My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαράτσι στους δημότες ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, 2022

Επιτελικό μπάχαλο με τα σχολεία -

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, 2022

Σάλος με τα καζίνα στη μεθόριο -

Σάββατο, 8 Ιανουαρίου, 2022

Που θα γίνουν δωρεάν τεστ -

Σάββατο, 8 Ιανουαρίου, 2022

Κάηκε ζωντανή στο διαμέρισμά της! -

Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου, 2022

ΔΣ Κιλκίς για εκλογές -

Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου, 2022

Πλαστά τεστ από καζίνο σε Δοϊράνη -

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου, 2022

Νέες προοπτικές για Technoform -

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου, 2022

Χαράτσι στους δημότες ν. Κιλκίς

Για “χαράτσι άνω των 550.000 ευρώ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στους δήμους Κιλκίς και Παιονίας” κάνει λόγο η Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναφερόμενη στο νέο τέλος ταφής απορριμμάτων.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι πρόκειται στην ουσία για τιμωρία των δημοτών του Κιλκίς και της Παιονίας καθώς θα μεταφερθεί σ’ αυτούς το “νέο χαράτσι” μέσω των δημοτικών τελών, το οποίο για τον Δήμο Κιλκίς θα ανέρχεται σε 383 χιλ. και για τον Δήμο Παιονίας σε 168 χιλ. ευρώ.

Η σχετική δήλωση-ανακοίνωση της κ. Αγαθοπούλου έχει ως εξής:

“Με την έλευση της νέας χρονιάς η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει στην επιβολή ενός ακόμα τέλους στους δήμους όλης της χώρας ώστε να υλοποιήσει όσα νομοθέτησε για το τέλος ταφής απορριμμάτων (ν. 4819/2021).

Συνεπώς, σε εφαρμογή του παραπάνω νόμου και καταργώντας αναδρομικά την εισφορά κυκλικής οικονομίας που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταφέρνει να μετατρέψει μια δίκαιη και αναλογική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε τιμωρία για τους δήμους και κατ’ επέκταση σε τιμωρία των δημοτών του Κιλκίς και της Παιονίας καθώς θα μεταφερθεί σ’ αυτούς το “νέο χαράτσι” μέσω των δημοτικών τελών. Ειδικότερα, για τον Δήμο Κιλκίς το τέλος ταφής θα κοστίσει 383.129,60 € και για τον Δήμο Παιονίας 168.864,20 € (ΑΔΑ: 9ΔΔΚΟΞΧΝ-ΤΑΠ).

Το τέλος ταφής απορριμμάτων χωρίς παράλληλα να δίνονται κίνητρα για ανακύκλωση και ανάκτηση απορριμμάτων καταδεικνύουν οτι τα ψευδεπίγραφα περιβαλλοντικά επιχειρήματα της κυβέρνησης έρχονται να εξυπηρετήσουν τους εργολάβους που δραστηριοποιούνται στην καύση των απορριμμάτων και όχι τους πολίτες και το περιβάλλον.

Οι διοικήσεις των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, καθώς και όλες οι δημοτικές παρατάξεις, πρέπει να πάρουν θέση επί του συγκεκριμένου ζητήματος ώστε οι δημότες να γνωρίζουν την συνολική επιβάρυνση αυτής της απόφαση τόσο για τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς όσο και για το περιβάλλον.”

Σχολιάστε