My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ψηφίζουμε το πολιτικό πρόσωπο της χρονιάς

dimoskopisiΤο ΚΙΛΚΙΣ24 ξεκινά σήμερα μια νέα δημοσκόπηση για το πολιτικό πρόσωπο της χρονιάς που έφυγε, έχοντας επιλέξει δέκα,  που κατά τη γνώμη μας ξεχώρισαν, για διάφορους λόγους, με την παρουσία τους στα κοινά του τόπου. Οι αναγνώστες, με τη συμμετοχή τους στη ψηφοφορία, που θα διαρκέσει δυο βδομάδες, θ` αναδείξει το πρόσωπο του 2012 για το νομό Κιλκίς. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

Ξεκινάμε απ` τους τρεις βουλευτές του νομού, που εκλέχτηκαν τον περασμένο Μάιο:

agathopoulou.1ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά, σημειώνοντας ανεπανάλειπτα ρεκόρ: Νεότερη (27 ετών) βουλευτής Κιλκίς, πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στο νομό μας, πρώτη έδρα για κόμμα της αριστεράς στο Κιλκίς και το νεότερο μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Θέλετε κι άλλα; Η Ειρ. Αγαθοπούλου, παρά το νεαρό της ηλικίας και την απειρία της, αναδεικνύεται ήδη με τη δραστηριότητά της μέσα κι έξω απ` τη Βουλή ως μια απ` τις ενεργητικότερες κοινοβουλευτικές εκπροσώπους μας.

Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής ΚιλκίςΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ. Πρωτάρης κι αυτός στο Κοινοβούλιο, επικράτησε στη σταυροδοσία απέναντι στο “βαρύ χαρτί” του κόμματος, τον Σ. Τσιτουρίδη. Η πρόσδεσή του στο άρμα του Αντ. Σαμαρά όταν αυτός διεκδίκησε την ηγεσία της ΝΔ, βάρυνε αποφασιστικά για την εκλογή του. Με αξιοπρόσεκτη δραστηριότητα κι αυτός, ως μονάδικός κυβερνητικός βολευτής του νομού, μετά τη διαγραφή Παραστατίδη απ` το ΠΑΣΟΚ.

 

parastatidhs4ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ. Κατάφερε να εκλεγεί για 2η συνεχόμενη φορά βουλευτής Κιλκίς, επικρατώντας επί του Γ. Φραγγίδη στην εσωκομματική μάχη. Πριν τις εκλογές καταψήφισε το 20 μνημόνιο και διαγράφτηκε απ` τον Γ. Παπανδρέου. Στη συνέχεια, αφού “παλατζάρισε” μεταξύ ΔΗΜΑΡ και αποχώρησης, επανεντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Για να` ρθει το 3ο μνημόνιο, το οποίο επίσης καταψήφισε, μ` αποτέλεσμα να έχει την ίδια τύχη. Παραμένει στη Βουλή ανεξάρτητος, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ δεν εκπροσωπείται στη Βουλή, για πρώτη φορά μετά το 1977!

Συνεχίζουμε με πρώην βουλευτές, που είχαν κι αυτοί σημαντική παρουσία τη χρονιά που έφυγε:

kiltidisΚΩΣΤΑΣ ΚΙΛΤΙΔΗΣ. Αφού αποχώρησε απ` το κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη, στο οποίο είχε ενταχθεί μετά την ανεξαρτοποίησή του απ` τη ΝΔ, κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Α` Θεσσαλονίκης, ενώ στην συνέχεια επαναπροσέγγησε τη ΝΔ, χωρίς να συμπεριληφθεί στη λίστα των εκλογών του Ιουνίου, όπως ίσως ήταν ο στόχος του. Τα τελευταία σενάρια τον ΄θελουν να συζητά τη συμμετοχή του στο υπό ίδρυση κόμμα αυτών που αποσκίρτησαν απ` τους ΑΝ.ΕΛΛ. Ο ίδιος είχε προαναγγείλει τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα με συμμετοχή του ίδιου.

ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ. Επανήλθε ως υποψήφιος βουλευτής του νομού μας μετά την αναγκαστική αποχή του 2009 λόγω του αποκλεισμού του, τότε, απ` τα ψηφοδέλτια με απόφαση του Κ. Καραμανλή. Στις εκλογές του Μαίου ήλθε δεύτερος και δεν κατάφερε να εκλεγεί. Στη συνέχεια προχώρησε μαζί με άλλα πολιτικά και όχι μόνο πρόσωπα στην ίδρυση του ομίλου “ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2021”, μέσω του οποίου παρεμβαίνει σε σημαντικά πολιτικά ζητήματα. Επέστρεψε στην εργασία του στην Ε. Ένωση, στις Βρυξέλλες.

giorgos-floridisΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ. Επανέλαβε μέσα στο 2012 την έντονη πολιτική του δραστηριότητα, μ` αιχμή την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Περιόδευσε σ` όλα σχεδόν τα σημεία της χώρας, πραγματοποιώντας ομιλίες, πολλές απ` τις οποίες δημιούργησαν αίσθηση. Οι παρεμβάσεις του μέσω του “Κοινωνικού Συνδέμου” ή όχι, τυγχάνουν τις περισσότερες φορές πανελλήνιας προβολής.

 

Και πάμε σε δυο πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα του Δήμου Κιλκίς:

mpalaskasΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ. Με το “έμπα” του 2012 τέθηκε σε διαθεσιμότητα ένεκα της γνωστής υπόθεσης των “πάσο των ΑΜΕΑ”. Τον αντικατέστησε στη θέση του ο Π. Κολότσιος, αλλά ο εκλεγείς δήμαρχος Κιλκίς εξακολουθεί ν` ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του, επί της ουσίας. Άγνωστη η κατάληξη της υπόθεσής του, αλλά ασφαλώς τον ανησυχεί σφόδρα η εξέλιξη με τον Π. Ψωμιάδη!

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ. Αντιδήμαρχος της πιο πολυσυζητημένης αυτήν την εποχή περιοχής του νομού anastasiadis-mixalisμας, αυτής των Κρουσίων, κλήθηκε να σηκώσει το βάρος μιας υπόθεσης που μυρίζει μπαρούτι. Μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκε μ` επιτυχία, σε γενικές γραμμές, να εκφράσει δημόσια και σε διάφορα φόρα, την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας σε οποιαδήποτε μεταλλευτική δραστηριότητα στα Κρούσια.

 

Και κλείνουμε με δυο πρόσωπα – στελέχη κομμάτων:

Λάζαρος Λαζαρίδης, γραμματέας ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ΚιλκίςΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ. Το “νέο αίμα” στο στελεχιακό δυναμικό των κομμάτων στο νομό μας, με εξαιρετικά έντονη δραστηριότητα σε πολλούς τομείς. Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο, εκλέχτηκε στη συνέχεια γραμματέας της τοπικής οργάνωσης και της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς, ενώ στην συνδιάσκεψη για τον εννιαίο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

 

ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ. Ο επί σειρά ετών γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, παρέμενε μοναδικός εκπρόσωπος Tsolakis-savvasτου νομού στο Εθνικό Συμβούλιου του κόμματος, μέχρι που παραιτήθηκε, μη αποδεχόμενος τον ορισμό του στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου. Διατηρεί πάντα στενές πολιτικές σχέσεις με τον Γ. Φλωρίδη, οπότε …πασχίζει κι αυτός για τη “νέα κεντροαριστερά”.

 

Σχολιάστε