My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

2018: Χάνουν τον ύπνο τους

Του Κλέαρχου Τσαουσίδη.


Η κυβέρνηση Τσίπρα κλείνει τον Φεβρουάριο τρία χρόνια στην εξουσία. Και, ενώ είναι πλέον ολοφάνερη η αντιστροφή των διαθέσεων όσων τα ήθελαν όλα από την πρώτη μέρα της Αλλαγής του 2015, οι διατεταγμένοι δημοσκόποι τεχνηέντως παρουσιάζουν σαν επιστημονική εργασία το όραμα μιας Ελλάδας με επικεφαλής ακόμη έναν Μητσοτάκη

Το 2017 κλείνει με μια εντυπωσιακή ανατροπή όλων των προβλέψεων που η διεθνής και ντόπια οικονομική τρομοκρατία «κατέγραφε» για την Ελλάδα, με όχημα τα ίσαμε το 2014 κρατικοδίαιτα μέσα ενημέρωσης, τους επικεφαλής των τάχαμου ανεξάρτητων αρχών (Τράπεζα της Ελλάδος, Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής κ.λπ.), τα προεδρεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τέσσερις μέρες πριν από την εκπνοή του χρόνου, τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών -που προσπαθούν να δείχνουν αμερόληπτα- επιβεβαιώνουν την έναρξη της ανάκαμψης στην Ελλάδα. Η χώρα -για τρίτη στη σειρά χρονιά- είναι πρώτη στην απορρόφηση των ΕΣΠΑ, οι σκληροί οικονομικοί όροι που έθεσαν οι δανειστές -με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης- εκπληρώνονται και ο αόρατος κόσμος των καταφρονεμένων παίρνει μια μικρή ανάσα έπειτα από τη λαίλαπα της περιόδου 2009 – 2014.

Μικρές και μεγάλες αλλαγές, ένα εργώδες νομοθετικό έργο που, εκτός από τους εξαναγκασμούς των Μνημονίων, αφορά την ίδια την κοινωνία, τους καταδικασμένους από τα προηγούμενα τραστ εξουσίας να ζουν στα λαγούμια.

Αναφέρω μόνο ένα μικρό: η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων τις μέρες αυτές έγινε αργία. Τόσο απλά. Και οι αχόρταγοι εργοδότες που ήθελαν να βάλουν τα υποζύγια να δουλέψουν και προχθές, δεν το έπραξαν, διότι η προσαύξηση 75% στο μεροκάματο είναι πλέον γεγονός. Φαντάζομαι θα διαβάσατε, θα ακούσατε, θα είδατε τις ευχαριστίες της ΓΣΕΕ προς την κυβέρνηση…

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, η κυβέρνηση Τσίπρα κλείνει τον Φεβρουάριο τρία χρόνια στην εξουσία. Και, ενώ είναι πλέον ολοφάνερη η αντιστροφή των διαθέσεων όσων τα ήθελαν όλα από την πρώτη μέρα της Αλλαγής του 2015, οι διατεταγμένοι δημοσκόποι τεχνηέντως παρουσιάζουν σαν επιστημονική εργασία το όραμα μιας Ελλάδας με επικεφαλής ακόμη έναν Μητσοτάκη. Ταυτόχρονα, η Ενωμένη Δεξιά (Μητσοτάκης, Γεννηματά, Θεοδωράκης) ξεχνά το «εκλογές εδώ και τώρα» και το αφήνει για το φθινόπωρο του 2018, μιλώντας για φθορά της κυβέρνησης ώστε να κουκουλώσουν την αποτυχία των μεταμορφώσεών τους.

Μια απλή σύγκριση των στοιχείων που δίνουν τώρα οι δημοσκόποι με αυτά που έδιναν το 2014 και το 2015 ίσως βοηθήσει.

Έτσι λοιπόν, η εταιρεία Alco δίνει τώρα -στην πρόθεση ψήφου- μια διαφορά 5,6 εκατοστιαίων μονάδων στη Ν.Δ. Η Κάπα Research δίνει προβάδισμα 3,8 μονάδων, ο κ. Μαραντζίδης (και όχι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) τις ανεβάζει στις 12, η MRB τις κατεβάζει στις 9,4, η Metron Analysis στις 8…

Μικρή αναδρομή: Στις αρχές Ιανουαρίου του 2015 η MRB έβλεπε πρώτη τη Ν.Δ. με διαφορά 1,2 εκατοστιαίων μονάδων και αυτές που έβλεπαν πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ περιόριζαν τη διαφορά σε 3-5 μονάδες. Η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ με 8,5 μονάδες διαφορά έκανε τον αγενέστατο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να μην πάει ούτε να παραδώσει στον Αλέξη Τσίπρα.

Στο δημοψήφισμα του 2015, η MRB «κάθισε» σε μισή μονάδα υπέρ του «Ναι», η GPO σε 0,4, η ALCΟ σε 0,6: υπέρ του «Ναι»! Η διαφορά των 22,62 μονάδων υπέρ του «Όχι» (61,31 με 38,69) δεν έφερε ούτε μια σοβαρή απολογία των δημοσκόπων, ούτε μια συγγνώμη. Τα ίδια τον Σεπτέμβριο του 2015.

Θα μου πείτε, πότε ζήτησε η Δεξιά συγγνώμη; Όταν χρησιμοποιούσε τη δύναμη των εγγλέζικων όπλων για να ανατρέψει το ελληνικό αντιστασιακό κίνημα; Όταν έφερνε στην εξουσία τους συνεργάτες των Γερμανών; Όταν έκλεβε το 1956 την εκλογική νίκη της αντιπολίτευσης με ένα τρισάθλιο εκλογικό σύστημα; Όταν ανέτρεπε το 1965 την κυβέρνηση του 53% του Γ. Παπανδρέου με προεξάρχοντα αποστάτη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη; Όταν άνοιξε διάπλατα την πόρτα στη χούντα, περιμένοντας 7,5 χρόνια να πάρει πίσω την εξουσία από τους λαθρεπιβάτες στρατιωτικούς; Όταν αμνήστευε τους δολοφόνους και τους βιαστές της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη σύμπραξη της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης, της ίδιας που έστελνε αυθαίρετα στα ξερονήσια και στις φυλακές χιλιάδες συνέλληνες για λόγους φρονημάτων;

Για τίποτε από όλα αυτά δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη η Δεξιά. Η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδίωξε ούτε την παραμικρή «ρεβάνς» και ας είναι κομματιασμένα τα κορμιά κι οι ψυχές πολλών μελών και στελεχών. Η Δεξιά φωνάζει για ταξικό μίσος. Της ανήκει εξολοκλήρου!

Ίσως φανεί παράταιρο, αλλά, αντί για άλλο κλείσιμο, καταφεύγω στον εξόριστο Βάρναλη. Ταιριάζει:

Τυχερέ, κείνο τ’ άθλιο δειλινό

σε δέσαν με το Δάσκαλο Γληνό.

…………………………………

Μαζί μας, τελεφταίοι, με το βαπόρι

πρεζάκηδες, αλάνια, λαθρεμπόροι.

Ξεπίτηδες, για να φανεί, πως ίσια

λογιούνται η Λεφτεριά και τα χασίσια…

Καλή χρονιά.

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε