My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι” για στρατόπεδο Δροσάτου

kentro-prosfyges-metanastesΔήλωση του Γ. Γεωργαντά.

Η προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν το στρατόπεδο Δροσάτου, ως χώρο που πληροί τις προϋποθέσεις για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών είναι ανεπίτρεπτη», δηλώνει ο Γ. Γεωργαντάς, προσθέτοντας ότι «η επιλογή των χώρων αυτών πρέπει να είναι αποτέλεσμα συναπόφασης μόνο των τοπικών κοινωνιών».

Στη δήλωσή του, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ υπενθυμίζει την απάντηση του κ. Μουζάλα ότι  «δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η δημιουργία του αναφερόμενου Κέντρου», στην ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος σχετικά με την φημολογούμενη δημιουργία στο Κιλκίς δεύτερου Κέντρου φιλοξενίας προσφύγων  πλην της δομής που λειτουργούσε στην Ειδομένη. “Οφείλουν όλοι να αποδεχθούν  την απάντηση του υπουργού”, υπογραμμίζει ο κ. Γεωργαντάς.

georgantas-giorgosΗ δήλωση:

«Την 1/12/2015 ο Βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την  πρόθεση της Κυβέρνησης να δημιουργηθεί στο Κιλκίς δεύτερο Κέντρο Προσφύγων-Μεταναστών πλην της δομής που ήδη λειτουργούσε στην Ειδομένη. Στην ερώτηση αυτή απάντησε την 23 Δεκεμβρίου 2015 ο Αναπληρωτής Υπουργός Ιωάννης Μουζάλας ο οποίος άλλωστε έχει και την ευθύνη της Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στην απάντηση του αναφέρει ότι ΄΄ δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η δημιουργία του αναφερόμενου Κέντρου΄΄ . Σημειώνουμε στο σημείο αυτό ότι η ερώτηση αφορούσε ξεκάθαρα την πρόθεση για την δημιουργία Κέντρου σε οποιοδήποτε σημείο του Νομού πλην της δομής που υποχρεωτικά υπάρχει στην έξοδο της Ειδομένης .

Η προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν το χώρο του στρατοπέδου, που βρίσκεται στον οικισμό του Δροσάτου, ως χώρο που πληροί τις προϋποθέσεις για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών είναι ανεπίτρεπτη. Η επιλογή των χώρων αυτών πρέπει να είναι αποτέλεσμα συναπόφασης μόνο των τοπικών κοινωνιών – όπως αυτές κάθε φορά εκπροσωπούνται – και της Κεντρικής Διοίκησης η οποία πρωτίστως οφείλει να λαμβάνει υπόψη της τη σχετική επιβάρυνση κάθε περιοχής. Είναι βέβαιο ότι ακόμη και αν περάσουμε σε ένα πεδίο συγκρίσεων λίγες περιοχές στην Ελλάδα έχουν επιβαρυνθεί τόσο όσο ο Νομός Κιλκίς λόγω των μεταναστευτικών ροών.

Οφείλουν όλοι να αποδεχθούν  την απάντηση του Υπουργού ως μια απόφαση που έρχεται να αναγνωρίσει αυτή την μεγάλη επιβάρυνση κλείνοντας οριστικά το θέμα.»

Σχολιάστε