My Twitter Feed

18 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σε απόγνωση 47 εργαζόμενοι -

Κυριακή, 17 Ιουλίου, 2022

Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις -

Σάββατο, 16 Ιουλίου, 2022

2ο ΠειΓυ: Πρώτο και στην Ευρώπη! -

Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2022

Συνέχεια δράσης για τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ -

Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2022

Το Δημοτικό Θερινό Σινεμά πάει σε 30 χωριά -

Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2022

Για την επίλυση ενός προβλήματος -

Πέμπτη, 14 Ιουλίου, 2022

Η “καραμπόλα” έφερε τραγωδία! -

Τρίτη, 12 Ιουλίου, 2022

Τσιτουρίδης: Αναγκαίες οι εκλογές -

Τρίτη, 12 Ιουλίου, 2022

2ο ΠειΓυ: Πρώτο και στην Ευρώπη!

*Συγχαρητήρια από Γ. Γεωργαντά, Γ. Φραγγίδη, Δ. Κυριακίδη, Ανδρ. Βεργίδη, Θ. Χριστοφορίδη και ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ.

Εκπληκτικό! Τα χρυσά παιδιά του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς κατέκτησαν και την Ευρώπη!

Μετά τη πρώτη θέση που πήραν στη χώρα μας, η ομάδα Microgreens-Magicgreens του σχολείου του νομού μας, κατέκτησε και τη κορυφή της Ευρώπης στον διαγωνισμό του Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας Gen_E 2022, που θα πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας, στις 12 με 14 Ιουλίου.

Στον διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση 2022», στον οποίο συμμετείχαν 40 μαθητικές «επιχειρήσεις» από όλη την Ευρώπη, η ομάδα από το Κιλκίς παρουσίασε τον πλήρως αυτοματοποιημένο θάλαμο καλλιέργειας και ανάπτυξης μικρολαχανικών, MICROWONDERS, που διασφαλίζει τη συνεχή παρακολούθηση της καλλιέργειας και την ποιότητα παραγωγής, με τη χρήση πύργων παλιών υπολογιστών προς απόσυρση, συμβάλλοντας έτσι στην κυκλική οικονομία.

Τη βασική ομάδα αποτελούν οι μαθητές/μαθήτριες Παναγιώτης Καρατζάς, Κωνσταντίνος Κουκάκης, Χάρης Κολιούσκας, Αλέξανδρος Κατσαρώνας και η Μαρία Δούρου. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί είναι η Ελένη Σιδηροπούλου και ο Σταύρος Κατσαρώνας. Εθελοντής/σύμβουλος της «Μicrogreens-Magicgreens» είναι ο Στρατής Ρουμελιώτης Distribution Business Manager της HP και Inspirational Mentor o Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος.

Συγχαρητήρια Γιώργου Γεωργαντά

Σε δήλωσή του, ο ΥΠΑΓΑΤ Γιώργος Γεωργαντάς τονίζει για την επιτυχία του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς τα εξής:

«Θερμά συγχαρητήρια, στα παιδιά του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς για την κατάκτηση του πρώτου πανευρωπαϊκού βραβείου και την ανακήρυξη της Microgreens-Magicgreens, σε Καλύτερη Μαθητική Επιχείρηση της Ευρώπης για το 2022, στον διαγωνισμό του Junior Achievement Europe.

Με την επιχειρηματική και καινοτόμα σας σκέψη κάνατε όλη την Ελλάδα υπερήφανη!»

Συγχαρητήρια Γιώργου Φραγγίδη:

Εκφράζω τον θαυμασμό μου και συγχαίρω στους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς για την κατάκτηση του πρώτου Πανευρωπαϊκού βραβείου στο διαγωνισμό καλύτερης μαθητικής εικονικής επιχείρησης «Microgreens- Magicgreens» , στον οποίο συμμετείχαν 40 μαθητικές επιχειρήσεις απ’ όλη την Ευρώπη.

Η πρωτοπόρα και σύγχρονη ιδέα που υλοποιήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες με την καθοδήγηση και υποστήριξη των καθηγητών τους κ. Σταύρο Κατσαρώνα και κ. Ελένη Σιδηροπούλου αποτελεί επιβράβευση ,έμπνευση και παράλληλα ώθηση για τα παιδιά του νομού Κιλκίς, αλλά και για την μαθητική νεολαία της Χώρας στέλνοντας μήνυμα για συνεχή προσπάθεια και προοπτική επιτυχιών στο μέλλον. Η διάθεση και η προσπάθεια για καινοτομία, σε νέες ηλικίες, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την Ελληνική κοινωνία και δείχνει τον δρόμο για ευκαιρίες που αναδεικνύονται με την χρήση των νέων διαδραστικών τεχνολογιών.

Συγχαρητήρια Δημήτρη Κυριακίδη: 

Το Ταλίν της Εσθονίας υποκλίθηκε στο επιχειρηματικό ταλέντο του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς.

Με θάρρος, έμπνευση και πίστη στις δυνάμεις τους οι μαθητές και οι καθηγητές του Σχολείου έγραψαν το νικητήριο επίλογο, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο ως η καλύτερη μαθητική επιχείρηση της Ευρώπης.

Το Κιλκίς των καινοτόμων ιδεών, το Κιλκίς της εκπαιδευτικής δημιουργικότητας, εκφρασμένης στο πρωτοποριακό εγχείρημα της εικονικής επιχείρησης MicrogreensMagicgreens, ανεβαίνει ψηλά και η αξιοσύνη των εφήβων πολιτών του μας γεμίζει με περηφάνια και συγκίνηση.

Θερμά συγχαρητήρια στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς και σε όλους όσοι συνεισέφεραν στην μεγάλη τους επιτυχία.

Συγχαρητήρια Ανδρέα Βεργίδη

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην μαθητική εικονική επιχείρηση Microgreens-Magicgreens από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς που κατέκτησε το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο στο διαγωνισμό καλύτερης μαθητικής επιχείρησης της Ευρώπης για το 2022, απευθύνει ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης:

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες της Microgreens-Magicgreens για την κατάκτηση του πρώτου πανευρωπαϊκού βραβείου στο διαγωνισμό καλύτερης μαθητικής επιχείρησης της Ευρώπης για το 2022. Η διάκριση αυτή μας γεμίζει με υπερηφάνεια και αποτελεί τεράστια επιτυχία για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ελλάδα» υπογραμμίζει ο κ. Βεργίδης.

«Μέσα από αυτή τη διαδικασία είχατε την ευκαιρία να αναπτύξετε μοναδικές δεξιότητες και να οραματιστείτε το μέλλον, μέσα από την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών που μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο» προσθέτει ο Αντιπεριφερειάρχης, συγχαίροντας, παράλληλα τους καθηγητές των μαθητών και των μαθητριών Σταύρο Κατσαρώνα και Ελένη Σιδηροπούλου και τον διευθυντή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς Αλέξανδρο Ταμουτσίδη, οι οποίοι ενθάρρυναν και στήριξαν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε κάθε τους βήμα προς την υλοποίηση της καινοτόμας ιδέας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια τους. Η επένδυση στην Παιδεία αποτελεί την πλέον κρίσιμη παράμετρο ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα κοντά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ώστε να βελτιώνονται οι συνθήκες εκπαίδευσης».

Του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θ. Χριστοφορίδη:

Ο Σταύρος Κατσαρώνας με την Ελένη Σιδηροπούλου καθοδηγώντας σ΄ ένα Όμιλο δυο ομάδες παιδιών από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο ανέβασαν το ακριτικό Κιλκίς στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Σαν Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κιλκίς διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλης της σχολικής κοινότητας αισθάνομαι εξαιρετικά υπερήφανος για την επιτυχία τους αυτή. Η επιμονή και η προσήλωση στην επίτευξη του στόχου τους θα γίνουν παράδειγμα λειτουργίας όλων των σχολείων της περιοχής μας που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία των μεγάλων αστικών κέντρων. Αγαπητοί μαθητές και καθηγητές.

Σήμερα επιβεβαιώσατε την ποιότητα του χαρακτήρα σας. Σήμερα σηκώσατε την πατρίδα λίγο ψηλότερα όπως λέει ο Σεφέρης. Σήμερα μας δείξατε το δρόμο. Θερμά σας ευχαριστώ.

Η ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ

Στους μαθητές της εικονικής επιχείρησης «Microgreens – Magicgreens» και τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους του 2ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας για την κατάληψη της πρώτης θέσης στο διαγωνισμό για την Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση της Ευρώπης για το 2022 στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον και λαμπρή σταδιοδρομία στη ζωή τους.

Το Κιλκίς νιώθει δικαίως περηφάνια για τα νέα παιδιά του ατενίζοντας με περισσότερη αισιοδοξία το αύριο.
Θερμά συγχαρητήρια.

Σχολιάστε