My Twitter Feed

19 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

2ο ΠειΓεΛ: Πανελλήνια πρωτιά!

 *Συγχαρητήριες δηλώσεις από Γ. Γεωργαντά, Δ. Κυριακίδη, Α. Βεργίδη, ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ.

(Βίντεο) “Χρυσό” αναδείχτηκε το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς (ΠειΓεΛ) στον 17ο Πανελλαδικό Mαθητικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022», του Junior Achievement Greece.

Και τώρα η θριαμβεύτρια ομάδα από το Κιλκίς θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει στις 12-14 Ιουλίου στην Εσθονία.

Πρόκειται για την ομάδα Microgreens-Magicgreens, η οποία κατασκεύασε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο θάλαμο καλλιέργειας και ανάπτυξης μικρολαχανικών, το επονομαζόμενο MICROWONDERS, το οποίο διασφαλίζει τη συνεχή παρακολούθηση της καλλιέργειας από τον πελάτη, όπως και την ποιότητα παραγωγής.

Μάλιστα, ο θάλαμος κατασκευάστηκε με τη χρήση πύργων παλιών υπολογιστών προς απόσυρση, συμβάλλοντας έτσι στην κυκλική οικονομία.

Οι ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας επιτυγχάνονται μέσω ενός συστήματος αυτοματισμού, το οποίο εγκαθίσταται στον πύργο του υπολογιστή, με τον έλεγχο να γίνεται μέσω του Internet of Things (ΙoΤ).

Τα βραβεία του διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν 38 ομάδες από σχολεία της χώρας, πονεμήθηκαν την Παρασκευή 13 Μαΐου.

Το δεύτερο βραβείο “Kαλύτερης Eικονικής Eπιχείρησης 2022” απέσπασε η ομάδα Future Farmers από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού, με ένα καινοτόμο κιτ υδροπονίας από ανακυκλώσιμα υλικά.

Όσο για το τρίτο βραβείο, το έλαβε η ομάδα My pine, από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η μαθητική ομάδα συλλέγει από το δάσος ξερές πευκοβελόνες και δημιουργεί οικολογικά απολυμαντικά, καθαριστικά επιφανειών και μικροβιοκτόνα, όλα πλήρως βιοδιασπώμενα.

Την εκδήλωση, στην οποία η υπουργός Παιδείας Λ. Μενδώνη μίλησε στους μαθητές διαδικτυακά, άνοιξε η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η οποία βραβεύτηκε από το JA Greece ως μέντορας μίας από τις ομάδες που έφτασαν στην τελική δεκάδα.

Στον διαγωνισμό, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 1500 μαθητές παρουσιάζοντας καινοτόμες ιδέες. Μάλιστα, στον διαγωνισμό έχουν πάρει και 11 ακριτικά σχολεία, αλλά και ελληνόγλωσσα σχολεία του εξωτερικού.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτα Μακρή, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του JA Greece Μάρκος Βερέμης και Αργύρης Τζικόπουλος.

Ο 17ος Πανελλαδικός Διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022» του JA Greece πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συγχαρητήριες δηλώσεις

Του υπουργού Γιώργου Γεωργαντά:

Οφείλουμε όλοι θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους καθηγητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, για την κατάκτηση του πρώτου βραβείου στον κορυφαίο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Greece, «Εικονική Επιχείρηση 2022».

Η επιχειρηματική σκέψη, η εξωστρέφεια και η ευρηματικότητα είναι τα θεμέλια που εγγυώνται την ανοδική πορεία της Χώρας και την επιτυχία της Νέας Γενιάς.

Η νίκη αυτή να θυμίζει στους μαθητές του Κιλκίς και ολόκληρης της ελληνικής περιφέρειας ότι με καθαρή σκέψη και σκληρή δουλειά, μπορούν να οικοδομήσουν το μέλλον τους, όπως ακριβώς το ονειρεύονται.

Μπράβο, παιδιά. Επόμενος στόχος, ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός

Του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη:

Οι καινοτόμες ιδέες κυβερνούν τον κόσμο και το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς απέδειξε ότι συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να κατακτήσει τις κορυφές της γνώσης.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου για την νέα βράβευσή τους ως η καλύτερη εικονική επιχείρηση 2022 στον 17ο πανελλήνιο διαγωνισμό Junior Achievement Greece.

Πιστεύω στο ταλέντο τους και οι εκπαιδευτικές δεξιότητες που έχουν αποκτήσει χτίζουν προφίλ υπεροχής και για την επόμενη δοκιμασία της Εσθονίας.

Με τη βεβαιότητα ότι η Ευρώπη θα υποκλιθεί στην αξιοσύνη και στην πρωτοπορία της εκπαιδευτικής κοινότητας του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου προσβλέπω σε μια νέα ευρωπαϊκή διάκριση που θα απογειώσει το όνειρο της δημιουργίας των νεαρών πολιτών του Δήμου Κιλκίς για τους οποίους είμαστε πάντα περήφανοι.

Του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη:

Τα θερμά του συγχαρητήρια στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς και την Microgreens – Magicgreens για την κατάκτηση του πρώτου βραβείου στο διαγωνισμό “Εικονική Επιχείρηση 2022”, εκφράζει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

” Οι νέοι και οι νέες μας, φορείς νέων ιδεών και εφευρετικότητας κατέκτησαν την πρώτη θέση, με το ταλέντο και τη δημιουργικότητα τους” υπογραμμίζει ο κ. Βεργίδης, συγχαίροντας, παράλληλα τους καθηγητές των μαθητών και των μαθητριών Σταύρο Κατσαρώνα και Ελένη Σιδηροπούλου και τους γονείς που ενθάρρυναν και στήριξαν τους μαθητές και τις μαθήτριες στην πορεία υλοποίησης της καινοτόμας τους ιδέας.

“Η επιτυχία τους μας γεμίζει υπερηφάνεια και αισιοδοξία” τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βεργίδης, προσθέτοντας πως η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στάθηκε αρωγός της προσπάθειας των παιδιών και θα συνεχίσει να στηρίζει προσπάθειες, όπως αυτή, που προωθούν την καινοτομία.

Της ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ:

Για ακόμη μια φορά μια σχολική μονάδα του τόπου μας μας κάνει υπερήφανους πανελληνίως.
Ο λόγος για το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς με την πρωτιά του στον κορυφαίο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Greece, <<Εικονική Επιχείρηση 2022>>.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα των μαθητών/μαθητριών αλλά και στους εκπαιδευτικούς
για την επιτυχία αυτή και την κατάκτηση της κορυφής στον διαγωνισμό.

Η σκληρή δουλειά και η προσήλωση στον στόχο φέρνουν πάντα τα θετικά αποτελέσματα γιατί όπως σωστά έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι τά ἀγαθά κόποις κτῶνται.

Με τη μαθητιώσα νεολαία στην πρώτη γραμμή μόνο ένα καλύτερο αύριο προοιωνίζεται για την Πατρίδα μας. Θερμά συγχαρητήρια

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση:

Σχολιάστε