My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Χρυσόγελος: Τα μεταλλεία ενισχύουν τη φτώχεια

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, σήμερα Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στην κοινωνική οικονομία και συγκεκριμένα στη σύσταση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων στους τομείς της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών αλλά και στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων ως πρόταση για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης που ταλανίζει την Ελλάδα.

Παράλληλα ο Νίκος Χρυσόγελος αναφέρθηκε στη μυθολογία της διεξόδου της χώρας μας από την κρίση με επενδύσεις που αφορούν στον ορυκτό πλούτο της χώρας με έμφαση στο πετρέλαιο και το χρυσό .

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής, του Κιλκίς αλλά και της Θράκης ενάντια στο χρυσό ο Ν. Χρυσόγελος δήλωσε ότι το πετρέλαιο και ο χρυσός δεν θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε παράδεισο, περιοχές όπως η Νιγηρία και ο Καύκασος δεν γνώρισαν καμιά ευημερία από την αξιοποίηση του ορυκτού τους πλούτου, αντίθετα ενισχύθηκαν φαινόμενα όπως η φτώχεια και η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πέρα από το τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος και τους κινδύνους που εγκυμονούν οι εταιρείες αυτές δεν φορολογούνται ακόμη και σε χώρες όπως η Σουηδία και η Φινλανδία τώρα τίθεται αυτό το θέμα. Πρόκειται για ένα παλιό μοντέλο ανάπτυξης.  Αντίθετα μια εταιρεία στο Βέλγιο που αποσπά ψήγματα χρυσού από πλακέτες παλιών ηλεκτρονικών συσκευών επεξεργάζεται τριπλάσια ποσότητα από αυτήν που αποφέρει η εξορυκτική δραστηριότητα στην Χαλκιδική. Η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση αποτελούν αποδοτικές επενδύσεις, ο ίδιος ο Μπαρόζο μιλά για 20 εκατομμύρια θέσεις εργασίας ως αποτέλεσμα της πράσινης οικονομίας.

Σχολιάστε