την εξασφάλιση, με έργα και όχι λόγια, όλων εκείνων των συνθηκών που αποτελούν στέρεα βάση για ένα καλύτερο και ποιοτικό αύριο για την κοινωνία μας, τον αγαπημένο τόπο μας που ζούμε και διαβιούμε καθημερινά.

Η διδαχή από τον τρόπο που πορεύθηκε ο Π.Μπακογιάννης είναι ένα βιβλίο, ένα μάθημα για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί, ασχολούμενος με την πολιτική, να επιβεβαιώσει ουσιαστικά το τι σημαίνει ο όρος αυτός και η ορθή άσκηση της … πολιτικής: αποτελεί τέχνη και επιστήμη που αφορά σε παραγωγή ιδεών και στον τρόπο εφαρμογής τους, τόσο σε ζωτικά ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και υπόστασης (ελευθερία, ασφάλεια, δικαιοσύνη, πολιτισμός, κτλ), καθώς επίσης και σε όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο, στον πολίτη, στον εργαζόμενο, κτλ.

Εικοσιένα (29) χρόνια μετά ένα μόνο είναι το γεγονός, ο Παύλος (Μπακογιάννης) ΖΕΙ και οδηγεί όλες και όλους. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

*Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, δικηγόρος.

Σχολιάστε