My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Χιλιάδες πλέον οι πρόσφυγες

Σε περισσότερους από 4.000 υπολογίζονται οι πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-Σκοπίων, στο ύψος της Ειδομένης, ενώ ο αριθμός τους ολοένα και αυξάνεται, σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς.

prosfyges-002Στο μεταξύ χθες το απόγευμα άνοιξαν τα σύνορα για μισή ώρα περίπου και πέρασαν στα Σκόπια περίπου 300 άτομα – γυναίκες και παιδιά. Αντίστοιχη κίνηση αναφέρθηκε ότι θα πραγματοποιούταν και σήμερα, κάτι που ωστόσο μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει γίνει.

Στην περιοχή επικρατεί σχετική ηρεμία, ενώ καταγράφονται ισχυρές οι αστυνομικές δυνάμεις και στις δύο πλευρές.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νικολά Ποπόσκι ερωτηθείς από το BBC για όσα διαδραματίστηκαν την Παρασκευή 21/8 δήλωσε πως σχεδόν 3.500 άτομα περνούν τα σύνορα σε καθημερινή βάση και ότι προσωπικά εκείνος δεν είδε τις δυνάμεις ασφαλείας να χτυπούν κανέναν.

Υπήρξε μια προσπάθεια απώθησης παραδέχθηκε αλλά είχαμε υποχρέωση να ελέγξουμε την παράνομη μετανάστευση, κατέληξε.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα από την πλευρά τους ανέφεραν ότι χρειάστηκε να φροντίσουν στην Ειδομένη 10 άτομα που έφεραν τραυματισμούς από χειροβομβίδες κρότους λάμψης που έριξαν οι Σκοπιανοί.

Ο Ποπόσκι μετά την κατακραυγή που εκδηλώθηκε δήλωσε ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν υφίστανται κακομεταχείριση στη χώρα του, αλλά για έναν τόπο με 2 εκατομμύρια κατοίκους και χωρίς τη βοήθεια της Ε.Ε. το μεταναστευτικό ζήτημα έτσι όπως έχει εξελιχθεί δεν είναι διαχειρίσιμο.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως για να εισέλθει στη χώρα κάποιος μετανάστης θα πρέπει πρώτα να καταγραφεί και στη συνέχεια έχει 72 ώρες για να δηλώσει αν θέλει να ζητήσει άσυλο ή να συνεχίσει το ταξίδι του προς τη Βόρεια Ευρώπη.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχολιάστε