My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

2ο ΕΠΑΛ: Μπαλώματα αντί λύση

Στον «αέρα» παραμένει το κτιριακό του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Κιλκίς, καθότι οι «λύσεις» που προκρίθηκαν είναι αποσπασματικές και μακριά από την οριστική διευθέτηση του προβλήματος.

Πράγματι, ενώ οι μαθητές απομακρύνθηκαν, οι ώρες των μαθημάτων εξακολουθούν να είναι λιγότερες από τις προβλεπόμενες γιατί οι αίθουσες που βρέθηκαν δεν επαρκούν ή κάποιες δεν ετοιμάστηκαν ακόμη. Κι όσο για τους καθηγητές, αυτοί εξακολουθούν να εργάζονται και να περιφέρονται στο επικίνδυνο κτίριο, για τις γραμματειακές και διοικητικές ανάγκες τους.

Τα ανωτέρω επισημαίνει ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, προσθέτοντας ότι μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς τα εργαστήρια -ειδικά για κάποιες ειδικότητες- γίνονται με προβληματικό τρόπο γιατί και τα κτίρια, όπου αυτά λειτουργούσαν, χαρακτηρίστηκαν ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ κατά έναν περίεργο προφορικό τρόπο.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος, απευθυνόμενος προς τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς και τις λοιπές αρμόδιες αρχές, οι γιορτές αλλά και οι καιρικές συνθήκες ήταν σύμμαχοι στο να δοθεί έγκαιρα λύση, αλλά παρ’ όλα αυτά «οι αλλεπάλληλες συσκέψεις των φορέων έδωσαν καθυστερημένα μια προσωρινή και κουτσουρεμένη λύση».

Στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται και τα εξής:

«Οι καθηγητές είναι άνθρωποι εργαζόμενοι και αυτή τη στιγμή δουλεύουν σε συνθήκες χαρακτηρισμένες ως επικίνδυνες από το ίδιο το κράτος, που με τις αρμόδιες υπηρεσίες του (Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου) «ξέθαψε» μια καλά κρυμμένη επίσημη γνωμάτευση για την ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (που φυσικά θα πρέπει να ερευνηθεί ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΡΥΦΘΗΚΕ βάζοντας σε εν δυνάμει κίνδυνο επί οκτώ χρόνια τόσους και τόσους μαθητές και καθηγητές).

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑ.Λ. ζητάει από την Πολιτεία (Υπερκείμενες Αρχές) να λάβει μέριμνα για το θέμα. Οι ευθύνες είναι μεγάλες γιατί ταυτόχρονα με τους καθηγητές και πλήθος άλλων ατόμων αναγκάζονται να εισέρχονται στα κτίρια για διεκπεραίωση διοικητικών και λειτουργικών αναγκών. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ Η ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:

Τι θα γίνει ακριβώς μέχρι το τέλος της χρονιάς με την προβληματική διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ;

Θέλουμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μια διαβεβαίωση γραπτή και όχι υποθετικές λύσεις γιατί κινδυνεύουμε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ να βρεθεί χωρίς εγγραφές μαθητών το παλιότερο και με πλούσια παράδοση σε επιτυχίες και δράσεις σχολείο.»

Σχολιάστε