My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Όχι από ΠΕΔ στα νέα διόδια

Την έντονη αντίθεσή τους προς τον αποτυπωμένο σχεδιασμό για εγκατάσταση 30 νέων σταθμών διοδίων (μετωπικών και πλευρικών, τα οποία θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες 8 σταθμούς διοδίων) επί της Εγνατίας Οδού, εξέφρασε το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνεδρίαση του Οργάνου με την συμμετοχή του προέδρου της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Ε. Λαμπάκη, του προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου Ι. Λώλου και της δημάρχου Καβάλας Δ. Τσανάκα, η ΠΕΔ αποφάσισε να:

-συνταχθεί με την κοινή απόφαση-πρόταση των περιφερειαρχών Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπως αυτή διατυπώνεται στην από 12-06-2017 κοινή ανακοίνωσή τους,

-υπογραμμίσει πως “σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει νέος σταθμός διοδίων, μετωπικός ή πλευρικός, επί της Εγνατίας Οδού, μέχρι την εφαρμογή του αναλογικού συστήματος χρέωσης”,

-δεσμευτεί να υποστηρίξει “τις διοικητικές, δικαστικές και λαϊκές πρωτοβουλίες, που θα αναληφθούν από τους δήμους-μέλη της και από τις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες, για την αποτροπή και ακύρωση του ανακοινωθέντος σχεδιασμού, με τον οποίο ένας ζωτικής εθνικής, αναπτυξιακής και κοινωνικής σημασίας οδικός άξονας μετατρέπεται σε μια αλυσίδα διοδίων, που θα εξαφανίσει τα έως τώρα πολλαπλά οφέλη από την λειτουργία της Εγνατίας Οδού, και θα προκαλέσει σειρά επιβαρύνσεων στα δίκτυα, τους οικισμούς και τους κατοίκους των εκατέρωθεν της Εγνατίας περιοχών”.

Σχολιάστε