My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

“Φτιάξτε την ΠΑΘΕ, σκοτώνει”

dromos-patheΤο μεγάλο και χρονίζον θέμα της κατασκευής διπλού δρόμου με διάζωμα, στο τμήμα της ΠΑΘΕ από κόμβο Χαλάστρας έως κόμβο Πολυκάστρου, θέτει ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης μ` επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών, Γιώργο Σταθάκη.

Μ` αφορμή και το τελευταίο πολύνεκρο δυστύχημα στο ύψος του Πολυκάστρου, ο κ. Γκουντενούδης επισημαίνοντας ότι υπάρχει ήδη η απαλλοτριωμένη έκταση για την κατασκευή του παράλληλου διπλού δρόμου, ζητά απ` τον υπουργό να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να δοθεί “άμεση προτεραιότητα στο παραπάνω σοβαρότατο έργο”.

gountenoudis-xristosΗ επιστολή:

Κύριε Υπουργέ

Είναι γνωστό ότι ένα από τα ελάχιστα, ίσως το μοναδικό (εκτός των Τεμπών), τμήμα της ΠΑΘΕ στο οποίο υπάρχει αμφίδρομη κυκλοφορία είναι αυτό μεταξύ των κόμβων Πολυκάστρου και Χαλάστρας.

Στο τμήμα αυτό έχουν γίνει μέχρι σήμερα εκατοντάδες ατυχήματα (κυρίως μετωπικές συγκρούσεις) και έχουμε θρηνήσει πληθώρα θυμάτων.

Πολύ πρόσφατα στο ύψος του οικισμού Λιμνοτόπου (έξω από το Πολύκαστρο), σε μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ. επιβατικών οχημάτων, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις συμπολίτες μας.

Είναι γνωστό επίσης ότι για όλο το τμήμα της παραπάνω οδού υπήρχε ήδη πρόβλεψη και υπάρχει απαλλοτριωμένη η έκταση για την κατασκευή του παράλληλου διπλού δρόμου.

Όπως γνωρίζετε το τμήμα αυτό αποτελεί τμήμα της Εισόδου – Πύλης της Ελλάδος από και προς το εξωτερικό (Μεθοριακός Σταθμός Ευζώνων), ο φόρτος κυκλοφορίας είναι αυξημένος και ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω προσέλευσης τουριστών αλλά και λόγω αυξημένης κυκλοφορίας φορτηγών μεταφορών βαρέως τύπου.

Επίσης την χειμερινή περίοδο υπάρχει ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος λόγω πυκνής ομίχλης που κατά καιρούς παρατηρείται στην περιοχή.

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη του έργου με όλα τα προβλεπόμενα  και απομένει η χρηματοδότησή του.

Παρακαλούμε να επισπεύσετε τις διαδικασίες, δίνοντας άμεση προτεραιότητα στο παραπάνω σοβαρότατο έργο.”

Σχολιάστε