My Twitter Feed

3 Μαρτίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

15 εκ. το χιόνι στα Κρούσια -

Τρίτη, 1 Μαρτίου, 2022

Ανθρωπιστική βοήθεια από ΕΕΣ -

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022

Το Κιλκίς αποχαιρετά τον Γιόσκα Παυλίδη -

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022

Αποχιονισμοί σε Πάικο – Κρούσια -

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στον πόλεμο -

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022

Πανδημία: Παράθυρα αισιοδοξίας -

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου, 2022

Πάει για επιχειρηματίας της χρονιάς -

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, 2022

Κόντρα Γεωργαντά – Φραγγίδη -

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου, 2022

Φραγγίδης: Τα είπε με Ένωση Ασθενών

Ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φραγγίδης, πραγματοποίησε την Τετάρτη 3 Μαρτίου συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, η οποία έχει ως μέλη περισσότερους από 60 συλλόγους ασθενών από όλη την Ελλάδα και όλο το φάσμα των θεραπευτικών κατηγοριών και εκπροσωπούν περισσότερους από 75.000 ασθενείς.

Από τους εκπροσώπους της Ένωσης, Δέδε Νίκο, Καλαμίτση Γιώργο, Κουτσογιάννη Κατερίνα, Ορφανού Εύη και Βαράκη Χρήστο, τέθηκαν τα ζητήματα της ισότιμης συμμετοχής των ασθενών στη χάραξη και υλοποίηση των πολιτικών που τους αφορούν και της προάσπισης των δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας, ενώ τονίστηκε η συμβολή τους στην προαγωγή της δημόσιας υγείας.

Ο κ. Φραγγίδης υπογράμμισε ότι η άποψη και η συμμετοχή των συλλόγων ασθενών είναι καθοριστικής σημασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν μπορεί κανείς να συζητά για πολιτικές υγείας και αντιμετώπιση ασθένειας χωρίς τη συμμετοχή των ασθενών, ιδιαίτερα εκείνων με χρόνιες παθήσεις, που διαθέτουν βιωματική άποψη και μακρά εμπειρία σε σχέση με τις ανάγκες του συστήματος υγείας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα)».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σε σειρά θεμάτων, όπως η όξυνση των προβλημάτων των ασθενών μέσα στην πανδημία, οι ανισότητες του συστήματος υγείας σε Κέντρο και Περιφέρεια, και η ανάγκη συνδιαμόρφωσης πολιτικών για την πρόληψη, τη θεραπεία και τη φροντίδα των ασθενών. Αμφότερες πλευρές συμφώνησαν, ότι θα έχουν μια αγαστή συνεργασία για τη διατύπωση προτάσεων ανασύστασης του συστήματος υγείας, με στόχο να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες των ασθενών.

Πηγή: Δελτίο τύπου από Γ. Φραγγίδη

Σχολιάστε