My Twitter Feed

2 Απριλίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Όχι ιδιωτικοποίηση του νερού -

Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Ηλεκτρικά ποδήλατα στη Παιονία -

Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Συγκροτήθηκε η Ένωση Γονέων -

Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Κιλκίς: Μελέτη αθλητικού πυρήνα -

Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Γουμένισσα: Πορεία για τα Τέμπη -

Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Σύστημα παρακολούθησης νερού -

Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Κάστανα: Παράταση ταλαιπωρίας -

Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Οριστικό: 21 Μαΐου οι εκλογές -

Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Όχι ιδιωτικοποίηση του νερού

Στα πλαίσια του αγώνα για μη ιδιωτικοποίηση του νερού, πραγματοποιείται εκδήλωση το Σάββατο 8 Απριλίου στις 19:00 στο Επιμελητήριο Κιλκίς, με τη προβολή ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Κιλκίς και Παιονίας, καθώς και Θεσσαλονίκης, προκειμένου να “μεταφέρουν την γνώση τους στη συζήτηση που θα ακολουθήσει”.

“Να σταματήσουμε την λαίλαπα των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών πριν φτάσουμε να πληρώνουμε ακριβά ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε”, τονίζει η ομάδα “καπα#γιώτα Κιλκίς”, που διοργανώνει την εκδήλωση, σε ανακοίνωσή της που έχει ως εξής:

“Η Κυβέρνηση διατείνεται ότι με το νέο νομοσχέδιο για το νερό θέλει να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες και όχι να ανοίξει την πόρτα στους ιδιώτες. Οι προθέσεις της όμως δεν κρύβονται καθώς έχει δείξει σε πολλές περιπτώσεις (υγεία -παιδεία-ενέργεια κ.α) ότι θεωρεί τις ιδιωτικοποιήσεις ως ένα μέσο για τον σκοπό αυτό. Στην Θεσσαλονίκη ήδη η προσπάθεια είχε ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια οι αντιδράσεις όμως του κόσμου ματαίωσαν προς το παρόν τα σχέδια εκχώρησης του 51% σε ιδιώτη. Τι έγινε όμως σε όσες χώρες προχώρησαν σε ιδιωτικοποίηση;

Όπου εφαρμόστηκε η ιδιωτικοποίηση του νερού ΑΠΕΤΥΧΕ και οδήγησε σε:

• Υπέρογκη αύξηση των λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης.

• Εξάντληση των υδάτινων αποθεμάτων.

• Κακή συντήρηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

• Αύξηση των απωλειών νερού.

• Υποβάθμιση της ποιότητας του νερού και του περιβάλλοντος.

Σε Παρίσι, Βερολίνο, Νίκαια, Γκρενόμπλ κ.α, παίρνουν πίσω το νερό από τις ιδιωτικές εταιρείες ύδρευσης & αποχέτευσης και εδώ πάνε να μας τις επιβάλουν. Οι Ολλανδοί απαγορεύουν με νόμο το ξεπούλημα του νερού. Οι Ιταλοί το απαγόρευσαν με δημοψήφισμα. Οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί έχουν μόνον Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου που θα προβάλλουμε το Σάββατο 8 Απριλίου στις 19:00 στο Επιμελητήριο Κιλκίς δείχνει με γλαφυρό τρόπο τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και τις προθέσεις όσων επιβάλλουν και όσων εφαρμόζουν τις μνημονιακές πολιτικές

Το δώρο της Φύσης, το νερό, είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα και να χαρίζεται σε ιδιώτες. Ένα φυσικό και δημόσιο αγαθό δεν θα γίνει ιδιωτικό μονοπώλιο στο βωμό του κέρδους.

Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα!

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, δεν δεχόμαστε την ιδιωτικοποίηση του!

Σας καλούμε όλους να συνταχθούμε στον αγώνα κατά των ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων αγαθών και να σταματήσουμε την λαίλαπα των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών πριν φτάσουμε να πληρώνουμε ακριβά ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε.

Στην προβολή έχουν κληθεί και εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ Παιονίας, στην ΔΕΥΑ Κιλκίς και ΔΕΥΑ Θεσσαλονίκης για να μας μεταφέρουν την γνώση τους στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.”

Σχολιάστε