My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Όχι καταυλισμός στο Γαλλικό”

eidomeni-prosfyges2-001Σε δήλωσή του, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, κάνει λόγο για πρόθεση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής,  Γ. Μουζάλα, να δημιουργηθεί προσφυγικός καταυλισμός στην περιοχή του Γαλλικο.

Σε αντίθεση με τον πολιτευτή Κιλκίς του ίδιου κόμματος, Σούλη Καζαντζίδη, ο οποίος σε αντίστοιχη δήλωση έκανε λόγο για λειτουργία καταυλισμού στο στρατόπεδο «Καμπάνη» του Κιλκίς, ο κ. Γεωργαντάς ομιλεί για δημιουργία προσφυγικού καταυλισμού στην περιοχή του Γαλλικού, τονίζοντας ότι «η διαφαινόμενη αυτή απόφαση του Υπουργού βρίσκει κάθετα αντίθετη την τοπική κοινωνία».

Επικαλούμενος διατάξεις που απαγορεύουν τη δημιουργία προσφυγικών καταυλισμών σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα χερσαία σύνορα της χώρας, ο βουλευτής υποστηρίζει σε δήλωσή του ότι η δημιουργία ενός δεύτερου προσφυγικού καταυλισμού «θα δημιουργούσε μία διασύνδεση των προσφύγων ανάμεσα στην Ειδομένη και στο Γαλλικό, η οποία θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για τη ζωή των κατοίκων».

georgantas-001Η δήλωση του κ. Γεωργαντά:

Με έκπληξη η κοινωνία του Κιλκίς και μαζί με αυτήν και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες ενημερωθήκαμε προ ολίγων ημερών ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  κ. Μουζάλας προσανατολίζεται στη δημιουργία προσφυγικού καταυλισμού στην περιοχή του Γαλλικού Κιλκίς. Η διαφαινόμενη αυτή απόφαση του Υπουργού βρίσκει κάθετα αντίθετη την τοπική κοινωνία καθώς έρχεται εν κρυπτώ και χωρίς καμία διαβούλευση με τους θεσμικούς εκπροσώπους των πολιτών του Κιλκίς προκειμένου να διερευνηθεί η σκοπιμότητα της απόφασης αυτής και οι επιπτώσεις της.

Ο νομός Κιλκίς είναι ο μοναδικός στην  Ελλάδα που έχει το δυσάρεστο προνόμιο να αποτελεί την αναγκαστική πύλη εξόδου όλων των προσφύγων και μεταναστών προς την κεντρική Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι και με  ομαλές συνθήκες υπάρχουν μόνιμα στην περιοχή της Ειδομένης δύο (2) με τρεις (3) χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Με την αλλαγή της στάσης των Σκοπίων τις τελευταίες μέρες και το κλείσιμο των συνόρων, για όσους δεν είναι πρόσφυγες, υπάρχει ο κίνδυνος ο αριθμός των μεταναστών να αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί όλος ο νομός.

Η δημιουργία ενός δεύτερου προσφυγικού καταυλισμού όπως φαίνεται να το έχει προαποφασίσει ο αρμόδιος Υπουργός θα δημιουργούσε μία διασύνδεση των προσφύγων ανάμεσα στην Ειδομένη και στο Γαλλικό η οποία θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για τη ζωή των κατοίκων. Οι σχετικές διατάξεις ορθά απαγορεύουν τη δημιουργία προσφυγικών καταυλισμών σε απόσταση τριάντα (30) χιλιομέτρων από τα χερσαία σύνορα της χώρας. Ο νομός Κιλκίς θα γίνει ο μοναδικός  στη χώρα που θα έχει ένα παράνομο ουσιαστικά, άτυπο, προσφυγικό καταυλισμό στην Ειδομένη και ένα δεύτερο στο Γαλλικό ακριβώς στα τριάντα (30) χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Οι κάτοικοι του Κιλκίς έχουν επιδείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούν όμως να δεχτούν να γίνει ο νομός ένας απέραντος προσφυγικός καταυλισμός, χωρίς μάλιστα να πληρούνται οι προϋποθέσεις για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.

Η μέχρι τώρα πρακτική του Υπουργού προσβάλει τους πολίτες του νομού και τους θεσμικούς εκπροσώπους της καθώς συνομιλητές του είναι μόνο οι Μ.Κ.Ο. και όχι οι τοπικές κοινωνίες. Ελπίζω τελικά οι αποφάσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης να συμπλεύσουν με τη λογική, τη νομιμότητα και την ορθή αξιολόγηση των δεδομένων. Σε διαφορετική περίπτωση  ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για την υλοποίηση μιας απόφασης που είναι αντίθετη στο πνεύμα και το γράμμα του νόμου αλλά και στην αναγκαιότητα που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί.

Σχολιάστε