My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Χρόνια αρθρίτιδα: Θεραπεία με ραδιοϋμενόλυση

Ο dr. Δημ. Χατζόπουλος

Βασανιστική και επίπονη νόσος, η χρόνια αρθρίτιδα ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι παρά την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή στην οποία  υποβάλλονται, βλέπουν συ- νήθως τα συμπτώματα της νόσου να μην υποχωρούν.

Όλα τα είδη αρθρίτιδας έχουν κοινό χαρακτηριστικό τη φλεγμονή, η οποία εστιάζεται κυρίως στον υμένα της άρθρωσης, και προκαλεί το πρήξιμο, τον πόνο και τον περιορισμό της κινητικότητας.

 Στόχος όλων των θεραπειών της αρθρίτιδας είναι να καταπολεμήσουν τα συγκεκριμένα συμπτώματα. Στη μάχη αυτή έρχεται να συμβάλλει η ραδιοϋμενόλυση, μια αποτελε- σματική και χωρίς παρενέργειες θεραπεία στην τοπική αντιμετώπιση της χρόνιας αρ- θρίτιδας, που είναι παρ’ όλα αυτά άγνωστη στο ευρύ κοινό.

Πώς εφαρμόζεται

 Ο Dr Δημήτρης Χατζόπουλος, πυρηνικός ιατρός, εξειδικευμένος στις θεραπείες της Πυρηνικής Ιατρικής και πρώην διευθυντής του αντίστοιχου τμήματος του νοσο- κομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, εξηγεί πώς εφαρμόζεται η ραδιοϋμενό- λυση: «Με την έκχυση ενός ραδιοφαρμάκου  στην πάσχου -σα άρθρωση. Συγκεκριμένα το φάρμακο εισάγεται στην

άρθρωση με μια ένεση, και έτσι με τον τρόπο αυτό ακτινοβολείται μόνο ο υμένας της άρθρωσης, ο οποίος είναι το αίτιο της φλεγμονής. Μετά από μερικές εβδομάδες σταματά η φλεγμονή και υπο χωρούν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας».

Τα πλεονεκτήματα

Επειδή η δράση της ραδιοϋμενόλυσης είναι τοπική, και το ραδιοφάρμακο έχει δράση μόνο λίγα χιλιοστά, δε βλάπτονται τα οστά της άρθρωσης, ούτε ο υπόλοιπος οργανισμός σε αντίθεση με τις γνωστές θεραπείες με φάρμακα.

Η ραδιοϋμενόλυση εφαρμόζεται σε όλες τις αρθρώσεις εκτός της σπονδυλικής στήλης. Πρόκειται για μια θεραπεία παγκόσμια αποδεκτή (μόνο στη Γερμανία διεξάγονται περισσότερες από 65.000 θεραπείες ετησίως). Οι συνήθεις ενδείξεις για την εφαρμογή της είναι η ρευματοπάθεια, οστεοαρθρίτιδα, φλεγμονώδης αρθροπλαστική γόνατος και η χρόνια συλλογή υγρού στην άρθρωση.

«Απαραίτητη προϋπόθεση», τονίζει ο Dr Χατζόπουλος «πριν τη θεραπεία ο ασθενής να εξεταστεί από εξειδικευμένο στη ραδιοϋμενόλυση γιατρό, ο οποίος θα κρίνει και θα αποφα-σίσει εάν η πάθησή του ενδείκνυται για την εφαρμογή της θεραπείας».

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 666700  ή στην ιστοσελίδα www.chatzopoulos.com.gr

Σχολιάστε