My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

25 εκ. για έργα ύδρευσης σε Κιλκίς

Με σημερινή (Δευτέρα) ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών γνωστοποιείται ότι δίνονται 25 εκατ. ευρώ για την ύδρευση του Κιλκίς, καθώς εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργο με τίτλο: «Εμβληματικά έργα ύδρευσης ΔΕΥΑ Κιλκίς».

Με το έργο προβλέπεται να αντικατασταθούν 302 χλμ παλαιωμένων αγωγών ύδρευσης σε 39 τοπικές κοινότητες του Δήμου Κιλκίς, περιλαμβανομένης της πόλης του Κιλκίς, ενώ παράλληλα θα αναβαθμιστούν τα αντλιοστάσια των γεωτρήσεων.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την αναβάθμιση 57 αντλιοστασίων του δικτύου ύδρευσης και την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου (από αμιαντοσωλήνες) σε 36 οικισμούς του δήμου.

Συγκεκριμένα, η αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης εκτείνεται σε συνολικά 302 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει τους εξής οικισμούς: Γαλλικός, Καμπάνη, Μάνδρες, Πεδινό, Νέα, Σάντα, Άγιος Χαράλαμπος, Αμάραντα, Κορυφή, Αργυρούπολη, Κρηστώνη, Χωρύγι, Σταυροχώρι, Βαπτιστής, Κεντρικό, Βάθη, Επτάλοφος, Αγιος Μάρκος, Μελισσουργειό, Ανω Θεοδωράκι, Κάτω Θεοδωράκι, Τέρπυλλος, Ευκαρπία, Ίσωμα, Αντιγόνεια, Γερακαριό, Μυριόφυτο, Νέο Μυριόφυτο, Μαυρονέρι, Π. Αγιονέρι, Ν. Γυν/στρο, Μικρόκαμπος, Ηλιόλουστο, Μεγ. Στέρνα, Κορομηλιά, Πλαγιά και Κιλκίς (εναπομείναντα σημεία της πόλης).

Η πρόταση της ΔΕΥΑ Κιλκίς περιλαμβάνει και έξι ακόμα υποέργα, με πιο σημαντικά αυτά της προμήθειας και τοποθέτησης 10.350 ψηφιακών υδρομέτρων στην πόλη του Κιλκίς και της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων, με σκοπό τη μείωση του κόστους της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η υπογραφή για την ένταξη του έργου έγινε σήμερα από τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, παρουσία του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και του υφυπουργού και βουλευτή Γιώργου Γεωργαντά, ο οποίος σημειώνει ότι πρόκειται “για το μεγαλύτερο έργο που έχει υλοποιηθεί ποτέ στο Νομό σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο έργο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης».

Ο Γ. Γεωργαντάς

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, με την ένταξη του έργου αυτού, «αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει κοινό όραμα και συνεργασία ανάμεσα στους θεσμικούς παράγοντες ενός Νομού, τα πάντα είναι εφικτά».

Ο υφυπουργός επαίνεσε την ετοιμότητα της ΔΕΥΑΚ όσον αφορά στη σύνταξη της σχετικής μελέτης, ενώ αναφέρθηκε στην συντονισμένη προσπάθεια η οποία καταβλήθηκε μαζί με το Δήμαρχο Κιλκίς, προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Τον περασμένο Μάιο, ο κ. Γεωργαντάς παρουσίασε στον Υπουργό Εσωτερικών στην Αθήνα, την προστιθέμενη αξία που έχει ένα τέτοιο έργο για το Κιλκίς, ενώ στη συνέχεια του ζήτησε να επισκεφθεί το Νομό την Ημέρα της Απελευθέρωσης της πόλης, στις 21 Ιουνίου, προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερέστερα από τη Δημοτική Αρχή για την αναγκαιότητα του έργου.

Σε δήλωσή του, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι «συνεχίζουμε, με βάση το θεσμικό ρόλο του καθενός, τη στενή συνεργασία με όλους τους παράγοντες του Νομού, με μοναδικό στόχο την ενίσχυση των υποδομών του και την καλύτερη ποιότητα ζωής των Κιλκισιωτών. Η ώρα το Κιλκίς να αποκτήσει όσα δικαιούται, έχει έρθει».

Τέλος, ο Υφυπουργός Γ. Γεωργαντάς, ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για τη συνεργασία και τη συναντίληψη, δηλώνοντας «ευγνώμων, που με τη συνέπεια και υποστήριξη του, βελτιώνουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής των Κιλκισιωτών».

Ο κ. Κυριακίδης

Όσο για τον δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη, σε δήλωσή του τονίζει:

‘’ Η Δημοτική Αρχή, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ και η επιστημονική και τεχνική ομάδα της υπηρεσίας συνεργάζονται παραγωγικά για να πάει το Κιλκίς Μπροστά. Ο Δήμος Κιλκίς καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις χρηματοδοτικές εισροές, με ένα ασύλληπτα μεγάλο προϋπολογισμό, έχοντας συμμετάσχει και αξιολογηθεί θετικά στην πρώτη πρόσκληση του προγράμματος ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ και αυτή η επιτυχία οφείλεται στη συλλογική εργασία, στο πνεύμα ομοθυμίας και στην άρτια πρόταση που κατέθεσε η ΔΕΥΑΚ προσθέτοντας στο ενεργητικό της μία ακόμη διάκριση εμπειρίας και υψηλής τεχνογνωσίας.

Είμαι ευτυχής που ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε αποδεκτή την πρόταση του Κιλκίς και στάθηκε απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις του, κατά την τιμητική επίσκεψή του στο Κιλκίς τον περασμένο Ιούνιο, για την συμπερίληψη όσων έργων χρειαστούν στο Δήμο μας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Η Δημοτική Αρχή θα αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται και θα συμμετάσχει και στις άλλες προσκλήσεις του ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ με ώριμα έργα που έχουν μελετητική ετοιμότητα. Ο Δήμος Κιλκίς έχει ανάγκη από τέτοια έργα υποδομής που ξαναγεννούν την ελπίδα και δίνουν ζωντάνια στην περιοχή μας. Το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ είναι η δύναμη που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών στην Αυτοδιοίκηση για να ξαναδημιουργήσει βάσεις ανάπτυξης στην Περιφέρεια, σε κάθε Δήμο.

Ξεχωριστές ευχαριστίες θα ήθελα, να απευθύνω, τέλος, στον συντοπίτη μας, Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά για την καθοριστική συμβολή του με κάθε πρόσφορο τρόπο σε κάθε προσπάθεια που ταυτίζεται με την ανάπτυξη του τόπου μας’’.

Σχολιάστε