My Twitter Feed

8 Μαρτίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Απέτυχαν με την πανδημία” -

Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Για τις συνοριακές διελεύσεις -

Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Διαμαρτυρία στους Ευζώνους -

Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Γιατί το “όχι” στα φωτοβολταϊκά -

Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Να μη συρρικνωθούν τα ΕΛΤΑ -

Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη -

Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Η ΠΕ Κιλκίς για τα νέα μέτρα -

Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Φύσκα:Ο συναγερμός κι ο Εύοσμος -

Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Όταν το ξύλο παράγει πολιτικά…

…αποτελέσματα…

Του Γιάννη Μυλόπουλου.


Οι σκηνές ωμής και απροκάλυπτης βίας που είδαμε όλοι από τη Νέα Σμύρνη είναι μόνον η αρχή.

Όσο οι συνέπειες της ολέθριας διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση θα ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια των πολιτών, με το επιμελώς ανέτοιμο και απροετοίμαστο ΕΣΥ να καταρρέει, αποτέλεσμα της αντίληψης που ήθελε την επένδυση σε νέες ΜΕΘ πεταμένα λεφτά, τόσο η αστυνομική βία στους δρόμους θα οξύνεται και θα εντείνεται.

Πρόκειται, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, για το δεύτερο στάδιο του επικοινωνιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης.

Το πρώτο στάδιο του επικοινωνιακού σχεδιασμού ήταν η εξαγορά και ο έλεγχος των ΜΜΕ, με σκοπό την παρουσίαση μιας εικονικής πραγματικότητας στους πολίτες, με την κυβέρνηση να θριαμβεύει μέσα από την αρρώστια, τη δυστυχία, την φτώχεια και τον θάνατο των πολιτών.

Όταν το στάδιο αυτό εξάντλησε τα περιθώριά του να παραπλανά και να κοροϊδεύει, γιατί πλέον οι ολέθριες συνέπειες της διαχείρισης της πανδημίας άρχισαν να αγγίζουν τους πολίτες που είναι φυλακισμένοι εδώ και 5 μήνες και παρόλα αυτά η πανδημία εξακολουθεί να οργιάζει, που δεν υπάρχουν κλίνες Covid και κυρίως εξοπλισμένες και στελεχωμένες με προσωπικό ΜΕΘ να νοσηλεύσουν όσους το έχουν ανάγκη και πλέον οι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, όπως συνέβη με 4.000 απώλειες ζωής στο δεύτερο κύμα της πανδημίας κι ακόμη που βλέπουν τα επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται και τις θέσεις εργασίας τους να χάνονται από ένα ακατανόητο, όσο και αναποτελεσματικό lockdown διαρκείας, όσο λοιπόν όλα αυτά θα αποκαλύπτονται, τόσο το βάρος της διαχείρισης της κατάστασης θα πέφτει στα αστυνομικά μέτρα.

Γιατί η κυβέρνηση γνωρίζει ότι είναι προτιμότερο για την εικόνα της να παρουσιάζεται ως αυστηρή και αυταρχική, έστω και ακραία, κάτι που σε μια συγκεκριμένη κατηγορία συντηρητικών πολιτών θεωρείται ακόμη πλεονέκτημα, παρά να αποκαλύπτεται αυτό που στ’ αλήθεια είναι, ανεπαρκής και ανίκανη δηλαδή να διαχειριστεί αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση.

Έτσι, όσο οι αποτυχίες στους τομείς της πανδημίας και της οικονομίας αποκαλύπτονται, τόσο πιο πολύ ξύλο θα πέφτει στους δρόμους.

Γιατί η αστυνομία αποτελεί, μετά την επικοινωνία, τη συνειδητή πολιτική με την οποία η κυβέρνηση επέλεξε να κρύψει την διαχειριστική της ανικανότητα και την πολιτική της αποτυχία.

Με αυτήν την ατζέντα Αφρικανικού κράτους και αυτό το σκηνικό δικτατορικού καθεστώτος θα πάμε λοιπόν σε εκλογές.

Με τα ΜΜΕ να παιανίζουν εικονικές επιτυχίες της κυβέρνησης στις τηλεοράσεις των εγκλωβισμένων στα σπίτια πολιτών και την αστυνομία στους δρόμους, στις πλατείες και στα πανεπιστήμια να στήνει εχθρούς, τους οποίους στη συνέχεια θα τσακίζει στο ξύλο, δρέποντας δάφνες αυστηρότητας και αυταρχισμού.

Διότι το ξύλο παράγει αποτελέσματα. Ιδίως σε εποχή έλλειψης πραγματικών πολιτικών αποτελεσμάτων, η αστυνομική βία γεμίζει τα κενά ενός ανεπαρκούς, απρόθυμου και ανίκανου κράτους να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Άρτον δεν έχει να δώσει στο λαό ο Μητσοτάκης. Έχει όμως φτηνό θέαμα βίας και καταστολής που ξέρει ότι στο ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται, πουλάει μια χαρά.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε