My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Χαμηλές οι τιμές για παραγωγούς

Στα 4,5 ευρώ το κιλό για το αρνί και στα 4,70 ευρώ για το κατσίκι διαμορφώνονται οι τιμές παραγωγού τις τελευταίες ημέρες, μετά και τα καθιερωμένα παζάρια που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι διαπραγματεύσεις των παραγωγών με τους εμπόρους ήταν ιδιαίτερα σκληρές, με τους κτηνοτρόφους να δέχονται ασφυκτικές πιέσεις, ώστε να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις τους και τελικά ν` αναγκάζονται να πουλήσουν σε χαμηλότερες τιμές από πέρυσι.

Οι κτηνοτρόφοι περιγράφουν ότι ουσιαστικά οι τιμές διαμορφώνονται από τα μεγάλα σουπερμάρκετ, που μπορεί να διαθέσουν το αμνοερίφιο στους καταναλωτές ακόμη και σε τιμή κόστους, προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες για τα υπόλοιπα προϊόντα.

Ακόμη ένας παράγοντας που παίζει ρόλο στις χαμηλές τιμές παραγωγού είναι ότι φέτος το Πάσχα των ορθοδόξων συμπίπτει με το Πάσχα των καθολικών και η απορρόφηση ελληνικών αρνιών από Ιταλία και Γερμανία ήταν ιδιαίτερα χαμηλή τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα πάντως με την έκθεση-αναφορά του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), η τιμή του αρνιού στις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ αναμένεται να διαμορφωθεί αυτές τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας στις ίδιες τιμές με το προηγούμενο έτος.

Συγκεκριμένα η μέση τιμή του αρνιού εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένη σε σχέση με το 2016 κατά 0,9%, στα 5,95 ευρώ ανά κιλό. Ταυτόχρονα μικρή μείωση αναμένεται για την τιμή στο κατσίκι κατά 1,9% στα 6,83 ευρώ ανά κιλό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι τιμές είναι ενδεικτικές και βασίζονται σε εκτιμήσεις και πως ανάλογα με τη ζήτηση θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, ενώ επίσης δεν εμπεριέχουν τις προωθητικές-εκπτωτικές ενέργειες που πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο.

Πηγή: «Μακεδονία»

Σχολιάστε