My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Χιλιάδες και φέτος στο “πανηγύρι”

Χιλιάδες κόσμου επισκέπτονται και φέτος κάθε βράδυ την Εμποροπανήγυρη Κιλκίς, η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου. 

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία για φθηνές και ποιοτικές αγορές, καθώς και πολλές επιλογές για την ψυχαγωγία τους, με περισσότερα φέτος εκθεσιακά περίπτερα στη Γ. Καπέτα και σε παράπλευρες οδούς.

Τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς κήρυξε την περασμένη Τετάρτη ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, κάνοντας λόγο για εκσυγχρονισμό των λειτουργιών του ιστορικού θεσμού της πόλης σε επίπεδο υποδομών και αισθητικής.

Τα έσοδα της Εμποροπανήγυρης, που από το 2015 μέχρι σήμερα εμφανίζουν εντυπωσιακή ανοδική πορεία σε ποσοστό 150%, αξιοποιήθηκαν για την ανάπλαση της Γ. Καπέτα, τόνισε ο δήμαρχος, αναφερόμενος στο έργο της υπογείωσης των καλωδίων συνολικού προϋπολογισμού 344.000 ευρώ και στο νέο σύστημα ηλεκτροφωτισμού με 65 φωτιστικούς στύλους και φωτιστικά σώματα τύπου Led.

Το απαιτητικό αυτό έργο, στο οποίο ενεπλάκησαν ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΥΑΚ (στο πλαίσιο της συνέχισης των εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης από αμίαντο) και τεχνικής υπηρεσίας, έχει ολοκληρωθεί κατά 95% και απομένει ένα μικρό υπόλοιπο εργασιών το οποίο θα υλοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ. Μετά το πέρας των εργασιών όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Σισμανίδης θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου.

Αναφερόμενος στη δημόσια συζήτηση που άνοιξε πριν από λίγο καιρό σχετικά με τη μετεγκατάσταση της Εμποροπανήγυρης σημείωσε ότι εθιμικώ δικαίω πραγματοποιείται στους χώρους πέριξ του Δημαρχείου και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο να αποφασίσει, πόσο μάλλον όταν νέοι προτεινόμενοι χώροι στερούνται των απαραίτητων υποδομών. Προσέθεσε πάντως ότι ο ”Κλεισθένης” δίνει τη δυνατότητα του δημοψηφίσματος στο ζήτημα της χωροθέτησης ώστε οι ίδιοι οι πολίτες να αποφασίσουν μελλοντικά εάν θέλουν η Εμποροπανήγυρη να λειτουργεί στους παραδοσιακούς της χώρους ή κάπου αλλού.

Σύντομο χαιρετισμό στα εγκαίνια, που τέλεσε ο π. Επιφάνιος, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συνεχάρη το δήμαρχο Κιλκίς για τα έργα υποδομής της Εμποροπανήγυρης.

Η πρώτη βραδιά των εγκαινίων κύλησε με το καθιερωμένο παραδοσιακό τους χρώμα το οποίο ζωήρεψαν με τους όμορφους χορούς τους το Λύκειο των Ελληνίδων, ο Σύλλογος Στενημαχιτών ”Άγιος Τρύφων”, η ”Αρμονία”, ο Σύλλογος Κρητών ”Το Αρκάδι”, το ΚΑΠΗ Δήμου Κιλκίς, η Θρακική Εστία, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων ”Ο Φλάμπουρας” και η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς ”Οι Αργοναύτες”.

Σχολιάστε