My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι βία, ναι στη συναυλία”

afisa-synauliaΜε ανακοινώσεις της,  η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού καταδικάζει την αστυνομική βία κατά των κατοίκων της Χαλκιδικής και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συναυλία που θα γίνει αύριο Σάββατο 25 Μαΐου 2013, στην πλατεία της Ιερισσού.

Οι ανακοινώσεις:

Η  Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, το συνεχιζόμενο όργιο αστυνομικής βίας κατά των κατοίκων της Χαλκιδικής!

Η συστηματική τρομοκράτηση, οι συλλήψεις, οι φυλακίσεις, η προληπτική καταστολή, εξυπηρετούν μόνο την καναδική εταιρία και τα συμφέροντά της ενάντια στα συμφέροντα των ελλήνων πολιτών!

Για τους λόγους αυτούς:

– καλούμε την κυβέρνηση, να σταματήσει την άθλια πολιτική της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας,

– χαιρετίζουμε τη δημιουργία ενιαίου μετώπου κατά των εξορύξεων σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, από το Κιλκίς μέχρι τον Έβρο, καθώς και το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης που δημιουργείται σε όλη τη χώρα,

-στεκόμαστε αλληλέγγυα δίπλα στους δοκιμαζόμενους χαλκιδικιώτες, τους φυλακισμένους και τις οικογένειες τους,

– καλούμε σε συνεχή επαγρύπνηση τους κατοίκους της Θράκης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

 

Για τη συναυλία

Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού σας καλούν σε συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους. Η συναυλία θα γίνει το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, στην πλατεία της Ιερισσού – ώρα έναρξης 8.30 μμ.

Η συναυλία αυτή δεν πραγματοποιείται μόνο για να θυμίσει την καταστροφή του Κακκάβου, αλλά και για να θυμίσει σε όλους μας την καταστροφή της δικαιοσύνης. Δύο συμπολίτες μας συνεχίζουν να είναι προφυλακισμένοι με πολιτική εντολή, κι όπως δηλώνουν οι δικηγόροι τους, κατασκευασμένες κατηγορίες.

Στην Ελλάδα του 2013…

… οι αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν καταδρομικά σε σπίτια τα ξημερώματα, παραβιάζοντας πόρτες και συλλαμβάνοντας πολίτες μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους.

… κατασκευάζονται ένοχοι με σκοπό, όχι την απόδοση δικαιοσύνης, αλλά την ενοχοποίηση και καταστολή ενός δυναμικού κοινωνικού κινήματος.

… ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία και οι φυσικοί πόροι σε πολυεθνικές και μεγαλοεργολάβους.

… οι «επενδύσεις» προωθούνται με κάθε κόστος: καταστροφή του περιβάλλοντος, βιασμός της αλήθειας, καταστρατήγηση συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στη καταστολή, στην αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία, και στην κρατική τρομοκρατία, απαντάμε με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ. Γιατί δεν μας μένει τίποτα άλλο που να αξίζει να ακουμπήσουμε πάνω του.

Σχολιάστε