My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Όλα έτοιμα για τον αγωγό ΤΑP

vergidisΌλες οι προαπαιτούμενες διαδικασίες για τον αγωγό Φυσικού Αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP) έχουν ολοκληρωθεί, με την οριστικοποίηση της τελικής αποζημίωσης των ιδιοκτητών από τις ιδιοκτησίες των οποίων θα διέλθει ο αγωγός, στην περιοχή Θεοδόσια-Ριζανά-Ίσωμα του νομού Κιλκίς.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπεύθυνος Ενημέρωσης Τοπικών Κοινωνιών για τον αγωγό, Απόστολος Λεμονίδης, στον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα Τρίτης 11 Οκτωβρίου στο γραφείο του δεύτερου, με σκοπό την ενημέρωση του κ. Βεργίδη για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του αγωγού, ιδιαίτερα κατά το τμήμα διέλευσης από τον νομό μας.

tap-001Ως γνωστόν, ο TAP διέρχεται από τον νομό σε τμήμα μήκους 7 χλμ. στην περιοχή Θεοδόσια-Ριζανά-Ίσωμα, με το συνολικό του μήκος από τον Έβρο έως την έξοδο από τη Δυτική Μακεδονία να φτάνει τα 228 χλμ. Το έργο θα συνεχιστεί προς Αλβανία και μέσω Αδριατικής θα καταλήξει στην Ιταλία.

Από το έδαφος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διέρχεται από 13 Δήμους και 53 Τοπικές Κοινότητες. Ήδη υπάρχουν δύο μέτωπα εκσκαφών (Αλεξανδρούπολη, Καβάλα) και ετοιμάζεται ένα τρίτο στο Στρυμονικό. Παράλληλα, σε περιοχή της Κριθιάς, όμορη με τον Νομό Κιλκίς θα ιδρυθεί ένα από τα Κέντρα Διαχείρισης-Διακίνησης του συνολικού έργου. Το βάθος εκσκαφής είναι στα 2,5 μέτρα και το πλάτος από 8 έως 18 μέτρα.

Κατά μήκος του αγωγού θα τοποθετηθεί οπτική ίνα για τον μετέπειτα συνεχή και εξειδικευμένο έλεγχο του αγωγού. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο αγωγός TAP θα μπορεί να παρέχει φυσικό αέριο από το 2020. Όπερ σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2019.

Σχολιάστε