My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ψηφιστηκε το επιδομα παραμεθοριου

Ψηφίστηκε χθες Τρίτη από την ολομέλεια της Βουλής η προσθήκη – τροπολογία για το επίδομα παραμεθορίου για τους νομούς Κιλκίς και Δράμας, στο νομοσχέδιο για το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Είναι γνωστό ότι ο νομός Κιλκίς, αν και πληροί όλα τα κριτήρια, δεν είχε χαρακτηριστεί ως παραμεθόρια περιοχή, με αποτέλεσμα οι υπηρετούντες εδώ δημόσιοι υπάλληλοι να παίρνουν μεν το σχετικό επίδομα (100 ευρώ), αλλά να μην εντάσσονται σε άλλες ευεργετικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στον ορισμό των παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών.

Να σημειωθεί, επίσης ότι με το άρθρο 15 του Ν.4024/2011 (Ενιαίο Μισθολόγιο) που ψηφίσθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, εγκρίθηκε η καταβολή του επιδόματος. Ωστόσο, τέσσερις μήνες αργότερα, αν και το ενιαίο μισθολόγιο έχει ήδη εφαρμοσθεί, το επίδομα παραμεθορίου εξακολουθεί να μην καταβάλλεται στους δημοσίους υπαλλήλους των πρώην δήμων Γαλλικού και Πικρολίμνης.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Βενιζέλου και Ρέππα, που ήταν το προαπαιτούμενο σύμφωνα με το νόμο για να καταβληθεί το επίδομα, έχει ήδη υπογραφεί από τις αρχές του Φεβρουαρίου. Έμεινε όμως ανενεργή κατ’ επιταγή των δανειστών μας, εξαιτίας της επιπλέον δαπάνης που θα επέφερε στον κρατικό προϋπολογισμό.

Τώρα, με την ψήφιση της νέας τροπολογίας που έφερε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ρέππας με την έγκριση του Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου, εκτιμάται ότι θα δοθεί οριστική λύση και η καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου θα ισχύει για το σύνολο των υπηρετούντων στο νομό υπαλλήλων, ενώ παράλληλα θα μπορέσουν να ενταχθούν και στις υπόλοιπες ευεργετικές διατάξεις των “παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών”.

Σχόλια
2 Σχόλια to “Ψηφιστηκε το επιδομα παραμεθοριου”
  1. Ο/Η Βλαχάκης Ζήσης λέει:

    Αφήστε το επίδομα και προσλάβετε κανέναν αρχαιολόγο για το σπήλαιο, μου αρέσει που κάνατε και σύσκεψη για τον τουρισμό.

  2. Ο/Η Σωκράτης Δημητριάδης λέει:

    Ναι τους καημένους, ήταν κρίμα να μην το πάρουν. Είναι δύσκολο να ζεις τόσο μακριά από τον πολιτισμό. Η Θεσσαλονίκη είναι 5 ώρες μακριά και δεν έχουμε δρόμους και συγκοινωνίες, ενώ τα Σκόπια (με φθηνά προϊόντα, καζίνο, και βενζίνη) δε δέχονται παραμεθόριους επισκέπτες. Πάντως θα συμφωνήσω ότι είμαστε πράγματι μια προβληματική περιοχή.

Σχολιάστε