My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Χαθηκαν πανω απο 1.000 θεσεις εργασιας στο νομο

“Το 2011 χάθηκαν περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας στο νομό μας”, λέει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, Γιώργος Ιωαννίδης, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στην αγορά εργασίας “τραγική”. Ταυτόχρονα, ο πρόσφατα επανεκλεγείς πρόεδρος του ΕΚΚ κάνει λόγο για “ελαστικές μορφές απασχόλησης σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις του νομού”.

Όμως κι αυτοί που συνεχίζουν να εργάζονται, έστω και με μειωμένα ωράρια, έχουν λαμβάνειν από δύο έως έξι μισθούς. Κι αυτό ισχύει για τις τέσσερις απ` τις πέντε επιχειρήσεις του νομού!

Με δεδομένο το μπαράζ των μέτρων λιτότητας και τις σκληρές πιέσεις των εργοδοτών για μείωση του μισθολογικού κόστους, τα πράγματα φαντάζουν ακόμα χειρότερα για το 2012. Μόνη ελπίδα ανακούφισης είναι σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη τα  προγράμματα απασχόλησης, τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν για να συγκρατηθεί η καλπάζουσα ανεργία.

Το εφιαλτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε στην αγορά εργασίας της περιοχής μας, με τις εκατοντάδες  θέσεις εργασίας που χάθηκαν και τις δεκάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν,  δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά. Το μόνο που μας μένει είναι να ελπίζουμε ότι οι προβλέψεις θα διαψευστούν…

Σχολιάστε