My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Ψήφισμα ΔΣ Κιλκίς για πολυνομοσχέδιο

dimarxeio-kilkisΤο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, σε ψήφισμά του εκφράζει “την πλήρη αντίθεσή του για την κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες καθώς και για τη θέση σε διαθεσιμότητα και απόλυση των εργαζομένων σ’ αυτές”.

Επίσης ζητά απ`την Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας και την Κ.Ε.Δ.Ε., “σε περίπτωση ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, να προχωρήσουν στη λήψη απόφασης για παραίτηση όλων των Δημάρχων, όλων των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων και των μελών των Δημοτικών Παρατάξεων”.

Τέλος, καλεί τους βουλευτές του νομού μας να μη ψηφίσουν σήμερα το Πολυνομοσχέδιο.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013, και είχε ως θέμα συζήτησης το πολυνομοσχέδιο, καθώς και τη διεύρυνση της επιτροπείας των δήμων μέσω του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ».

Το φήφισμα που εγκρίθηκε απ` όλες τις παρατάξεις πλην της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, η οποία κατέθεσε δικό της, έχει ως εξής: 

«Η αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κίνηση εχθρική και απαξιωτική για το ρόλο, τη σημασία και την προσφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη Συνταγματική επιταγή για οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια του θεσμού, αλλά και το ευρωπαϊκό κεκτημένο για την αποκέντρωση και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση με βάση τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας.

Με την απόφασή της η Κυβέρνηση καταργεί κάθε έννοια κράτους δικαίου και λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του για την κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες καθώς και για τη θέση σε διαθεσιμότητα και απόλυση των εργαζομένων σ’ αυτές διότι:

Πρώτον, η μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Κεντρικό Κράτος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας.

Δεύτερον, τόσο οι Δημοτικοί Αστυνομικοί όσο και οι Σχολικοί Φύλακες είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, την αντιμετώπιση της καθημερινής παραβατικότητας, την πάταξη του παραεμπορίου, τον έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την προστασία των μαθητών, των σχολικών υποδομών και του εξοπλισμού τους.

Τρίτον, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στις σχεδιαζόμενες απολύσεις – διαθεσιμότητες στα Τεχνικά Λύκεια και γενικά σε όλο το δημόσιο, διότι θα υποβαθμίσουν κοινωνικές δομές και θα επιφέρουν πλήγμα στις ελληνικές οικογένειες

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς δηλώνει ότι είναι σύμφωνο με το μέτρο της κινητικότητας των εργαζομένων, εντός των υπηρεσιών του Δήμου, και κυρίως σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας των Σχολικών Φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τονίζουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σταθερά προσηλωμένη στην εμπέδωση της διαφάνειας και της νομιμότητας στους Δήμους. Αυτό όμως που αρνούμαστε, κατηγορηματικά, είναι η κατάλυση του Συντάγματος και της Αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θεωρούμε ότι το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ», είχε ως προφανή στόχο την επιτροπεία των Δήμων και όχι την πρόθεση παροχής βοήθειας και επίλυσης των προβλημάτων τους. Και με τις, υπό ψήφιση, διατάξεις δείχνουν ότι η Κυβέρνηση έχει ουσιαστικά αποφασίσει να υποκαταστήσει τα όργανα διοίκησης των Δήμων και των Δημάρχων, που έχουν λαϊκή νομιμοποίηση με διορισμένους επιτρόπους.

Με βάση όλα τα παραπάνω:

  • Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει ΤΩΡΑ το Πολυνομοσχέδιο, το οποίο επιχειρεί να ανατρέψει τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις
  • Θεωρούμε δίκαιο και λογικό τον αγώνα των εργαζομένων, συμμετέχουμε σ’ αυτόν και συμπαραστεκόμαστε στα αιτήματά τους
  • Καλούμε την κυβέρνηση να αναιρέσει κάθε σχεδιασμό για κατάργηση υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • Καλούμε την κυβέρνηση να αναιρέσει κάθε σχεδιασμό για κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας
  • Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με του Δήμους, και να πάψει να απαξιώνει και να επιχειρεί υποβιβασμό του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Καλούμε την ΚΕΔΕ, σε περίπτωση ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου, να προσφύγει στα συνταγματικά – ευρωπαϊκά δικαστήρια και στα ευρωπαϊκά αυτοδιοικητικά όργανα, για να μην προχωρήσουν οι αντισυνταγματικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης
  • Καλούμε τους βουλευτές του νομού μας κ. Γεωργαντά Γεώργιο, κ. Αγαθοπούλου Ειρήνη και κ. Παραστατίδη Θεόδωρο να ΜΗΝ ψηφίσουν το Πολυνομοσχέδιο

Τέλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κιλκίς ζητάμε από τα αυτοδιοικητικά μας όργανα, την Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας και την Κ.Ε.Δ.Ε., σε περίπτωση ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, να προχωρήσουν στη λήψη απόφασης για παραίτηση όλων των Δημάρχων, όλων των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων και των μελών των Δημοτικών Παρατάξεων, εκφράζοντας, ήδη, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, την πρόθεσή μας να παραιτηθούμε με τη λήψη αυτής της απόφασης από τα συλλογικά μας όργανα.

Το παρόν ψήφισμα εγκρίνεται και ψηφίζεται από τους επικεφαλής και τα μέλη των Δημοτικών Παρατάξεων «ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ», «ΚΙΛΚΙΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ» και «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ».

Σχολιάστε