My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Φ. Αέριο: Πάμε για δημοπρατήσεις

Πάρθηκαν οι αποφάσεις ένταξης στο ΕΣΠΑ των έργων επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε 18 πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτής του Κιλκίς, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 172 εκατ. ευρώ.

Για την Κεντρική Μακεδονία ο προϋπολογισμός φτάνει τα 56,56 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 50% θα δοθούν από τα Περιφερειακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο 50% θα αποτελέσει τραπεζική χρηματοδότηση και κεφάλαια της Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα τεύχη δημοπράτησης θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του χρόνου, έτσι ώστε τον Ιανουάριο να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για κάθε Περιφέρεια, με ξεχωριστά επιμέρους έργα για κάθε πόλη.

Ο διαγωνισμός για την Περιφέρειά μας θα έχει υποέργα για τις πόλεις Κιλκίς, Σέρρες, Αλεξάνδρεια, Γιαννιτσά, Βέροια και Κατερίνη.

Όπως τονίζει η διοίκηση της ΔΕΔΑ, η κατανομή των υποέργων έγινε έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι βέλτιστες συνθήκες για τον ελεύθερο ανταγωνισμό και την παροχή ευκαιριών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και να μπορούν να επιτευχθούν οι μέγιστες εκπτώσεις από τους ενδιαφερόμενους εργολάβους.

Συγκεκριμένα, κάθε εταιρεία μπορεί να αναλάβει ένα μόνο υποέργο σε κάθε Περιφέρεια, το οποίο θα ανατεθεί από τη ΔΕΔΑ με κριτήριο την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος συνολικά για κάθε Περιφέρεια.

Για να προκύψουν οι προϋπολογισμοί των υλικών έγινε ανοιχτή διαδικασία προσφορών με αποτέλεσμα οι τιμοληψίες να δώσουν τιμές κατά 25 -30% χαμηλότερες από τους αρχικούς υπολογισμούς.

Με βάση τα χρονοδιαγράμματα, μέχρι το καλοκαίρι του 2019 θα ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων και στις 18 πόλεις, ενώ μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν τελειώσει όλα τα δίκτυα, με τις συνδέσεις των καταναλωτών να ολοκληρώνονται μέχρι τα μέσα του 2023.

 

Σχολιάστε