My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χατζηαποστόλου: Κεραυνοί για ΕΠΟ

Χείμαρρος ήταν σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς και πρώην μέλος της διοίκησης της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου, μιλώντας στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη”, για την κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για τον ρόλο του Σαρρή και το γιατί δεν παραιτείται, για την πτώση της Εθνικής ομάδας, για τον ρόλο του Ντάλας, για τον ρόλο της κυβέρνησης και πολλά άλλα…

xatziapostolou-vasilis-001Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βασίλης Χατζηαποστόλου :

Για την κατάσταση του ποδοσφαίρου : “Αυτοί, που το αγαπούν το ποδόσφαιρο δεν ειναι καλά. Αυτοί που δεν το αγαπούν και είναι σήμερα στα πράγματα, εξακολουθούν να τυρβάζουν περί πολλών. Αυτούς δεν τους συγκινείς τι γίνεται”

Για το τι θα έδινε τη λύση : “Η πολιτεία και μόνο, θα μπορούσε να δώσει τη λύση, αν ήθελε θα είχε ζωντανέψει το ποδόσφαιρο. Δεν θέλει να το κάνει, είναι ξεκάθαρο. Το ψάρι λένε ότι βρωμάει από το κεφάλι. Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση. Κάθαρση θα υπάρξει, μόνο από την δικαιοσύνη. Μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να ταράξει τα πράγματα και την κυβέρνηση. Αν θα βγουν τα βουλεύματα και τους παραπέμψουν για κακουργήματα, αν θα βγουν, δεν ξερω, θα δουμε, πολλες φορες η δικαιοσυνη ξεκιναει και σταματά στο μέσο. Και τα πλημμελήματα παραγράφονται στην 5ετία”.

Για την Εθνική : “Όταν ανέλαβα πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής τον Ιανουάριο του 2000, είχαμε προπονητή τον Δανιήλ, η ομάδα πήγαινε σε ξενοδοχεία – οίκους ανοχής, δεν βρίσκαμε γήπεδα να κάνουμε προπόνηση… Με προσπάθειες φτιάξαμε την ομάδα, που φτιάξαμε Σήμερα βλέπουμε πως ότι χτίσαμε με προσπάθεια, γκρεμίζεται. Από την 68η θέση φέραμε την Εθνική στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Έγινε τεραστια προσπάθεια. Κάναμε την ομάδα οικογένεια, υπήρχε τέτοια χημεία, που δεν χάλασε η ομάδα ακόμη κι όταν άλλαξε προπονητή”

Για τους λόγους της πτώσης της Εθνικής : Δεν είναι συγκυρία, είναι θέμα κακής διαχείρησης της ομάδας. Αυτοί που ανέλαβαν τις τύχες της Εθνικής, πέραν του ότι ήταν άπειροι, πίστεψαν ότι μπορούν να αλλάξουν αμέσως τα πάντα. Μία ομάδα δεν αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη, κι αυτό το ξέρουν κι οι ερασιτέχνες παράγοντες. Δεν μπορείς να αλλάξεις όλη την ομάδα. Εφυγε ο Ρανιέρι, και δεν είχαν έναν βοηθό του να πάρει την ομάδα”

Για το ότι ο Τσάνας κοουτσάρει όλες τις Εθνικές :“Ο Πιλαβιος τον πήρε τον Κώστα τον Τσάνα για την Εθνική Παίδων, και το παιδί φορτώθηκε σήμερα με τρεις ομάδες. Την Ανδρών, την Ελπίδων και την Νέων. Αυτό είναι κατάντημα. Δείχνει πως δεν υπάρχει οργάνωση. Έχουν έναν πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής, τον κ. Βούλγαρη από την Χαλκιδική, που αμφιβάλω αν έχει αρμοδιότητες στην μεγάλη Εθνική. Δεν θα του δίνουν σημασία. Και οι μικρες ομάδες πάνε από το κακό στο χειρότερο. Από το 1991, που είμαι στο ποδόσφαιρο, ποτέ δεν άκουσα σκορ 10-0, με το οποίο έχασε η Εθνική Νέων”

Για τις παρενέργειες της πτώσης της Εθνικής : “Το ποδόσφαιρο πήγε ήδη 10 χρόνια πίσω. Θα στερηθεί περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ από έσοδα αυτή τη δεκαετία. Κάθε χρόνο η ΕΠΟ έχει έσοδα περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ από την Εθνική ομάδα. Τώρα θα μειωθούν όλα, και φυσικά κι οι χορηγίες. Είχαμε κάποτε 15-17 εκατομμύρια έσοδα, τώρα βλέπω να μην έχουμε ούτε 5 εκατομμύρια. Πως θα ζήσουν οι Ενώσεις; Αλλά δεν συγκινούνται ούτε οι πρόεδροι των Ενώσεων. Όλες οι Ενώσεις είναι στη ζητιανά, αν θα τους δώσει η ΕΠΟ 3-4 χιλιάρικα κάθε δύο μήνες, να πληρώσουν το προσωπικό”

Για το λόγο που δεν φεύγει ο Σαρρής : “Δεν τον αφήνουν να φύγει κάποιοι άλλοι. Αυτοί, που τους συντηρούν τόσα χρόνια δεν τους αφήνουν να φύγουν. Το συμβούλιο δεν αλλάζει, είναι τετραετίας, αν παραιτηθεί ο πρόεδρος γίνονται εκλογές μόνο για πρόεδρο. Και φοβούνται μήπως χάσουν τον πρόεδρο και προκύψει ένας μη ελεγχόμενος απ΄ αυτούς. Οπότε θα πάμε αναγκαστικά μ΄ αυτόν. Ήδη έβαλαν κάποιους δικούς μας προέδρους Ενώσεων και στέλνουν κάτι χαρτιά στήριξης. Να στηρίξουν, τί; Την πρόοδο και την ανάπτυξη; Την καταστροφή στηρίζουν, της επόμενης 12ετίας. Αν περάσουμε την 20η θέση στην κατάταξη, θα εχουμε στον όμιλο δύο μεγαθήρια, κι άντε να περάσεις. Τοσο καιρό παίζαμε με τις Λευκορωσίες και τις Αρμενίες και περνούσαμε. Κι αυτό το πέτυχε ο Ζαγοράκης με την παρεά του. Το εκπληκτικό είναι ότι αυτοί, που ήταν με την δική μας παράταξη στις εκλογές του 2012 στέλνουν τώρα επιστολές στήριξης! Πήραν θέσεις στην Ομοσπονδία και προνόμια, και κάνουν έγγραφα στήριξης”

Για το προνόμια που μπορεί να έχει μια Ένωση :

“Αν είσαι πρόεδρος της ΕΠΣ και πάρω την κόρη σας στην ομοσπονδία και λύσει το πρόβλημά της, το οικονομικο και το εργασιακό, εσείς δεν θα είσαστε υποχρεωμένος; Τα έχω καταγγείλω και έχω βρει τον μπελά μου. Με καλούν και με τιμωρούν. Ότι είχα προβλέψει, έχει γίνει”

Για τον Ντάλας και τον ρόλο του :

“Ενημέρωσε κανείς για τον Ντάλας; Έβγαλαν καμιά ανακόινωση; Διαπίστωσε μετά από 1-2 μήνες ότι δεν είχε άποψη για τους διαιτητές. Κι αφού δεν είχε, γιατί έβαλε τα ξαδέρφια στην Τρίπολη; μαζί με τον Σωτηρόπουλο, που εκανε τα ανδραγαθήματα στο Βεροια – Ολυμπιακός; Τους ήξερε; Αυτός τους έβαλε; Ποιον έλληνα να πείσουν ότι ο Ντάλας έκανε τους ορισμούς;”

Για το ποια είναι τα ξαδέρφια :

“Ο Σπάθας κι ο Κοντιζάς είναι πρώτα ξαδέρφια. Ο μπαμπάς Σπάθας και η μάνα του Κοντιζά είναι αδέρφια. Τι ανέχεται ο κόσμος, μπορείτε να μου πείτε; Τι ανοχή υπάρχει και δεν σηκώνεται η πολιτεία;

Για το πως προέκυψε ο Σαρρής :

“Ο Γκαγκάτσης τον έφερε στην Ομοσπονδία. Ήταν 2 χρόνια στη Χίο πρόεδρος, με 12 σωματεία και τον φεραμε στο δ.σ. της ΕΠΟ, λόγω κομματικής προέλευσης! Και μετά, σε μία βραδιά τον εξέλεξαν πρόεδρο στην Ομοσπονδία οι άλλοι. Από κει και πέρα, είμαστε άξιοι της τύχης μας”.

Για το πως θα λυθεί το πρόβλημα :

“Αν η πολιτεία χρηματοδοτήσει τις Ενώσεις και πάψουμε να είμαστε οικονομικά εξαρτώμενοι από την ΕΠΟ, εμείς οι πρόεδροι των Ενώσεων μπορούμε να το σώσουμε το ποδόσφαιρο. Όταν δεν έχω να πληρώσω προσωπικό και να διοργανώσω πρωταθλήματα, αναγκαστικά κάθομαι κάτω από τα φτερά αυτών των ανθρώπων. Κι αυτοί επιλεκτικά στέλνουν 2 χιλιάρικά στον έναν, 3 χιλιάρικα στον άλλο. Οι πρόεδροι των Ενώσεων είναι όμηροι”

Για το αν Σαββίδης, Μελισσανίδης και Παναθηναϊκός μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση :

“Δεν το πιστεύω, κι αυτοί χαλίφηδες θα γίνουν. Κανένα εξάμηνο θα είναι μαζί, μόλις αδικήσει έναν ο διαιτητής, τα έσπασαν όλα, τελείωσαν. Για ένα εξάμηνο θα είναι μαζί κι ο ένας θα υπονομεύει τον άλλον. Μόνο στην πολιτεία βλέπω την ελπίδα. Αυτά που λένε για το αυτοδιοίκητο είναι χαζά. Δεν καταργείται, αλλά έχει τα όρια του. Τι σχέση έχει το αυτοδιοίκητο με τηνπολιτεία σε θέματα ποινικής δικονομίας, ατασθαλειών και όλα αυτά. Το ποδόσφαιρο είναι αυτόνομο, στο να κανει τους κανονισμούς και να οργανώνει πρωταθλήματα και το εκλογικό του σύστημα. Έχουμε τους νόμους και δεν τους εφαρμόζουμε”

Για τον ρόλο του ΠΑΟΚ :

“Αυτά που κάνει ο ΠΑΟΚ, θα τα έλεγα, αψιμαχίες. Η δύναμη του ΠΑΟΚ είναι οι οπαδοί του, τίποτε άλλο. Δεν βλέπω κάτι άλλο. Δεν ξέρω αν ο Σαββίδης κάνει έρευνα αγοράς, που λένε. Αλλά ως πότε; Δύο χρόνια έχει, δεν τελείωσε η έρευνα αγοράς; Θα πρέπει κι αυτός κάποια στιγμή να μπει δυναμικά. Αν δεν μπεί, δεν βλέπω να έχει τύχη”.

Πηγή: rthess.gr

Σχολιάστε