My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Χρόνια πολλά θαρραλέε Κυριάκο

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Το ζήσαμε και αυτό. Οι απόψεις του βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Δαβάκη, δεν εκφράζουν τον βουλευτή Θανάση Δαβάκη, ο οποίος παραπλανήθηκε προφανώς από το βουλευτή Θανάση Δαβάκη αλλά ευτυχώς τον διέψευσε έγκαιρα τον Θανάση Δαβάκη για όσα ρατσιστικά είπε.

Ή ακούει φωνές ο βουλευτής ή να βάλουμε τις φωνές. Αφού έκανε τον μάγκα δια της ρατσιστικής οδού, βρίζοντας και δακτυλοδείχνοντας τους «γύφτους» ως υπαίτιους κακών, συμμορφώθηκε, προφανώς όχι με τις απόψεις του, αλλά με όσα του σφύριξε η κομματική αναγκαιότητα. Γιατί ο βουλευτής είπε όσα πραγματικά πιστεύει και η Πειραιώς δεν του είπε ότι δεν πρέπει να πιστεύει αλλά ότι δεν πρέπει να τα λέει.

Φυσικά το θέμα δεν είναι ο Δαβάκης. Όλο και πιο συχνά, κομματικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, όταν πιστεύουν ότι δεν καταγράφονται, απελευθερώνονται μπροστά στο κομματικό ακροατήριο και γίνονται Αδωνικότεροι του Αδώνιδος και αθλιότεροι του Αντιπροέδρου. Οι λόγοι είναι ξεκάθαροι. Αφενός η ΝΔ φιλοξενεί κομμάτια της παλαιοκομματικής, εμφυλιοπολεμικής και βασιλοχουντικής Δεξιάς που καταπιέζονται επί χρόνια από κεντροδεξιές δημοκρατικές επιλογές τις οποίες θεωρούν υποχωρητικές και ευνουχιστικές του κομματικού ανδρισμού. Από την άλλη, ο νέος άνεμος στο κόμμα που προέρχεται από τη βαριά αναπνοή των αλαλαγμών του ακροδεξιού Καρατζαφερισμού δίνει την εντύπωση πως αυτό και μόνο αυτό πρέπει να είναι η ΝΔ, οπότε πρέπει να το επιβεβαιώνουν με την ακρότητα και τη μισαλλοδοξία που αποτελεί πλέον επίσημη κομματική γραμμή.

Ο Δαβάκης δεν είναι μόνος με τον εαυτό του, αλλά ένας ανάμεσα σε πολλούς που θεωρούν το ρατσισμό, την ανακατάληψη των πόλεων από τους «λαθρομετανάστες» και τη σιδηρά βία απέναντι στις κοινωνικές ομάδες ως προαπαιτούμενο πολιτικής και μάλιστα εθνικής.

Στο κέντρο αυτού του προβλήματος που θα γίνεται όλο και χειρότερο και θα αποδομεί δημοκρατικές παραδόσεις χάρη του ακροδεξιού λαϊκισμού που υπόσχεται και ονειρεύεται εξουσία, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν παραμένει μόνο άβουλος, δεν γίνεται μόνο επικίνδυνος, αλλά αποκαλύπτεται κιόλας.

Σε μια σύντομη αναδρομή, έχουμε λοιπόν και λέμε:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρνήθηκε να διαγράψει τον Δαβάκη για τις ρατσιστικές του απόψεις. Δεν τις σχολίασε καν ως απαράδεκτες και μη συμβατές με το κόμμα, αλλά τον ανάγκασε σε μια γελοία διάψευση του εαυτού του.

Ο Μητσοτάκης ούτε διέγραψε τον Γιάννη Μιχελάκη, ούτε και σχολίασε την καταδίκη του για χρηματισμό.

Δεν σχολίασε και φυσικά δεν διέγραψε τον Νίκο Γεωργιάδη, για την εμπλοκή του σε υπόθεση παιδεραστίας. Αντιθέτως η βουλευτής του κόμματος Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εμφανίστηκε για να τον στηρίξει στο δικαστήριο.

Δεν διέγραψε τον Σταύρο Παπασταύρου (ούτε ο προκάτοχός του) για τη συνεχή εμπλοκή του σε λίστες και παραδείσιες φοροκλεψιές . Παραμένει συνδεδεμένος μαζί του και επιχειρεί να τον κλωνοποιήσει, όπως και ο Σαμαράς, σε δέκα Παπασταύρου.

Στο ίδιο το οικογενειακό του περιβάλλον , δεν ενοχλείται ούτε με τις εταιρείες της συζύγου του, ούτε με τις συνεταίρους της που ελέγχονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Δεν ενοχλείται για κανέναν από τους «άριστους» και «προκομένους» της κομματικής λαμογιάς, δημάρχους, πρώην νομάρχες κλπ, (όπως ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου Πρεβεζάνος) που έχουν καταδικαστεί για όσα έκλεψαν έχοντας θέσεις στις οποίες τους ανέδειξε το κόμμα.

Εν ολίγοις, ο Κυριάκος δεν ενοχλείται από το ρατσισμό, την μίζα, την παιδεραστία, τις σκιώδεις διαδρομές του μαύρου χρήματος, τους διεφθαρμένους που εκθέτουν το κόμμα του. Ενοχλείται όμως από τους σοβαρούς στο κόμμα, όπως ο Ευάγγελος Αντώναρος, που τόλμησαν να διατυπώσουν αρνητική άποψη για τον Άδωνη Γεωργιάδη, τους οποίους και διαγράφει. Εκεί είναι και εύθικτος και ανυποχώρητος. Αυτή του η στάση όμως καθιστά τον Αντώναρο, Αντώναρο και τον Κυριάκο ελάχιστο. Κυριακούλη.

ΥΓ: Ο Κυριάκος είχε γενέθλια και η σύζυγός του φαίνεται να έχει ποστάρει στο instagram τη συγκεκριμένη φωτογραφία έχοντας ως λεζάντα #Happybirthdaytothesmartestguy (ευτυχισμένα γενέθλια στον εξυπνότερο τύπο). Αυτό το ενσταντανέ superman και φυσικά ο προσδιορισμός που εξυμνεί το οικογενειακό IQ δημόσια, είναι ίσως η πιο θαρραλέα κίνηση της “διακυβέρνησης” Κυριάκου στο κόμμα. Χρόνια του πολλά και να μην αλλάξει τίποτα.

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε