My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ώρες ευθύνης κι αλληλεγγύης

“Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε να δείξουμε σύνεση και σοβαρότητα τόσο οι πολίτες όσο και οι Αρχές του τόπου”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη Κιλκίς ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ μ` επικεφαλής τον Δ. Αγαθόπουλο.

Τονίζοντας την ανάγκη για ατομική υπευθυνότητα, αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας και αποφυγή πανικού και τονίζοντας ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έρχεται σήμερα να σηκώσει μόνο του όλο το βάρος, η παράταξη αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

“Αγαπητοί Συμπολίτες

Η Δημοτική μας Παράταξη «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ», τούτες τις κρίσιμες ώρες αντιμετώπισης ενός αόρατου εχθρού σε έναν ακήρυχτο ασύμμετρο ‘’πόλεμο’’, νιώθει την ανάγκη να κάνει έκκληση σε όλους να επιδείξουν την μέγιστη υπευθυνότητα, για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας εξάπλωσης του κορωνοϊού και την μέγιστη αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που είτε βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του ιού στα Δημόσια ιδρύματα και τα Φαρμακεία, είτε ανήκουν στις πιο ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Τρία είναι τα μηνύματα που θέλουμε να στείλουμε:

1) Η ατομική υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξει ο κάθε πολίτης πρέπει να είναι στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Είναι το πιο κρίσιμο σημείο της πρώτης φάσης αντιμετώπισης μίας πανδημίας, όπως αυτή που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, σε παγκόσμιο επίπεδο. Εάν δεν πετύχει η πρώτη φάση, μη εφαρμόζοντας τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας, τότε είναι πολύ δυσκολότερη η αντιμετώπιση της δεύτερης φάσης εξέλιξης της νόσου, όπως συνέβη στην γειτονική Ιταλία. Η ανευθυνότητα και η αδιαφορία του κόσμου κατά την πρώτη φάση, εκτίναξε στα ύψη τα κρούσματα σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, σε βαθμό τέτοιο που πολύ σύντομα έγινε αιτία να καταρρεύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Η πιθανή κατάρρευση του ΕΣΥ, λόγω της ανεύθυνης συμπεριφοράς του πολίτη και των ελλείψεων που υπάρχουν ή θα προκύψουν στην πορεία είναι το δεύτερο κρίσιμο σημείο.

2) Παίρνοντας την εκδίκησή του, σε όσους το λοιδορούσαν, το Εθνικό Σύστημα Υγείας έρχεται σήμερα να σηκώσει μόνο του όλο το βάρος αντιμετώπισης αυτής της ασύμμετρης απειλής. Η συζήτηση για υποβάθμιση του ΕΣΥ υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας εντός και εκτός ΕΣΥ πρέπει να κλείσει οριστικά εδώ. Η αναβάθμιση του ΕΣΥ με μεγαλύτερη χρηματοδότηση και τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού είναι μονόδρομος. Επιβάλλεται να επιδείξουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και το σεβασμό μας στο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των Δημοσίων Ιδρυμάτων της χώρας. Μία πρώτη οδηγία διευκόλυνσης του έργου τους είναι να μην απευθυνόμαστε με τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα στο νοσοκομείο πριν πάρουμε τις πρώτες οδηγίες από τον προσωπικό θεράποντα γιατρό μας. Και μία δεύτερη σοβαρή παράμετρος είναι η προσέλευση των πιθανών κρουσμάτων να γίνεται σε χώρους έξω και απομονωμένους από το υπόλοιπο κτηριακό συγκρότημα. Η προφύλαξη του προσωπικού είναι βασικός παράγοντας για την μη κατάρρευση του συστήματος.

3) Και το τρίτο μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ο απαράδεκτος πανικός που επικρατεί και το έλλειμμα αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας. Παρά τις οδηγίες και τις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν από τις δημόσιες αρχές ο πανικός που παρατηρήθηκε σε χώρους κυρίως των super market και των Φαρμακείων δείχνει ότι είναι χαμηλός ο δείκτης κατανόησης του κινδύνου που αντιλαμβάνεται ο πολίτης για την μη εξάπλωση της νόσου. Όπως επίσης η αλόγιστη και απαράδεκτη συμπεριφορά πολλών με την αγορά απίστευτων ποσοτήτων πρώτης ανάγκης δείχνει και το μεγάλο έλλειμμα αλληλεγγύης που υπάρχει απέναντι στον συνάνθρωπο. Ο ατομισμός σε σημείο κοινωνικής παράκρουσης πλήττει τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού και διαρρηγνύει την κοινωνική συνοχή.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε να δείξουμε σύνεση και σοβαρότητα τόσο οι πολίτες όσο και οι Αρχές του τόπου. Να αποφύγουμε την αλόγιστη κατανάλωση προϊόντων, αλλά και να προστατέψουμε τον κόσμο από την αισχροκέρδεια. Η σκέψη μας τούτες τις ώρες είναι κυρίως στις ευπαθείς ομάδες και τις μεγάλες ηλικίες, αλλά και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, που δίνουν την άνιση μάχη με την πανδημία. Το προσωπικό των Φαρμακείων και τους ίδιους τους Φαρμακοποιούς, οι οποίοι ως μέρος του Συστήματος Υγείας θα είναι στην πρώτη γραμμή καθ” όλη την διάρκειά αντιμετώπισης του ιού. Ας βάλουμε λοιπόν και όλοι εμείς το λιθαράκι μας να ανταπεξέλθουμε γρήγορα και σε αυτή την πρόκληση.”

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΛΕΝΑ
ΣΕΙΤΑΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

Σχολιάστε