My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Χαρ. Παυλίδης: Δεν λησμονούμε

Με αφορμή την 19η Μαϊου – Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού ο Πρόεδρος της ΕΑΣ N. ΚΙΛΚΙΣ κ. Χαράλαμπος Παυλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στις 24 Φεβρουαρίου 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στον Πόντο η οποία πραγματοποιήθηκε βάσει οργανωμένου σχεδίου από τους Νεοτούρκους (Το 1911 αποφάσισαν σε συνέδριό τους την εξόντωση των μη τουρκικών εθνοτήτων) και σε δυο φάσεις κατά τη διάρκεια των ετών 1916 – 1924.

Αποτέλεσμα όλων αυτών 353.000 θύματα, όλοι τους πληθυσμοί χριστιανικοί πόλεων και χωριών της Σάντας, της Πάφρας, της Τρίπολης κ.λπ.

Οι μαρτυρίες των ιστορικών κάνουν λόγο για πρωτοφανείς αγριότητες των Οθωμανών οι οποίοι ποτισμένοι από φανατισμό εκτελούν στο πέρασμα τους χωρίς καμιά διάκριση γυναίκες και μικρά παιδιά, δάσκαλους, καθηγητές, κληρικούς, πυρπολούνται πόλεις και χωριά, πολιορκούνται και λεηλατούνται μοναστήρια και εκκλησίες κ.α.

Παράλληλα όμως με τις επιθέσεις και την εξόντωση των Ελλήνων του πόντου γενοκτονίες πραγματοποιούνται από τους φανατισμένουςΝεοτούρκους σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών όπως οι Αρμένιοι και οι Ασσύριοι.

            Όλα αυτά συνέβησαν τότε. Σήμερα όλοι εμείς που είμαστε η συνέχεια των μαρτύρων ποντίων αδελφών μας και ως ελάχιστη υποχρέωση μας θα πρέπει πέραν των ετήσιων επετείων και εκδηλώσεων να συνεχίσουμε την προσπάθεια για αναγνώριση της γενοκτονίας από όλη την ανθρωπότητα με τον ίδιο τρόπο που οδήγησε ώστε το Σουηδικό Κοινοβούλιο (πέρσι) αναγνώρισε επισήμως την οθωμανική αγριότητα σε βάρος των Ελλήνων.

Γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ένας λαός που επιθυμεί να έχει μέλλον πρέπει να γνωρίζει την ιστορία του και δεν θα πρέπει να την ξεχνά. Και στην προκειμένη περίπτωση κρατώντας άσβεστη στη θύμηση του τους 353.000 αδελφούς ποντίους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους.”

Σχολιάστε