My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Όλη η ζωή του Γ. Ασλανίδη σε βιβλίο

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ. Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ», που αφορά το Κιλκίς και αναφέρεται στη ζωή του γνωστού ξυλοτεχνουργού, φιλάθλου, ραλίστα, κοσμικού και ενεργού πολίτη του Κιλκίς, γνωστού κάποτε και με το προσωνύμιο Κότζακ.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Χρήστος Γκόλιαρης. Το βιβλίο είναι αυτοέκδοση του Γιάννη Ασλανίδη και εκτυπώθηκε σε πολυτελή έκδοση από τις εκδόσεις «ΕΙΔΗΣΕΙΣ». Σελίδες 170.

Για το έργο αναφέρει ο συγγραφέας στο εξώφυλλο του βιβλίου, ότι είναι : Η βιογραφία της ταραχώδους ζωής του πλέον αναγνωρίσιμου κοσμοπολίτη (bon viveur) του Κιλκίς, που σφράγισε με την παρουσία του τη ζωή της πόλης μας τα τελευταία 50 χρόνια. (Παράλληλα μια αδρομερής αναφορά στην κοινωνία του Κιλκίς σε σχέση με τις ιστορικές εξελίξεις).

Στον πρόλογο καταγράφονται τα κίνητρα και οι θέσεις του συγγραφέα για την απόφαση του να γράψει ένα έργο για τη ζωή του Γιάννη Ασλανίδη (Γ.Α.). Στη συνέχεια σαν εισαγωγή αναφέρονται περιστατικά της δράσης του Γ.Α. και στο τέλος το γεγονός που στάθηκε αφορμή να γραφτεί το βιβλίο.

Με γλαφυρότητα, με παραστατικότητα και με πολλά στοιχεία και πλήθος φωτογραφιών παρουσιάζονται στη συνέχεια, κατά κεφάλαια, οι «οικογενειακές ρίζες» της οικογένειας Ασλανίδη, η παιδική ηλικία του Γ.Α., τα εφηβικά χρόνια, ο φίλαθλος του Κιλκισιακού, ο ραλίστας, η ενασχόληση του με την πολιτική, ο γλεντζές και κοσμικός και τέλος η ζωή του στα ώριμα χρόνια.

Άξια λόγου είναι τα ένθετα κεφάλαια που παρουσιάζονται με τον τίτλο «τοιχογραφία εποχής» και αναφέρονται στην κοσμική και νυχτερινή ζωή των Κιλκισιωτών από το 1950 μέχρι σήμερα και ξυπνούν μνήμες στους παλαιότερους και δημιουργούν μια «γέφυρα» μεταφοράς γνώσεων για τους νεότερους. Παράλληλα υπάρχουν και μικρά ένθετα κεφάλαια με τίτλο «χρονικό περιόδου….» που αναφέρονται αδρομερώς στα «πολιτικώς κείμενα» κάθε εποχής, για να υπάρξει σύνδεση και κατανόηση από τον αναγνώστη της συγκεκριμένης εποχής με τα αναγραφόμενα γεγονότα. Στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται απόψεις επώνυμων συμπολιτών μας για τον Γιάννη Ασλανίδη.

Το βιβλίο στοιχίζει 15,00 ευρώ και πωλείται στα βιβλιοπωλεία : Χρ. Ηλιάδη, 21ης Ιουνίου 124 (απέναντι από την ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα) και «ΕΠΙΛΟΓΕΣ», Νικ. Κακαβέλα, Δημητράκου 5 (δίπλα στο ΚΤΕΛ) Κιλκίς.

Σχολιάστε