My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς σχεδιασμό η Υγεία σε Κιλκίς

(Βίντεο) “Αν κάτι ανέδειξε η υγειονομική κρίση, είναι η αναγκαιότητα  αναβάθμισης και στελέχωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας”, τόνισε στην τοποθέτηση της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, κατά την ενημέρωση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων από τον Υπουργό Υγείας.

Αναφερόμενη στις δομές Υγείας του Ν. Κιλκίς, η κ. Αγαθοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε ούτε υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την επόμενη μέρα της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, αλλά ούτε κεντρικές οδηγίες, προσαρμοσμένες στις ειδικές ανάγκες του κάθε νοσοκομείου.  Επεσήμανε δε τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό τόσο στα νοσοκομεία του νομού όσο και την παντελή απουσία τους από τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Επίσης, επανέφερε το θέμα της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κιλκίς λέγοντας ότι “υπάρχουν νέοι οργανισμοί των νοσοκομείων που μένουν αυτή την στιγμή στα χαρτιά” και ότι πρέπει το Υπουργείο να μεριμνήσει εκτός από την υλικοτεχνική υποδομή, να προσλάβει και το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσει μια ΜΕΘ. Κάτι που, εάν κρίνουμε, από τις μέχρι στιγμής μηδενικές μόνιμες προσλήψεις, δεν είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης.

Η κ. Αγαθοπούλου ζήτησε από τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει εδώ και τώρα τις προθέσεις της ΝΔ για το ΕΣΥ, καθώς ακόμα και από τις τελευταίες δηλώσεις του Πρωθυπουργού απορρέει ότι ακολουθείται  το σχέδιο της σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα στην Υγεία και όχι η αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος με μόνιμες προσλήψεις και γενναία χρηματοδότηση. Επίσης, το Υπουργείο θα έπρεπε να ενημερώσει την επιτροπή για την πορεία προγραμμάτων της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και για τον καταμερισμό των ιδιωτικών δωρεών με διαφάνεια, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Η τοποθέτηση της κ. Αγαθοπούλου:

Πηγή: Δελτίο τύπου από Ειρ. Αγαθοπούλου

Σχολιάστε