My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Χωρίς έδρα το ΤΣΦ Παιονίας

Τα Συνοριακά Τμήματα Φύλαξης (ΤΣΦ) Αξιούπολης και Πολυκάστρου έχουν μεν συγχωνευτεί εδώ και μήνες, αλλά αυτό που προέκυψε (ΤΣΦ Παιονίας) δεν έχει ακόμα στεγαστεί στο πρώην Αστυνομικό Τμήμα Ειδομένης, όπως είχε προταθεί και ανακοινωθεί από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για τη στέγαση προβλέφθηκε μια δαπάνη 250 χιλ. ευρώ περίπου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο κτήριο.

Στο μεταξύ, όμως, χρησιμοποιούνται οι παλιές εγκαταστάσεις των τμημάτων, οι οποίες κρίνονται ακατάλληλες, ενώ έχουν περικοπεί και 110 οργανικές θέσεις από τις συνολικά 220 που αριθμούσαν τα δύο συνοριακά τμήματα.

Το θέμα έφερε σήμερα Παρασκευή στη Βουλή ο Γιώργος Γεωργαντάς, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα.

Το κείμενο της ερώτησης του βουλευτής Κιλκίς έχει ως εξής:

«Το Π.Δ. 7/2017 για την Αναδιάταξη – αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας προέβλεψε τη συγχώνευση δύο συνοριακών τμημάτων φύλαξης (ΤΣΦ) του Δήμου Παιονίας Κιλκίς. Συγκεκριμένα το ΤΣΦ Αξιούπολης και το ΤΣΦ Πολυκάστρου συγχωνεύτηκαν στο τμήμα ΤΣΦ Παιονίας για το οποίο δεν αναφέρονταν συγκεκριμένη έδρα. Από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ όμως είχε προταθεί και ανακοινωθεί η νέα υπηρεσία να στεγαστεί στο κτίριο του πρώην Αστυνομικού Τμήματος Ειδομένης που βρίσκεται στον σιδηροδρομικό σταθμό Ειδομένης, με την προϋπόθεση να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις και να ανακαινισθεί. Σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε προβλέφθηκε μια δαπάνη 250.000 ευρώ περίπου.

Αν και παρήλθαν μήνες από την ψήφιση και εφαρμογή του ΠΔ καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για την ανακαίνιση του αναφερόμενου κτιρίου με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά προβλήματα στη λειτουργία της νέας υπηρεσίας. Ειδικότερα χρησιμοποιούνται οι παλιές εγκαταστάσεις των τμημάτων οι οποίες είναι ακατάλληλες τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους κρατούμενους και ταυτόχρονα υπάρχουν ζητήματα διοικητικής δυσλειτουργίας καθώς η υπηρεσία είναι μοιρασμένη σε δύο  κτίρια τα οποία απέχουν μεταξύ τους 4 χιλιόμετρα. Σημαντικά προβλήματα έχει επιφέρει και το γεγονός ότι περικόπηκαν 110 οργανικές θέσεις από τις συνολικά 220 που αριθμούσαν τα δύο συνοριακά τμήματα.  Είναι αναγκαίο άμεσα να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της νέας υπηρεσίας καθώς ο ρόλος τον οποίο επιτελεί είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης η οποία στο συγκεκριμένο σημείο είναι συνεχής.

Με βάση τα ανωτέρω Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  •  Υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλιο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη μετεγκατάσταση της νέας υπηρεσίας στο κτίριο του πρώην Α.Τ. Ειδομένης;
  •  Σε περίπτωση που η προηγούμενη λύση δεν έχει δρομολογηθεί έχετε εξετάσει τη δυνατότητα να ανασταλεί η λειτουργία της νέας υπηρεσίας με επαναφορά στην πρότερη κατάσταση έως ότου λυθούν τα ζητήματα που έχουν ανακύψει;»
Σχολιάστε